Лекции.Орг


Поиск:




Подорожі в регіони з екстремальними умовами




Наступні подорожі – це відвідини місць, які відрізняються екстремальними природними умовами. Обов’язковий західний стандарт сервісу. Найбільш яскравим прикладом формування таких рекреаційних потоків дає Намібія. Щороку її відвідують понад 300 тис. іноземних туристів, які залишають тут понад 100 млн. доларів США. Серед іноземних туристів громадяни ПА, Німеччини. Країна інвестує великі кошти у будівництво готелів, казино й інше. Визначною пам’яткою Намібії є місто Швакопмунд, яке має німецькі корені (у колоніальні часи він був єдиною німецькою гаванню у Намібії). За винятком останніх модернізацій, у місті збереглося багато старих, дуже гарних будівель, чудові парки і сквери; залізнична станція 1901 р., бари кінця дев’ятнадцятого століття і багато типово німецьких рис, що притаманні їх поселенням у всьому світі. Місто є пунктом перебування туристів «ностальгійного» типу. Від Німеччини ця місцевість відрізняється значною кількістю піску і пальм уздовж доріг. У місті розташовані чудові пляжі (найширші у світі), які поступово переходять у пустелю Наміб. Клімат тут вельми сприятливий для життя та відпочинку. Околиці міста відрізняються наявністю оригінальної рослини – вельвічії. Це унікум Намібії: окремі рослини можуть мати вік до 2 тисяч років. Посадки вельвічії оточені «місячними ландшафтами», що починаються безпосередньо за межею міста. Відвідини Швакопмунда іноземними туристами супроводжуються екскурсіями. Одна з найбільш традиційних – на найбільшу у світі уранову шахту «Рессінг» (відкрите добуття). Шахта працює цілодобово, без вихідних і свят.

Інша обов’язкова екскурсія – у найкращу гавань Намібії – Велвісбей. Природні гавані на цій території велика рідкість. Околиці Велвісбей відрізняються наявністю великих колоній птахів (200 тис. фламінго), інших птахів. Людина створила величезні дерев’яні платформи для птахів, призначені для збору гуано. Декілька подібних споруд постачають щорічно тисячі тонн гуано.

Місто Людеріц є містом з минулого (з Німеччини XIX ст.). Колоніальне місто не зачепило бурхливе XX століття. Тут збереглися притаманні німецькому містечку в африканській колонії кав’ярні, бари, церкви, будівлі з живими квітами на вікнах і балконах. Це «місто-примара» розташоване у пустелі Наміб, що є найважчою для людини фізико-географічною областю світу. Місцевий туристичний бізнес забезпечує туристів сервісом, інформацією на рівні європейських вимог (туристичні буклети, карти, інше). На околицях міста пустеля підходить до океану, де мешкають одночасно пінгвіни, тюлені, різні птахи (фламінго, страуси).

Недалеко від Людеріца розташоване покинуте місто Колманськоп. У минулому це був великий центр видобутку діамантів з фундаментальними будинками для службовців та їх родин, гімназіями, театром. Після Першої світової війни були знайдені нові родовища діамантів, які виявилися більш продуктивними. Місто почало занепадати і у 1956 р. останні мешканці покинули його. Туристи можуть побачити безлюдні вулиці, по яких гуляє гарячий вітер пустелі Наміб, і наполовину занесені піском будівлі. Ділові туристи знайдуть у Намібії в околицях Людеріца найбільші і найбагатші родовища діамантів (родовище Шпергебейт). Самодіяльне подорожування в цій місцевості заборонене. За цим слідкують члени озброєного патруля гірничодобувної компанії. Для відвідин розробок потрібні спеціальні дозволи. Маршрути подібних поїздок ретельно узгоджуються з адміністрацією гірничорудної компанії, яка надає необхідний супровід для візитів на діамантові родовища. Стійкий потік іноземних туристів до Намібії є прикладом адаптації та використання екстремальних природних умов з рекреаційною метою.

 

Тематичні парки США

На сьогодні існує значна кількість напрямів тематичних парків у світі. Це географічні, історичні, морські, космічні, гастрономічні та парки атракціонів. Гігантський і вкрай цікавий напрям туристичних поїздок у США пов'язаний з тематичними парками. Більшість парків розташовані у штатах Каліфорнії та Флориді. Кожного року їх відвідують десятки мільйонів туристів. Ці штати – найбільші у світі рекреаційні центри. В основному Флорида і Каліфорнія відомі як популярні місця літнього відпочинку та розташування унікальних тематичних парків.

Центр космічних досліджень імені Джона Ф. Кеннеді на мисі Канаверел – найбільший на материку центр міжпланетних досліджень. У 1950 р. звідси стартувала перша ракета. З того часу у космос відправлено понад 2300 супутників і кораблів. Визначною подією стало відправлення «Аполлона-11» з трьома астронавтами на борту у липні 1969 р. з метою висадки на Місяць першої людини. У центрі Кеннеді туристи звичайно відвідують гігантський ангар, у якому збирають американські космічні кораблі (будівля має висоту 160 м. і вважається найбільшою у світі серед споруд такого штибу), а також центр підготовки американських астронавтів, космічний музей і меморіал, споруджений на честь загиблих астронавтів.

«Морський світ» – величезний ультрасучасний морський зоопарк з акулами, білими китами, морськими левами та черепахами, представниками морської фауни, які беруть участь у видовищах, подивитися на які щорічно приїздять понад 3 млн. туристів. Одне з найбільш яскравих вражень, поза сумнівом, прогулянка по скляному пішохідному тунелю, прокладеному через гігантський акваріум з акулами, що дає можливість спостерігати хижаків безпосередньо близько. У «Морському світі» можна також розважитися на водних атракціонах покататися на водних лижах, або просто відпочити в одному з басейнів зі штучними хвилями.

«Світ Уолта Діснея» - справді найбільший найзнаменитіший, найпопулярніший парк розваг у світі. «Світ Діснея» ділиться на декілька тематичних парків, які будувалися в різний час і кожен із яких цікавий по-своєму. З моменту відкриття першого з них у 1971 р. тут побувало понад 300 млн. відвідувачів. Парк займає величезну територію, що в два рази більша Манхеттена, і відкритий щодня протягом усього року.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 402 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студенческая общага - это место, где меня научили готовить 20 блюд из макарон и 40 из доширака. А майонез - это вообще десерт. © Неизвестно
==> читать все изречения...

942 - | 891 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.