Лекции.Орг


Поиск:




Практичне заняття № 2 – 2 год




План

7. Побачивши, що у магазині чоловічого одягу продавець була зайнята упакуванням купленого покупцем товару, Мотрюк на очах у громадян взяв з прилавка піджак вартістю 230 гривень і швидко вийшов. Покупці сказали про це продавцеві. Через півгодини співробітники міліції затримали Мотрюка біля трамвайної зупинки. Дайте кримінально-правову оцінку діям Мотрюка. Відповідь поясніть.

8. Робітник Липко, працюючи на ткацькій фабриці, заховав під одяг 4 метри тканини вартістю 480 гривень, яку намагався пронести через прохідну. Це помітив охоронець Гаркуша і зупинив Липка для перевірки. Останній вчинив опір, пов'язаний з насильством, яке не було небезпечним для життя і здоров'я, намагався втекти з території фабрики, але був затриманий іншими робітниками. Дайте кримінально-правову оцінку діям Липка. Відповідь поясніть.

9. На трамвайній зупинці Хлівський зірвав з голови Тюгіна шапку з цінного хутра вартістю 1000 гривень і побіг. Потерпілий повідомив про це працівників міліції, які на автомобілі через певний час наздогнали Хлівського. Той кинув шапку і намагався перелізти нерез паркан,але був затриманий. Дайте кримінально-правову оцінку діям Хлівського. Відповідь поясніть.

10. Брати Анатолій і Борис Грущенки проникли у квартиру Авдюшко з метою вчинення там крадіжки. Коли вони почали шукатигроші, в кімнату зненацька зайшла господиня. Побачивши її, Анатолійвтік, а Борис декілька разів вдарив потерпілу в обличчя, заподіявши їйсередньої тяжкості тілесні ушкодження. Він обшукав кишені потерпілої та, не знайшовши грошей, вийшов з будинку. Дайте кримінально-правову оцінку діям кожного з братів Грущен-ків. Відповідь поясніть.

11. Маючи при собі фінські ножі, Забуга і Волхов, скориставшись відсутністю сторожа, розбили вікно вітрини магазину та проникли в приміщення, де взяли 5 пляшок вина на загальну суму 40 гривень. Коли вони почали виходити з магазину, з'явився сторож, який зробив спробу їх затримати і вилучити крадене. Тоді вони наставили на нього ножі, пригрозили вбивством і зникли із пляшками вина. Дайте кримінально-правову оцінку діям Забути та Волхова. Відповідь поясніть.

Практичне заняття № 3 – 2 год.

План

12. Якіна передала в районний відділ соціального забезпечення підроблені нею документи, на підставі яких їй призначили пенсію за віком. Потім з'ясувалося, що в документах стаж роботи та вік були завищені на п'ять років. Авдошина протягом року незаконно одержала 11650 гривень пенсії. Дайте кримінально-правову оцінку діям Якіної. Відповідь поясніть.

13. Самійленко та Павлюченко, з метою заволодіння майном громадянки Соломахи, підійшли непомітно до неї ззаду. Самійленко вдарив її кулаком у потилицю, від чого потерпша впала та втратила свідомість, а Павлюченко підняв сумку, яка випала з рук Соломахи, де знаходились деякі продукти харчування і гаманець з 28 гривнями. Після цього обидва втекли з місця події разом з викраденим майном. Потерпілій було заподіяно легке тілесне ушкодження без короткочасного розладу здоров'я. Дайте кримінально-правову оцінку діям Самійленка та Павліченка. Відповідь поясніть.

14. Напідпитку Онищенко попросив у свого знайомого Чумака грошей, але той відповів, що грошей у нього немає. Тоді Онищенко провів руками по кишенях пальта Чумака і, почувши дзвін монет, повторив свою вимогу. Чумак сказав, що, хоч гроші у нього є, він їх не дасть. Онищенко витяг ножа, вдарив ним Чумака в живіт і пішов. Через якийсь час він повернувся на місце події і разом і громадянином Чередником надав потерпілому допомогу, викликавши лікаря. Чумаку було заподіяне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

15. Кирпа і Понякін, погрожуючи ножем, пограбували п’яного Войтенка. Потерпілий розповів, що двоє невідомих зняли у нього з руки годинника, а про ніж він нічого сказати не може, бо був дуже п’яний.

16. Дробот близько 23-ї години на вулиці напав на Пастуха і кількома ударами в голову збив його з ніг, після чого обшукав кишені і забрав годинника. Падаючи, потерпілий вдарився об виступ бруківки, зламавши два ребра. За висновком судово-медичної експертизи, від ударів, завданих у голову, потерпілий дістав струс мозку.

17. Карпенко, Кузін та Тютюник випивали на квартирі Кабашка, а потім поїхали на вокзал, купили пива і на пероні випили його. Там же, напівлежачи на ящику, спав дуже п’яний Ткалін. Побачивши на руці Ткаліна годинник, Кабашко запропонував зняти його. Кузін промовчав, а Карпенко погодився. Він розстебнув браслет, зняв годинника і віддав Кабашку. Дайте кримінально-правову оцінку дій кожної з названих осіб.

18. Неверов і Куніцин вкрали у Харальова мисливську рушницю, яку продали. Через якийсь час Куніцин разом з 13-річним Сушком викрали з плодовоягідного розсадника дві мисливські рушниці. Одну з них Куніцин і Неверов продали Свєчкіну, а другу Куніцин залишив у себе. Через три дні Куніцин і Неверов проникли у будинок Свєчкіна і вкрали продану йому рушницю, 21 набій до неї, банку пороху та кілька капсулів.

 

Уміння, які мають бути вироблені, та навички, які мають бути напрацьовані під час заняття: уміння тлумачити кримінальний закон щодо кваліфікації злочинів проти власності.

Рекомендована література до Теми 26: 1.1, 1.3.1, 1.5.1. – 1.5.35, 2.1 – 2.11, 3.1 -3.16, 4.178 – 4. 221.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 699 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

784 - | 736 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.