Лекции.Орг


Поиск:




Стипендіальної комісії університету




6.1. Стипендіальна комісія університету є колегіальним органом, який у своїй роботі керується законами України та іншими нормативно-правовими актами, що визначають права та обов’язки студентів, аспірантів і докторантів, Статутом університету та цим Положенням.

 

6.2. Стипендіальна комісія університету створюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів “Питання стипендіального забезпечення” від 12 липня 2004р. №882 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1050 та цього Положення.

 

6.3. Персональний склад стипендіальних комісій університету та факультетів затверджується наказом ректора університету за поданням деканів факультетів, як правило, один раз на календарний рік.

Засідання стипендіальної комісії університету вважається дійсним, якщо на ньому присутні більше половини від загальної кількості її членів. Рішення стипендіальної комісії приймається простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні.

Засідання стипендіальної комісії університету по розподілу коштів фонду соціальної допомоги проводяться протягом п’яти робочих днів з моменту отримання інформації щодо суми Фонду соціальної допомоги.

За поданням стипендіальної комісії ректор університету затверджує реєстр осіб, яким призначаються стипендії.

На час проходження практики або іншої трудової діяльності, яка проводиться з дозволу навчального закладу, стипендіат зберігає право на отримання стипендії.

 

6.4. На факультетах університету створюються стипендіальні комісії під головуванням деканів.

 

6.5. Стипендіальна комісія університету вирішує такі питання:

- готує перед початком підведення підсумків кожного семестрового контролю подання для затвердження Вченою радою лімітів стипендіатів;

- призначення академічних або соціальних стипендій студентів за поданням стипендіальних комісій факультетів;

- надання матеріальної допомоги студентам, аспірантам і докторантам відповідно до поданих документів;

- визначення кандидатур на розгляд Вченої ради університету на призначення стипендій Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України; іменних та інших стипендій за поданням стипендіальних комісій факультетів;

- матеріальне заохочення кращих студентів за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності;

- розподіляє між факультетами, відповідно до контингенту студентів, кількість іменних стипендій до квот, встановлених Міністерством освіти і науки України та розпоряджень Київського міського голови;

- розглядає кандидатури претендентів на іменні і персональні стипендії та на підставі поданих Вченими радами факультетів, здійснює відбір кандидатур для отримання іменних і персональних стипендій і виносить своє рішення на затвердження Вченої ради університету;

- відповідно до контингенту студентів розподіляє між факультетами Фонд соціальної допомоги студентам (згідно Положення про Фонд соціальної допомоги студентам, аспірантам та докторантам Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова від 20 березня 2009р.), кошти якого передбачені для надання матеріальної допомоги та заохочення (преміювання);

- розглядає клопотання на преміювання студентів від ректора, проректорів, керівників структурних підрозділів університету, клопотання Студентської Ради університету і Первинної профспілкової організації студентів університету, а також офіційні звернення від органів державної влади, підприємств, установ та громадських організацій про заохочення студентів університету;

- спірні питання.

 

6.6. За поданням стипендіальної комісії університету ректор затверджує список (реєстр) осіб, яким призначаються стипендії, а також матеріальна допомога та заохочення, про що видаються відповідні накази.

 

6.7. Рішення стипендіальної комісії університету оформлюється протоколом, який підписує голова та секретар комісії, що є підставою для формування наказу на призначення стипендій, надбавок, матеріальної допомоги та премій.

 

6.8. Рішення стипендіальної комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх членів.

 

6.9. Засідання стипендіальної комісії університету проводиться за потребою, але не рідше 1 разу в квартал. Воно вважається дійсним за умови присутності більшої половини членів комісії.

 

6.10. Стипендіальна комісія факультету:

- розглядає питання та формує подання на студентів (протокольний список (реєстр)), яким призначається (позбавляється) академічна та/або соціальна стипендії для затвердження деканом відповідного факультету, який вносить проект відповідного наказу по університету. У наказі про призначення чи позбавлення стипендії зазначається середній бал успішності та розмір академічної та/або соціальної стипендії;

- формує подання щодо виділеного фонду соціальної допомоги для студентів, яким надається матеріальна допомога та/або призначається премія, для затвердження деканом факультету, який вносить проект відповідного наказу по університету.

- визначає конкретну кількість стипендіатів (включаючи академічну стипендію за особливі успіхи в навчанні) на певному факультеті (відділенні), курсі за певною спеціальністю (напрямом підготовки) шляхом округлення до цілого числа в бік зменшення добутку ліміту стипендіатів на фактичну кількість студентів денної форми навчання, які навчаються за державним (регіональним) замовленням на певному факультеті (відділенні), курсі за певною спеціальністю (напрямом підготовки) станом на перше число місяця, наступного за датою закінчення семестрового контролю або приступили до навчання через десять днів після його початку (для першокурсників).

У разі одночасної наявності на певному факультеті (відділенні), курсі за певною спеціальністю (напрямом підготовки) студентів (курсантів), які навчаються за повним та скороченим термінами навчання, ліміти стипендіатів для них розраховуються окремо. За рішенням стипендіальної комісії спільно може бути розраховано ліміт стипендіатів для різних курсів та/або факультетів за певною спеціальністю (напрямом підготовки), якщо відповідні студенти (курсанти) складали семестровий контроль за однаковим навчальним планом.

У разі наявності двох осіб на курсі за певною спеціальністю (напрямом підготовки) кількість стипендіатів складає одну особу.

Перевищення лімітів стипендіатів припускається в разі призначення академічної стипендії після ліквідації академічної заборгованості, повернення до навчання студентів (курсантів) після академічної відпустки з медичних підстав, по закінченню відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, з догляду за дитиною, а також раніше призваним на військову службу у зв’язку з оголошенням мобілізації, оскільки призначення академічних стипендій цим категоріям студентів (курсантів) не може бути підставою для перегляду рішень про призначення академічних стипендій іншим особам.

За поданням стипендіальної комісії факультету з урахуванням наявних видатків на стипендіальне забезпечення ліміт стипендіатів і ліміт стипендіатів-відмінників може підвищуватись рішенням стипендіальної комісії університету строком на один місяць з наданням права окремим студентам (курсантам) на призначення академічної стипендії (заміну академічної стипендії на академічну стипендію за особливі успіхи в навчанні) в поточному місяці.

Право на призначення академічної стипендії до завершення навчання мають студенти (курсанти), для яких навчальними планами для відповідних факультетів (відділень), курсів та спеціальностей (напрямів підготовки) не передбачається надалі проведення семестрового контролю (атестація здобувачів та захист практики перед нею не є семестровим контролем).

Засідання стипендіальної комісії факультету по призначенню стипендії проводяться протягом п'яти днів після закінчення сесії. Про дату та місце проведення засідань стипендіальної комісії факультету студентські групи сповіщаються не пізніше, ніж за тиждень;

На засідання стипендіальної комісії факультету можуть бути запрошені старости та профорги академічних груп, які надають пропозиції щодо призначення стипендій, премій, матеріальної допомоги студентам групи.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 204 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Самообман может довести до саморазрушения. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1047 - | 901 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.