Лекции.Орг


Поиск:




VІ. Повторне навчання у вищих навчальних закладах




1. Повторне навчання - це повторне проходження працездатним здобувачем вищої освіти (який не має права на отримання академічної відпустки за станом здоров’я) курсу навчання за певний семестр, навчальний план якого студент не виконав у повному обсязі, у тому числі з поважних причин: через тривалі захворювання, пов’язані, зокрема, з епідеміями, часті захворювання (понад один місяць за семестр); службові відрядження; складні сімейні обставини, зокрема, необхідність догляду за членами сім’ї тощо.

Здобувачі вищої освіти першого курсу вищих навчальних закладів на основі повної загальної середньої освіти правом на повторне навчання не користуються.

2. Підставою для надання здобувачу вищої освіти права на повторне навчання може бути невиконання до початку екзаменаційної сесії індивідуального навчального плану поточного семестру, у тому числі з поважних причин, підтверджених відповідними документами.

Довідки про захворювання здобувача вищої освіти під час семестру завіряються в ЛПУ, яка його обслуговує, і подаються до вищого навчального закладу протягом тижня після закінчення лікування.

Надання повторного курсу навчання через тривалі або часті захворювання здобувачам вищої освіти вечірньої та заочної форм навчання здійснюється на підставі висновку ЛКК територіальних ЛПУ.

3. Для прийняття лікарями експертного рішення до ЛПУ, яка обслуговує вищий заклад освіти, подаються запит з вищого навчального закладу, детальна виписка з історії хвороби від медичної установи, під наглядом якої знаходиться здобувач, і проводиться його повне медичне обстеження. При експертному вирішенні питання про необхідність надання повторного курсу навчання за через тривалі або часті захворювання враховуються: строки тимчасової втрати працездатності (більше одного місяця за семестр); специфіка навчального процесу; особливості вищого навчального закладу, галузі знань та спеціальності; ступінь адаптації студента; можливість погіршення здоров’я (перехід гострого захворювання в хронічне, вихід на інвалідність), якщо студент продовжуватиме навчання.

3. Питання про надання здобувачу вищої освіти права на повторне навчання вирішується керівником вищого навчального закладу за поданням декана факультету (директора інституту, завідувача відділення) до початку відповідного семестру і оформляється відповідним наказом.

4. Повторне навчання здійснюється з початку семестру, навчальний план якого студент не виконав.

5. Здобувачам вищої освіти, які навчалися за державним (регіональним) замовленням та отримали право на повторне навчання через тривалі або часті захворювання, продовжують навчання за державним (регіональним) замовленням та мають право на призначення мінімальної ординарної стипендії, якщо вони мали на неї право в попередньому навчальному семестрі.

В усіх інших випадках надання здобувачу вищої освіти права на повторне навчання можливе лише в разі навчання (переведення на навчання) на місця за кошти фізичних або юридичних осіб.

6. Здобувачам вищої освіти, які залишені на повторне навчання, можуть бути перезараховані дисципліни, з яких за результатами підсумкового контролю вони мали оцінку не нижче встановленого Положенням про організацію освітнього процесу у вищому навчальному закладі порогу.

Перезарахування здійснюється на підставі заяви здобувача і за згодою декана факультету (директора інституту, завідувача відділення).

7. За період навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра здобувач вищої освіти може скористатися правом на проходження повторного курсу навчання не більше двох разів, інших ступенів – одного разу.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-04-15; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 290 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Слабые люди всю жизнь стараются быть не хуже других. Сильным во что бы то ни стало нужно стать лучше всех. © Борис Акунин
==> читать все изречения...

762 - | 716 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.006 с.