Лекции.Орг


Поиск:




Вимоги до підготовки бібліографії




Мета укладання бібліографії – дати аналітичний огляд наукових літературних джерел (монографій, підручників, навчальних посібників тощо) за обраною тематикою. Готуючи бібліографію, студент:

ü обирає питання і погоджує його з викладачем;

ü систематизує різні погляди і підходи до вивчення досліджуваного питання (фінансові категорії, поняття і терміни, принципи, ознаки, класифікації тощо). Літературні джерела добираються самостійно;

ü готує бібліографію у надрукованому вигляді (обсяг – до 6 сторінок тексту набраного на комп’ютері, Times New Roman, шрифт 14, інтервал 1,5.

Структура: титульна сторінка, текст бібліографії, список опрацьованої літератури).

Бібліографія готується на той семінар, на якому розглядається відповідна тема. Якщо тема на семінарських заняттях не розглядається, тоді студент має здати бібліографію викладачу, який проводить семінари, не пізніше ніж за 3 тижні до закінчення семестру.

Критеріями оцінки є кількість опрацьованих літературних джерел і якість систематизації матеріалу.

 

ІV. СКЛАДАННЯ КОМПЛЕКСНОГО ФІНАНСОВОГО КРОСВОРДУ

Складання фінансових кросвордів дозволяє студентам більш глибоко засвоїти зміст тем, які включені до курсу “ФІНАНСИ”, ознайомитися з понятійним апаратом, зрозуміти сутність фінансових категорій і понять. Для складання фінансового кросворду студент має отримати у викладача, який проводить семінарські заняття, контрольні слова. Без контрольного слова кросворд не дійсний!

Вимоги до складання кросворду:

ü кросворд охоплює всі теми курсу “Фінанси”,

ü містить не менше 40 термінів,

ü має 2 контрольні слова,

ü це класичний кросворд; він має бути компактним і відповідати основному правилу складання класичних кросвордів – слова можуть перетинатися, але не можуть мати суміжних клітин,

ü українська мова,

ü всі терміни повинні відповідати програмі курсу “Фінанси”. Не допускається використання термінів з інших курсів (наприклад, спеціальні банківські та юридичні терміни), а також використання скорочень та абревіатур,

ü завдання до включених до кросворду термінів мають бути у вигляді їх ПОВНИХ ВИЗНАЧЕНЬ; поруч у дужках подається правильна відповідь,

ü контрольне слово до 5 букв включно повинно перетинатися кросвордом 2 рази, більше 5 букв – 3 і більше разів,

ü кількість слів по вертикалі і по горизонталі повинна бути приблизно однаковою,

ü кросворд, набраний на комп’ютері (шрифт 14, інтервал 1,0) здається викладачеві в охайному вигляді за такою структурою:

▪ титульний лист,

▪ заповнена сітка кросворду з проставленою нумерацією клітин,

▪ перелік завдань повинен бути надрукований у стовпчик (із зазначенням у дужках поряд із завданням правильних відповідей),

▪ перелік відповідей, надрукованих у стовпчик (з відповідною нумерацією),

▪ список використаної літератури.

Студент може здати не більше одного кросворду.

 

 

V. НАПИСАННЯ І ПРЕДСТАВЛЕННЯ РЕФЕРАТУ

Студенти вечірньої форми навчання за погодженням з викладачем, який проводить семінарські заняття, можуть готувати реферати. Тематика рефератів відповідає питанням, що виносяться для самостійного опрацювання студентами (див. п.6.2). Літературні джерела студент підбирає самостійно.

Структура реферату включає: титульну сторінку, виклад основного матеріалу, список літератури. Зміст реферату слід викладати стисло, лаконічно, без повторень та відступів від теми. Загальний обсяг роботи – не більше 7-8 сторінок тексту, набраного на комп’ютері (Times New Roman, шрифт 14, інтервал 1,5).

Презентація реферату відбувається в аудиторії на семінарському занятті, на якому розглядається відповідна тема. Доповідь не повинна перевищувати 7-8 хвилин.

 

VІ. ВИСТУП У СТУДЕНТСЬКОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУСІЙНОМУ КЛУБІ З ФІНАНСІВ

Кафедра фінансів організовує наукову роботу студентів фінансово-економічного факультету у формі проведення наукового дискусійного клубу з фінансів. Участь у роботі наукового дискусійного клубу є добровільною і передбачає наступні форми роботи:

▪ підготовку і представлення доповіді,

▪ участь у дискусії, обговорення проблемних питань,

▪ вислуховування доповідей та їх обговорення, отримання нової інформації та формування на цій основі своєї думки, власних висновків.

Участь у роботі дискусійного клубу дає можливість сформувати низку важливих навичок:

ü навчитися виступати перед аудиторією,

ü навчитися викладати свою думку з тих питань, що обговорюються, аргументувати її,

ü обґрунтовувати і відстоювати свою позицію,

ü вислуховувати думку інших людей,

ü розширити свій професійний світогляд,

ü отримати досвід проведення наукових досліджень і участі в наукових дискусіях.

У роботі дискусійного клубу діє принцип студентського самоврядування: для проведення засідань клубу серед студентів обирається організатор (або кілька), який реєструє учасників, теми їх доповідей, проводить засідання, визначає регламент виступу і обговорення, стежить за його дотриманням, регулює активність обговорення.

Роль викладача полягає у визначенні загальної тематики роботи дискусійного клубу, а також надання консультацій з приводу підготовки студентами тем доповідей.

 

VІІ. ВИСТУП НА НАУКОВІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ КНЕУ (секція кафедри фінансів)

Для виступу на щорічній науковій студентській конференції студент самостійно обирає фінансову проблему і досліджує її під керівництвом наукового керівника (викладача, який проводить лекції з фінансів або проводить семінари).

 


[1] Виконання курсової роботи з дисципліни “ФІНАНСИ” – це окремий вид самостійної роботи, який є обов’язковим для усіх студентів спеціальності “Фінанси”. Оцінювання результатів виконання та захисту курсової роботи не входить до системи поточного й підсумкового оцінювання знань студентів і не впливає на результати екзамену. Вимоги до курсових робіт, порядок їх виконання та оцінювання представлені в п. 6.5.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 406 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Логика может привести Вас от пункта А к пункту Б, а воображение — куда угодно © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

800 - | 795 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.