Лекции.Орг


Поиск:




Чим визначається ефективність інновацій? За якими критеріями оцінюються результати інноваційної діяльності? Види ефекту. Показники ефективності, їх розрахунок




Тут необхідно відобразити необхідність підвищення конкурентоспроможності підприємства за рахунок впровадження інновацій з метою покращення господарської діяльності, дати визначення терміну «ефективність», пояснити, як вона виявляється на макро- і мікрорівні, як ефективність інноваційної діяльності впливає на підвищення прибутковості підприємства і економіки в цілому. Дати характеристику критеріям оцінювання інновацій, показати вплив кожного з них на підвищення прибутковості підприємства, перелічити види ефекту від реалізації інновацій, описати види оцінювання ефектів, охарактеризувати параметри, за якими проводиться оцінювання. Дати характеристику економічному ефекту як основному виду ефекту від впровадження інновацій, перелічити види економічної ефективності. Викласти і навести приклад розрахунку економічного ефекту від реалізації інноваційного проекту, охарактеризувати усі його складові. Надати рекомендації та запропонувати шляхи та заходи щодо поліпшення ефективності від реалізації інновацій взагалі та конкретно щодо підвищення економічного ефекту.

 

Описати докладно етапи інноваційного процесу. Розкрити сутність дифузних процесів і формування інноваційного середовища. Охарактеризувати модель інноваційного процесу з урахуванням трансферу нововведень. Класифікація інновацій за Й. Шумпетером. Класифікація інновацій за різними ознаками.

У відповіді на це запитання треба дати пояснення інноваційному процесу на підприємстві і в економіці країни, надати розгорнуту характеристику етапам інноваційного процесу, витратам і прибутковості на кожному етапі інноваційного процесу, вказати особливості маркетингу. Дати системну характеристику і вказати особливості системи управління інноваційними процесами на підприємстві, вказати типи інноваційних процесів, надати їх докладний опис. Розкрити сутність оперативного управління інноваційним процесом, пояснити як відбувається вибір, обґрунтування і формування інноваційних програм, а також як вони забезпечуються. Охарактеризувати класифікацію інновацій за Й. Шумпетером, перелічити і дати розгорнуте пояснення усім п’яти типам інновацій, привести сучасну класифікацію інновацій і порівняти її з класичною. Вказати особливості класифікації інновацій з погляду виробників і споживачів. Дати поняття трансферу нововведень та пояснити його роль і значення для інноваційних процесів. Розкрити сутність дифузії нововведень та її значення для інноваційних процесів.

Поясніть сутність науково-технічного прогресу. Наведіть класифікацію технологій за рівнем їх мінливості. Охарактеризувати фактори, що впливають на вибір типу технології. Вкажіть основні показники технічного рівня підприємства, їх розрахунок.

Відповідаючи на це запитання, слід розкрити сутність і значення науково-технічного прогресу для розвитку суспільства в цілому і для технічного та технологічного розвитку підприємства та пояснити, як він впливає на розвиток і реалізацію інноваційних процесів, вказати типи науково-технічного прогресу, їх особливості, обґрунтувати переваги революційного типу розвитку (науково-технічної революції). Пояснити термін мінливості технологій і вказати їх відмінності за рівнем мінливості, навести приклади і пояснити. Дати опис процесу вибору технології, вказати чинники, що впливають на цей вибір. Дати характеристику формам технічного розвитку виробництва, розкрити процес оцінювання технічного рівня виробництва, вказати основні показники технічного рівня, вказати їх класифікацію і проаналізувати їх значення та особливості. Показати розрахунок основних показників технічного рівня виробництва, вказати шляхи покращення кожного з них та шляхи підвищення техніко-технологічного рівня виробництва в цілому.

Пояснити, що таке життєвий цикл інновацій. У чому виявляється циклічність інновацій? Охарактеризувати стадії життєвого циклу інновацій. Описати різні види кривої життєвого циклу інновацій, процеси переходу інновацій від одного етапу життєвого циклу до другого.

У відповіді на це запитання треба охарактеризувати етапи життєвого циклу інновацій і розкрити особливості маркетингової діяльності на кожному етапі, показати характер збитків і прибутку на кожному етапі, навести приклади типових та нетипових життєвих циклів окремих інновацій, проаналізувати їх. Навести чинники, від яких залежить тип та тривалість життєвого типу інновації, показати різні типи кривих життєвого циклу інновацій, проаналізувати і пояснити їх особливості, запропонувати шляхи подовшання життєвого циклу інновації, пояснити процес переходу чи пропуску окремих етапів життєвого циклу інновацій. Дати роз’яснення щодо циклічного характеру розвитку інновації (інноваційного ланцюга). Навести приклади дифузії інновації у галузі та поза нею у межах життєвого циклу (з вказівкою різних етапів). Окремо виділити та докладно описати етап комерціалізації нововведень у різних галузях.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 575 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Стремитесь не к успеху, а к ценностям, которые он дает © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

739 - | 732 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.