Лекции.Орг


Поиск:




Додаток 2




Зразок підпису педагогічного щоденника і можливих записів.

 

 

Зразок підпису

Педагогічний щоденник

слухача магістратури

практиканта Дороша

Ігора Яновича

 

 

Місце педпрактики: Черкаський бізнес-коледж

Час практики: ____________________________

 

01.04.11р. Сьогодні присутній на конференції, яка присвячена

Понеділок підготовці нас до педагогічної практики. За наказом я з групою своїх колег маю проходити педпрактику в Черкаському бізнес-коледжі. Цікаво, як я буду почувати себе в ролі педагога перед дорослими студентами. В думках уже в коледжі…

Методисти з математики, педагогіки чітко визначили обсяг завдань з педпрактики. Добре, що всі матеріали надруковані, роздані в кожну групу.

Психологічно якось стали раптом дорослішими. Зразу пригадуються лекції з педагогіки вищої школи, зокрема вимоги до підготовки і проведення академічної лекції. Чи зможу я вести лекцію так, щоб захопити студентів, зацікавити їх, не читати текст, а переконливо розкривати суть основних наукових понять, пов’язуючи все це з їхньою майбутньою професійною діяльністю. Пригадується історичний факт, коли цар Петро І, повернувшись із-за кордону, видав указ, аби члени сенату сміливо висловлювали власні думки, а не повторювали, як папуги, написане кимось: „Отныне повелеваю всем говорить не по писаному, а только устно, дабы дурь каждого видна была…”

02.04.11 Ось ми і в коледжі. Разом з методистом наша група

Вівторок (5 осіб)зустрілася із заступником директора коледжу з методичної роботи Л.П. Перше враження досить приємне. Передусім до нас поставилися привітно, доброзичливо з надією, що ми, молоді викладачі, внесемо певний живильний струмінь у навчально-виховний процес. По-друге, Л.П. ознайомила із структурою коледжу: у ньому навчається __ студентів, є __ відділень, підготовка фахівців здійснюється із __ спеціальностей (__________); навчально-виховну роботу здійснюють __ викладачів. Провели нас по коледжу: показали аудиторії, методичні кабінети, бібліотеку. Загальне враження досить приємне: скрізь відчувається дбайливість, охайність, доцільність. Впав в очі і такий елемент: студенти в коридорах та аудиторіях ведуть себе стримано, виявляють належну культуру, чемно вітаються з нами.

Таке перше знайомство надихає на творчу працю, дещо зняло перше напружене очікування зустрічі із студентами.

У цей же день я мав нагоду познайомитися з викладачем комп’ютерної технології, а також із студентами групи, в якій я буду працювати. Студенти зустріли мене привітно, зразу відчув з їхнього боку доброзичливість. Н.В. познайомила мене з усією групою, сказавши при цьому: „До нас прийшов працювати наш молодий колега. Він слухач магістратури Черкаського національного університету. Думаю, що вам буде приємно спілкуватися з ним, а йому – з вами.” Студенти з цікавістю „вивчали” мене, навіть привітали оплесками. Я подякував їм.

У групі 26 студентів (10 юнаків і 16 дівчат). Заняття носило практичний характер. Усі студенти з цікавістю виконували завдання за комп’ютерами.

До речі, я до певної міри готувався до зустрічі із своїми вихованцями: одягнув костюм, білу сорочку, краватку, подбав про зачіску. Думаю, що педагогові варто завжди дбати про культуру зовнішності. Пригадую відчуття неприємності, якоїсь відрази, коли окремі викладачі університету приходили на заняття в потертих джинсах, стоптаних туфлях… Так і хотілося сказати: „Чи не на рибалку зібралися?”

Після заняття студенти оточили мене і виказали цікавість до моєї персони: яку школу закінчив, як вчуся в університеті, як володію комп’ютером і т. ін. А дівчата навіть поцікавилися, чи одружений. Але кожен студент звертався на „Ви”, називаючи ім’я та по-батькові.

Таке попереднє спілкування певним чином окрилило мене, вселило впевненість у своїх педагогічних можливостях. З’явився стимул до активної діяльності. При цьому пригадав, коли моя мама, учителька математики, поверталася зі школи дещо втомлена, але часто-густо розповідала про хороші вчинки своїх вихованців. У кожному вихованцеві вона шукала не стільки силу розуму, скільки добрі душевні поруки, перлини моральних діянь. Можливо, якраз у цьому джерело успіхів і майстерності учителів?

3.04.11 р. Ознайомився з демографічними даними про студентів

Середа своєї групи. Тепер вона уже моя… Ці матеріали подані

і т.д. в класному журналі.

[Опис загальних вражень за результатами такого знайомства.]

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-01; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 291 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Либо вы управляете вашим днем, либо день управляет вами. © Джим Рон
==> читать все изречения...

1288 - | 1116 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.