Лекции.Орг


Поиск:




Апаратні і програмні засоби Internet.Історія створення Интернет




Щоб почати налаштування протоколу, слід відкрити вікно мережевих підключень, натиснувши на кнопку Пуск і вибравши команди Настройка, Сетевые подключения.

Потім клацають правою клавішею миші на пункті Под­ключение по локальной сети і у контекстному меню виби­рають Свойства. Внаслідок цього з'явиться вікно власти­востей мережевого підключення

У цьому вікні потрібно вибрати позицію Протокол интер­нета (TCP/IP), 1, та натиснути на кнопку Свойства. В результаті з'явиться вікно властивостей про­токолу TCP/IP).У ньому можна вказати всі параметри протоколу, які будуть використовуватися під час підключення даного комп'ютера до ЛМ.За замовчуванням у вікні властивостей TCP/IP вста­новлено параметр Получить IP-адрес автоматически що передбачає автоматичне виділення системі ІР-адреси. При цьому система при завантаженні для даного комп'ю­тера автоматично виділить IP-адресу, яка б не вступала у конфлікт з іншими адресами комп'ютерів у мережі. Проте доцільніше налаштувати IP-адреси шляхом встановлення параметра Использовать следующий IP-адрес. При цьому стануть активними поля IP-адрес, Маска подсети та Основной шлюз. Дані поля заповнюють згідно з рекомен­дацією щодо маски підмережі Так само заповню­ють і поля, що вказують на DNS-сервер.Мережа Internet спочатку була призначена для вико­ристання в наукових колах, державних структурах та нав­чальних закладах. Нині Internet став доступним практич­но для всіх, хто бажає скористатися його послугами для читання новин, пошуку інформації на будь-яку тему, здій­снення покупок в «електронних магазинах».

Глобальна мережа Internet створювалась кілька деся­тиліть. На початку 1960-х pp. Поль Верен (Paul Baran) з фірми Rand Corporation винайшов метод передавання ін­формації по мережі, який виключав би можливість збою та втрати даних; тепер його називають комутацією пакетів (packet switching). Його особливістю є те, що в повідомлен­ня (пакети), що пересилаються комп'ютерною мережею, вміщується інформація про маршрут, отже, будь-який комп'ютер, підключений до мережі, може визначити, ку­ди треба відправити повідомлення.

У 1969 p. ARPA (Advanced Research Projects Agency, Агентство перспективних наукових досліджень) створила мережу ARPANET. Метою цього проекту було надання своїм співробітникам, ученим та дослідникам засобу ефек­тивного обміну інформацією. На основі технології комута­ції пакетів були створені процесори передавання повідом­лень (Interface Message Processors, IMP).

У 1983 p. ARPANET перейшла до використання прото­колу TCP/IP. У1969—1983 pp. з'являлися нові мережі, але об'єднати їх не вдавалося, оскільки через використання ними різних протоколів взаємне передавання інформації було неможливе. Тому ARPA профінансувала розроблення нового протоколу під назвою Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP/IP — протокол керування переда­ванням / міжмережевий протокол), який сприяв би об'єд­нанню різних мереж. Нині він використовується для пере давання інформації між мережами, а процесори IMP, що комутують пакети, відомі як шлюзи (gateways), або мар-шрутизатори (routers).

Оскільки в інформатиці мережа мереж називається «Інтернет» (англ. internet — взаємодія мереж), нова систе­ма мереж, що використовує протокол TCP/IP, отримала назву Internet. ARPANET здійснила перехід на протокол TCP/IP 1 січня 1983 року.

У 1989 р. дослідник на ім'я Тім Бернерс-Лі (Tim Ber­ne rs-Lee), що працював у європейській лабораторії елемен­тарних частин, запропонував систему гіпертексту. Прагну­чи об'єднати розрізнені роботи з фізичних досліджень, Бернерс-Лі розробляє прототип системи для пов'язування інформації. Складовими цієї системи були уніфікація ад­рес, протокол для передавання пов'язаних частин інформа­ції і мова кодування інформації. Зі своїм колегою Майком Сендаллом (Mike Sendall) він створив сервер для зберігання розрізненої інформації і клієнтську програму для її перегля­ду. Свою систему вони назвали World Wide Web (WWW).

Таким чином у 1991 p. з'явилася перша версія мови роз­мітки гіпертексту HTML (HyperText Markup Language) та перший у світі броузер — клієнтська програма для пере­гляду Web-сторінок, налагоджений для ОС NeXTStep. Зго­дом почали з'являтися броузери і для інших платформ, зокрема UNIX та MacOS. У 1994 р. об'єм передавання да­них у Web перевищив об'єм передавання у всіх інших Internet-системах, з'являються нові броузери (NCSA Mosaic та Netscape Navigator), які стали першими масовими прог­рамами.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 756 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

770 - | 718 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.