Лекции.Орг


Поиск:




Зміст і структура курсової роботи




Обсяг окремих розділів курсової роботи залежить від особливостей напрям­ку теми дослідження, при дотриманні таких умов:

- загальний обсяг курсової роботи не повинен перевищувати 40-45 сторі­нок машинописного тексту, чи 50-55 сторінок рукописного тексту фор­мату А4 (без додатків);

- кількість сторінок в окремих розділах не регламентується, але має відпо­відати вимогам достатньої інформації та обґрунтованості;

- аналіз, висвітлення положень і рекомендацій мають бути конкретними без зайвих пояснень і викладень загальновідомих формулювань та мірку­вань;

- великі таблиці, громіздкі методики, обґрунтування необхідно виносити у додатки.

Зброшурована курсова робота включає:

Титульна сторінка (додаток А).

Зміст.

Вступ.

1.Науково-теоретичні основи за темою дослідження (наукові розробки теоретичного характеру 7-8 сторінок)

2.Організаційно-економічна характеристика господарства (5-6 сторінок)

3.Основна частина (практична 25-30 сторінок). Організація розвитку теми дослідження.

Висновки і пропозиції (2-3 сторінки) Список використаних  джерел

Додатки (розрахунки, графіки,  схеми документообігу, плани тощо), на підставі яких розробля­лась тема

Зміст роботи складається з переліку розділів, підрозділів та інших структурних частин, що позначаються номером початкової сторінки.

Вступ містить наукове обґрунтування актуальності і значення обраної теми, визначається мета і завдання роботи, методи дослідження і матеріали, що будуть використані, а також указується назва підприємства, на матеріалах якого виконана курсова робота.

В 1 розділі Науково-теоретичні основи (теоретична частина) на основі літературних джерел розкривається економічний зміст об’єктів бухгалтерського обліку по темі дослідження та огляд наукових праць. Наразі студентом розкривається ви­вченість теми дослідження вітчизняними та зарубіжними вченими-економістами, розкриваються висловлювання вчених стосовно досліджуваного питання та політико-економічна суть питання, узагальнюється передовий досвід і дається уяв­лення про основні теоретичні проблеми теми. З цією метою в проекті проводиться коротка анотація змісту окремих проблем, які підіймаються вченими-економістами і практиками в періодичній літературі по поліпшенню методів облі­ку, обчисленню собівартості і таке інше - з посиланням на авторів, назви науко­вих монографій, статей, тезисів наукових доповідей і видавництва. Па підставі вивчених літературних джерел студент робить висновки і визначає конкретні за­дачі для вирішення їх у курсовій роботі.

При написанні теоретичної частини і посиланні на цитовану літературу, або приведений цифровий матеріал робиться посилання на список використаних літе­ратурних джерел за таким зразком [5,с.17]. При цьому записи до коми (зразка) означають порядковий номер цитованого літературного джерела по списку вико­ристаної літератури, а цифрові знаки після коми - сторінку.

В 2 розділі Організаційно-економічна характеристика господарства. коротко розкриваються організаційно-економічні особливос­ті господарства: місце надається коротка характеристика господарства: місце розташування, показники, які характеризують у динаміці розміри та спеціалізацію підприємства (вартість валової і структуру чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (робіт, послуг), розміри та структуру землекористування, вартість основних виробничих засобів, забезпеченість трудовими ресурсами та інші); дані, які характеризують фінансовий стан підприємства, величину прибутку (збитку) і рівень рентабельності окремих галузей і підприємства у цілому. Економічні показники наводяться у порівнянні за останні 3-5 років (не менше як за 3 роки). Бажано вище перелічені показники наводити у порівнянні з середньо районними показниками, або з аналітичними показниками передових господарств району. В цьому ж розділі розкривається організація обліку в господарстві (форма обліку прийнята в господарстві, наявність документообігу), та загальні відомості про природні умови, ґрунти, тощо.

В 3 розділі основній частині курсової роботи висвітлюються питання, що розкривають зміст теми курсової роботи. Так автор курсової роботи, базуючись на теоретичних знаннях з організації бухгалтерського обліку в сільському господарстві; знаннях з первинного і бухгалтерського обліку, оперативного контролю, методики обчис­лення собівартості продукції, робіт і послуг, економіки сільського господарства, політичної економії, економічної кібернетики тощо та матеріалах дослідження підприємства і власних спостережень критично оцінює практику організації бух­галтерського обліку в господарстві по досліджуваній темі. При розкритті основних питань слід акцентувати такі моменти: системи і форми внутрішньогосподарського обліку; зміст облікової політики; графік документообігу; постановка аналітичної роботи; недоліки в організації обліку. Відмічаючи недоліки практики господарства, доцільно пропонувати напрямки їх ліквідації, удо­сконалення організації бухгалтерського обліку з досліджуваної теми. Базуючись на фактичних даних по темі, теоретичних положеннях, досягненнях вітчизняної та світової науки і пе­редової практики, а також результатах основної частини,  студент розробляє перспективи організації досліджуваної теми в господарстві з таким розрахунком, щоб резуль­тати проекту відповідали останнім досягненням науки, вимогам автоматизованої обробки інформації, оперативного контролю, національних стандартів бухгалтер­ського обліку тощо, та вимогам ринкової економіки.

Висновки і пропозиції повинні коротко відображати зміст всієї роботи без читання основного тексту, її сутність, з зазначенням виявлених в результаті дослідження недоліків та наданням пропозицій по їх усуненню, що сприятимуть покращенню організації фінансового обліку в господарстві.

  Список використаних літературних джерел (50 -60) складає одну з істотних частин курсової роботи і відображає самостійну роботу студента. Кожне літературне джерело повинне бути використано в роботі у вигляді цитат із відповідними порядковими посиланнями. Якщо те чи інше літературне джерело не було використано в курсовій роботі, то його не слід включати до списку використаних джерел. Не рекомендується включати в цей список енциклопедії, довідники та науково-популярні книжки, газети, конспекти лекцій тощо. Якщо ж виникне необхідність у використанні таких джерел в курсовій роботі, то вони повинні бути приведені тільки в підрядкових посиланнях тексту.

Список використаних літературних джерел оформлюється в алфавітному порядку, враховуючи те, що прізвища авторів та назви літературних джерел, (якщо автор чи автори не зазначені, а лише зазначено під чиєю редакцією видано джерело), розташовується згідно з алфавітом. Літературні джерела, написані з використанням латинського алфавіту слід розташовувати після переліку усіх джерел, написаних на мові курсової роботи і теж у відповідному алфавітному порядку.

Додатки включають ілюстративний і фактичний матеріал за темою курсової роботи (копії окремих форм первинних документів і регістрів аналітичного та си­нтетичного обліку, громіздкі таблиці, схеми, машинограми тощо).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2018-10-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 132 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

80% успеха - это появиться в нужном месте в нужное время. © Вуди Аллен
==> читать все изречения...

792 - | 736 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.