Лекции.Орг


Поиск:




З різними видами травм




Обладнання: суддівські ноші, і мобілізуючий ворітник для шийного відділу хребта.

Завдання:

1. Транспортування постраждалого на ношах до 20 м (постраждалого з “психічними розладами”). Постраждалий зв’язаний та прикріплений до нош не менше ніж в трьох місцях мотузкою.

2. Транспортування постраждалого з втратою крові 25%

3. Транспортування постраждалого з переломом шийного відділу хребта.

4. Транспортування постраждалого з переломом кісток тазу.

 

Вид змагань "Медицина (надання першої медичної допомоги)»

 

Вид змагань «Медицина (надання першої медичної допомоги)» складається з теоретичної частини (тести) та практичних завдань з надання першої медичної допомоги на догоспітальному етапі.

Умови: бере участь вся команда у складі 7 учасників.

Завдання:

Теоретична частина складається з відповідей членів команди на поставлені запитання та ситуаційної задачі. Кожен член команди отримує карточку – протокол для відповіді, де записує назву команди і своє прізвище, далі вибирає (самостійно) білет із питаннями. За командою судді учасники відкривають білети і записують у свою картку номер білету і свою відповідь. Заповнивши картку учасник повертає її судді. Після повернення всіх (сім) карток час зупиняється та зараховується по останньому учаснику. По закінченні заданого часу, робота над відповідями припиняється.

Заданий час = 11 (одинадцять) хвилин.

За кожну правильну відповідь команді нараховується (за кожну правильну відповідь – 1бал, максимальна кількість балів на одного учасника-11, команди-77 балів)

Практична частина. Перед виконанням завдання команда ознайомлюється з медичним інвентарем що знаходиться на суддівському столі, який можна використовувати.

Для виконання практичного завдання команда призначає одного учасника команди, який буде виконувати роль постраждалого, та двох учасників, які будуть надавати допомогу;інші члени команди спостерігають. Далі капітан команди тягне два білети із зазначеним завданням. За сигналом судді (включається час) учасники відкривають білети і надають медичну допомогу, використовуючи суддівський інвентар. За командою одного з учасників «Завдання виконано» час зупиняється і судді виставляють бали за правильність виконання завдання. За правильне виконання завдання команді нараховуються бали (30 балів); за допущені помилки під час виконання завдання нараховуються штрафні бали згідно з Правилами змагань.

По закінченні заданого часу будь які дії учасників команди припиняються.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-01; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 346 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Неосмысленная жизнь не стоит того, чтобы жить. © Сократ
==> читать все изречения...

1314 - | 1137 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.