Лекции.Орг


Поиск:




Схеми і креслення для художнього випилювання лобзиком




Опис

Іграшка розвиває моторику, логіку, об'ємне мислення. Цікава як дітям, так і дорослим. Деталі гладко відшліфовані, без "задирок", "скалок" і "сучків". Цей якісний продукт з вітчизняного дерева відрізняє характерний аромат натуральної деревини. Продукт екологічний, повністю відсутні хімічні добавки.

Дитячі іграшки з дерева мають глибокий сенс: це єднання з природою і ваш оберіг. Дерев'яні дитячі іграшки розкривають казковий світ, який живе всередині нас, разом з ними казка оживає.

Особливості:

· Виготовлено з екологічно чистої деревини.

· Допоможе розвинути дрібну моторику і розвеселить малюка.

Художнє випилювання лобзиком – етапи, поради, креслення і схеми

admin • 22.02.2016

Зміст статті:

 Етапи художнього випилювання лобзиком

 Вісім рад з художнього випилювання лобзиком

 Схеми і креслення для художнього випилювання лобзиком

Завжди хотіли дізнатися про художнє випилювання лобзиком. Сьогодні ваш день, тому що в матеріалі перераховуються етапи випилювання, даються поради по роботі і додаються схеми і креслення.

Етапи художнього випилювання лобзиком

 Виберіть відповідний малюнок.

 Відшліфуйте матеріал шкуркою.

 Кнопками до матеріалу прикріпіть малюнок.
Якщо потрібно випиляти кілька однакових деталей, то складіть їх щільно один з одним, закріпіть і на верхню деталь прикріпіть малюнок.

 Обведіть малюнок. Для цього краще користуватися олівцем середньої твердості.

 Якщо необхідно, розріжте деталь на кілька частин.

 Виріжте малюнок на деталі.

 Отриманий візерунок відшліфуйте. Спочатку великої шкіркою, потім дрібнозернистою.
Якщо деталь велика, то шліфувати зручно шкіркою, закріпленої на бруску.

 Видаліть пил і з’єднайте деталі.

 Коли клей висохне, залакируйте виріб.

Порад з художнього випилювання лобзиком

 Надійно зафіксуйте деталь, перш ніж приступати до випилювання. Тоді форма вийде якісною, а робота буде йти безпечно.

 Якщо ви користуєтеся електролобзиком, то перш ніж натискати на кнопку пуску, встановіть його в правильному положенні.

 Якщо тільки купили електролобзик, то уважно вивчіть інструкцію по його використанню. Справа в тому, що у різних модифікацій пилки кріпляться не однаково. А від того, як надійно закріплено полотно, залежить якість роботи.

 Майте на увазі – неможливо пропиляти всі візерунки електролобзиком, а тільки ті, що мають радіус закріплення 2.5 див. Якщо полотно інструменту повертається автономно, то можна випиляти візерунок радіусом від 2 див. Малюнки з меншим радіусом випилюються ручним лобзиком.

 Якщо візерунок необхідно випиляти посередині, то спочатку просвердлюєте отвори на початку і в кінці візерунка. Радіус отворів повинен бути таким, щоб змогла пройти пила інструменту.

 Якщо ви выпиливаете візерунок на ламінованої поверхні (або іншої, яка відноситься до розряду делікатною), то деталь треба кладіть делікатною стороною вниз і выпиливайте з виворітного боку.

 Найкраще візерунки випилюються на фанері товщиною 3-5 мм. Вона хороша тим, що не змінює форму під час роботи. Також можна використовувати клеєну ялина. Її плюси в тому, що вона не боїться вологи, легко подається випилювання і служить довго.

 Перед тим як приступати до випилювання складних візерунків, потренуйтеся на легких, а выпиливайте на потрібному матеріалі.

Схеми і креслення для художнього випилювання лобзиком

У цьому розділі ми представили три схеми. Насправді, їх безліч. Все обмежується лише вашою фантазією. Але щоб фантазія розігралася, необхідна відправна точка. Сподіваємося, що цією точкою стануть представлені нижче креслення.

І ще одне важливе зауваження – роздруковуйте всі схеми в одному масштабі, щоб не порушувати пропорції деталей, а то не вийде отримати бажане виріб.


Лялька - Смикунцем (рухома іграшка з картону)

Для роботи буде потрібно: картон потрібного кольору; трохи кольорового паперу для оформлення, ножиці, клей, трохи м'якого дроту для рухомого кріплення лапок або гвинти,, кольорові олівці, фарби.

Порядок роботи.

1. Обвести по шаблону тулуб, руки 2 деталі, верхню частину ніг 2 деталі, нижню частину ніг 2 деталі

2. Розмаїття по контрольку отвори для мотузочки і гвинтів.

3. Проколоть отвори. Щоб отвори мали гладкі краю, їх треба на тулуб проколювати з лицьового боку, а на ногах і руках (попарно) з виворітного, т. К. Лицьова кольорова сторона матиме чистий вид.

4. Підкласти до тулуба деталі рук і ніг, перевірити, чи збігаються отвори під гвинти на деталі тулуба з розміткою на деталях рук і ніг.

5. попарно проколоти всі отвори.

6. Зібрати всю іграшку на гвинтах.

7. Зв'язати деталі за схемою, пропускаючи голку з ниткою в отвори, і прив'язати колечко (парні деталі зв'язати тонким шпагатом, третю нитку прив'язати вертикально за середину перших двох).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1272 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Жизнь - это то, что с тобой происходит, пока ты строишь планы. © Джон Леннон
==> читать все изречения...

829 - | 687 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.