Лекции.Орг


Поиск:




Мета і завдання курсової роботи




МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсової роботи

з дисципліни «Маркетинг»

для студентів спеціальності 7.030601 «Менеджмент організацій»

освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

 

 

Вінниця ВНТУ 2015

 


ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ТА МОДЕЛЮВАННЯ В ЕКОНОМІЦІ

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсової роботи

з дисципліни "Маркетинг"

для студентів напрямку підготовки 6.030601 - “Менеджмент”

 

 

Усі цитати, цифровий фактичний матеріал та бібліографічні відомості перевірені, написання одиниць відповідає стандартам. Зауваження рецензентів враховані. Вимогам, які висуваються до інструктивно-методичної літератури, відповідає. До друку і в світ дозволяю на підставі §2л. 15 "Єдиних правил …"
   
   
Укладачі: О.В. Штовба   Перший проректор з науково-педагогічної роботи по організації навчального процесу та його науково-методичному забезпеченню О.Н. Романюк
   
   
  ЗАТВЕРДЖЕНО На засіданні кафедри ММЕ Протокол № від 2015 р. Зав. каф. Н.П. Карачина
     

 

 

Вінниця ВНТУ 2015


 

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни "Маркетинг" для студентів напрямку підготовки 6.030601 “Менеджмент”. Укладач: О.В. Штовба.

 

Методичні вказівки являють собою комплекс рекомендацій навчально-методичного характеру з організації і виконання курсової роботи з дисципліни "Маркетинг". Розкривається зміст та структура курсової роботи, порядок її виконання та організація захисту. Наводиться базова тематика курсових робіт, оформлення та критерії оцінки і захисту курсової роботи.

 

Укладач: О.В. Штовба

 


ЗМІСТ

 

1. Мета і завдання курсової роботи  
2. Порядок виконання курсової роботи  
3. Зміст, структура та обсяги курсової роботи  
4. Вимоги до оформлення курсової роботи  
5. Порядок організації захисту та критерії оцінювання курсових робіт  
6. Рекомендована література  
Додатки  

Мета і завдання курсової роботи

 

Відповідно до навчальних планів студенти виконують курсову роботу з блоку навчальних дисциплін професійної та практичної підготовки, до яких належить: «Маркетинг». Написання курсової роботи є необхідним етапом для: закріплення теоретичних і практичних знань, здобутих студентами на лекціях та під час практичних занять; набуття навичок самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; вироблення вміння узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати практичну інформацію, працювати зі спеціальною літературою, довідковими виданнями тощо; розвитку навичок формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування рекомендацій та пропозицій.

Методичні рекомендації розроблено відповідно до Положення про організацію виконання та захисту курсових робіт ВНТУ. Виконання студентом курсової роботи передбачає:

Ø поглиблення, систематизування і закріплення теоретичних знань з дисципліни;

Ø відпрацювання навичок самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності;

Ø вироблення вміння узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати практичну інформацію, працювати зі спеціальною літературою, довідковими виданнями тощо;

Ø розвиток навичок формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування рекомендацій і конкретних пропозицій щодо вдосконалення системи маркетингу на реальному досліджуваному підприємстві.

При вдалому виборі тематики створюється єдиний цикл наукових досліджень навчального характеру, завершальним етапом є дипломна робота.

Орієнтовна тематика курсових робіт та регламент їх виконання встановлюються на початку навчального семестру. Студент самостійно вибирає тему курсової роботи і узгоджує її з науковим керівником.

Мета методичних рекомендацій – допомогти студентам у виконанні самостійної роботи. Це видання містить основні вимоги, які висуваються до змісту та оформлення курсової роботи, організації виконання, порядку захисту та критеріїв оцінювання.

Метою курсової роботи є вироблення у студентів навичок самостійної роботи з науковими джерелами та оволодіння ними методикою досліджень, набуття компетенцій щодо визначення й аналізу наукової та практичної проблематики з маркетингу, обґрунтування своїх гіпотез та висновків, вміння розробляти й формулювати обґрунтовані пропозиції щодо вдоско­налення процесів, досліджених у роботі.

Основні етапи виконання курсової роботи:

1. Вибір теми і об'єкта дослідження.

2. Опрацювання літературних джерел.

3. Узгодження плану з керівником роботи та оформлення завдання.

4. Збір вихідної інформації на підприємстві.

5. Аналіз та обробка одержаних матеріалів.

6. Написання тексту курсової роботи.

7. Оформлення курсової роботи.

8. Подання курсової роботи на рецензію та її захист.

Керівництво курсовими роботами здійснюється викладачами кафедри менеджменту та моделювання в економіці, які проводять індивідуальне консультування студентів, допомагають скласти план і контролюють процес виконання робіт.

Мета й завдання дослідження в межах конкретної курсової роботи визначаються її темою, структурою, специфікою об’єкта, предмета та інформаційною базою дослідження.

Виконання студентами курсової роботи сприяє поєднанню в цілісну систему знань про організацію як об’єкт управління, що, в свою чергу, дозволяє їм – майбутнім менеджерам сформувати чіткі уявлення про природу й різноманітність функцій менеджменту сучасного підприємства та навчитись реалізувати їх на практиці.

Такий характер курсової роботи зумовлений тим, що:

– орієнтовна, рекомендована до виконання тематика охоплює широке коло різноманітних управлінських проблем, із сутністю яких, наслідками та шляхами розв’язання студент ознайомлюється в процесі вивчення ряду різноманітних дисциплін фахового спрямування;

– структурна композиція роботи передбачає органічне поєднання суто теоретичних, конкретно-прикладних та проектних (пропозиційних) елементів;

– виконання курсової роботи вимагає від студента інтегрування знань з дисциплін циклів гуманітарної, загальноекономічної та професійної підготовки, що опановувалися ним у процесі усього строку навчання.

 






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 175 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Ваше время ограничено, не тратьте его, живя чужой жизнью © Стив Джобс
==> читать все изречения...

788 - | 799 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.