Лекции.Орг


Поиск:




Відомий доктор Елізабет Блеквелл




Відомий лікар Стародавньої Греції Гіппократ.

Гіппократ, близько 460 м до н.е. - 377 р до н.е., відомий лікар і батько західної медицини. Як лікар практикував і викладав в класичній Греції, він зробив медицину окремою дисципліною від теології та філософії. Гіппократ заснував школу для медицини на острові Кос, в Греції, де він навчав, що думки, ідеї та почуття приходять від мозку, а не від серця. Він описав симптоми багатьох захворювань, як пневмонія і епілепсія. Гіппократа Корпус являє собою збірник ранніх медичних робіт із Стародавньої Греції, резюме медичних знань того часу, приписаної йому і його учням. Гіппократ ввів клятву Гіппократа, обіцянку лікарі роблять на медичну практику з етичної точки зору, що до сих пір використовується в переробленому вигляді.



Famous Doctor Elizabeth Blackwell

Elizabeth Blackwell, 1821 – 1910, was the first female doctor in the United States. She founded medical schools and supported women in medicine, the anti-slavery movement and the women's rights movement. Blackwell was born in England, one of nine children in a Quaker family where the daughters received a good education at home. After the family emigrated to the United States, she taught school in Kentucky to pay for medical training. She studied medicine privately under several physicians, and was admitted, by mistake, to Geneva College in New York. In spite of much prejudice, in 1849 she became the first woman to earn a medical degree in the United States, and graduated first in her class.

In 1857, Doctor Blackwell along with her sister Emily and Dr. Marie Zakrzewska, founded the New York Infirmary for Indigent Women and Children. During the American Civil War, Blackwell trained many women to be nurses for the Union Army. In 1868 she established a Women's Medical College for women, physicians, and doctors. She opened the first training school for nurses in the United States in 1873. She also was the first woman to be registered in England as a doctor. Returning to England, she founded the Women's Medical College with Florence Nightingale. Doctor Blackwell remained an active teacher, lecturer and author until she died in 1910 at her home in England after a stroke.

Відомий доктор Елізабет Блеквелл

Елізабет Блеквелл, 1821 - 1910, була першою жінкою-лікарем в Сполучених Штатах. Вона заснувателька медичних навчальних закладів та за підтримки жінок в медицині, проти рабства рух і рух за права жінок. Беквелл народився в Англії, один з дев'яти дітей в сім'ї квакерів, де дочки отримали гарну освіту вдома. Після того як сім'я емігрувала до Сполучених Штатів, вона викладала в школі в штаті Кентуккі, щоб заплатити за медичну підготовку. Вона вивчала медицину в приватному порядку в рамках декількох лікарів, і була прийнята, помилково, в Женеву коледжу в Нью-Йорку. Незважаючи на велике упередження, в 1849 році вона стала першою жінкою, яка отримала ступінь доктора медицини в Сполучених Штатах, і закінчив перший в своєму класі.

У 1857 році, доктор Блеквелл разом з сестрою Емілі і д-р Марі Жаржевська, заснували Нью-Йорк лазарет для незаможних жінок і дітей. Під час американської громадянської війни, Блеквелл виховала багатьох жінок щоб були медсестерами для армії Союзу. У 1868 році вона заснувала жіночий медичний коледж для жінок, лікарів і лікарів. Вона була відкрита перша школа для підготовки медсестер в Сполучених Штатах в 1873 вона також була першою жінкою, яка була зареєстрована в Англії в якості лікаря. Повернувшись до Англії, вона заснувала медичний коледж Жіночу з Флоренс Найтінгейл. Доктор Блеквелл залишалася активним викладачем, доцентом і автора, поки не померла в 1910 році в своєму будинку в Англії після інсульту.

Alexander Fleming, 1881 – 1955, was a Scottish biologist and pharmacologist. He is famous for his discovery of the antibiotic penicillin. Penicillin changed the course of medicine. It was the life-saving drug that conquered syphilis, gangrene and tuberculosis.

By chance, Fleming discovered the anti-bacterial lysozyme, a natural substance found in tears and the nose that helps the body fight germs. He noticed that his own nasal mucus dripped onto a petri dish and killed the bacteria. Penicillin, the most effective life-saving drug in the world, was also discovered accidentally. While Fleming was on vacation, a mold had grown and destroyed the bacteria on a Petri dish in his lab. Fleming's discoveries are substances that can kill bacteria but not adversely affect the human body. Fleming was awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine in 1945.

Олександр Флемінг, 1881 - 1955, був шотландський біолог і фармаколог. Він відомий за відкриття пеніциліну антибіотиків. Пеніцилін змінив курс медицини. Це був рятівний препарат, який переміг сифіліс, гангрену і туберкульоз.

Випадково, Флемінг виявив антибактеріальну лізоцим, натуральна речовина, знайдене в сльозах і ніс, який допомагає організму боротися з мікробами. Він зауважив, що його власні носові слиз капає на чашку Петрі і вбивали бактерії. Пеніцилін є найбільш ефективним для порятунку життя наркотиків в світі, також був виявлений випадково. У той час як Флемінг був у відпустці, цвіль виросла і знищила бактерії на чашці Петрі в своїй лабораторії. Відкриття Флемінга є речовинами, які можуть вбити бактерії, але не чинять негативного впливу на організм людини. Флемінг був удостоєний Нобелівської премії з фізіології і медицині в 1945 році.



Famous Doctor Virginia Apgar

Virginia Apgar, 1909 – 1974, was a famous American doctor who founded the field of neonatology for the care of newborn infants, especially the ill or premature newborn. She was a leader in the fields of anesthesiology and teratology, the study of developmental defects. She developed the Apgar test to assess the health of babies immediately at birth and to study the effects of obstetric anesthesia on babies. Her work reduced worldwide infant mortality.

Doctor Apgar graduated from Columbia University College of Physicians & Surgeons. After her residency in surgery, she trained in anesthesia and became director of the division of anesthesia at Columbia. At a time when she and women in general were discouraged from a career as a physician, she was the first woman in the positions she held. She published more than 60 scientific papers and articles and books for the general public.

The Apgar test she invented was the first test made for newborn health. The test scores the health of the newborn baby on the basis of 5 observable criteria, Appearance, Pulse, Grimace, Activity, and Respiration. Her name Apgar also became a mnemonic word based on these five criteria. The Apgar score indicates if a newborn needs immediate medical care. It is easily administered by trained observation.

I hope life brings you much success.

 

Відомий лікар Вірджинія Апгар

Вірджинія Апгар, 1909 - 1974, був відомий американський лікар, яка заснувала поле неонатології для догляду за новонародженим, особливо хворими або передчасно новонароджених. Вона була лідером в області анестезіології та тератологіі, вивчення дефектів розвитку. Вона розробила тест Апгар для оцінки стану здоров'я дітей відразу при народженні, а також вивчення впливу акушерської анестезії на немовлят. Її робота в усьому світі знизила показник малюкової смертності.

Лікар Апгар закінчила Колумбійський університет коледж лікарів і хірургів. Після того, як вона пропрацювала в хірургії, вона тренувалася в анестезії та стала директором відділу анестезії в Колумбії. У той час, коли вона і жінки в цілому були збентежені від кар'єри лікаря, вона була першою жінкою в позиції, яку вона тримала. Вона опублікувала понад 60 наукових робіт і статей і книг для широкого загалу.

Тест Апгар вона винайшла було перше випробування зроблено для здоров'я новонароджених. Тест оцінки стану здоров'я новонародженої дитини на основі 5 спостережуваних критеріїв, зовнішній вигляд, пульс, гримаса, активність і дихання. Її ім'я Апгар також стало мнемонічне слово на основі цих п'яти критеріїв. Рахунок Апгар показує, якщо новонароджений потребує невідкладної медичної допомоги. Вона легко управляється навченим наглядом.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-11; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 580 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Даже страх смягчается привычкой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

973 - | 839 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.