Лекции.Орг


Поиск:




Регулювання натягу гусениць




Інструмент і приналежності: -ключі 14-17, 32-36, -вороток, -подовжувач, -змінні -головки 22, 24, -ключ 7811 - 0322, -молоток, -стяжне пристосування, -ключ-тріскачка, -пристосування для зняття серг, -шаблон, -лінійка, -шплінтовиймач, -спеломик, -штирі, -нитка з вантажем.

Регулювання натягу гусениць робити тільки при положенні осі направляючого колеса на верхній частині дуги окружності описуваної кривошипом. 1. Установити машину, незастосовуючи гальмування, на рівній ділянці

місцевості з твердим покриттям. 2 Підняти крила, відвернувши болти їхнього кріплення.

3. Розстопорити кривошип направляючого колеса, для чого:

- вивернути болт 4 (рис. 18);

- зняти стопор 3;

- послабити гайку 2;

- вивести зубчасту муфту 1 із зачеплення з муфтою корпуса натяжною механізму.

4. Установити два штирі в отвори пальців траків, що лежать па ободах першого і другого підтримуючих катків, третій штир вставити в отвір пальця трака, розташованого посередині між першим і другим підтримуючими катками. На крайні штирі натягнути нитку.

5. Обертати черв'як 5 натяжного механізму ключем-тріскачкою доти, поки величина провисання, заміряна середнім штирем і ниткою, не стане рівною 6-8 мм.

ПРИМІТКА: Допускається величину провисання гусениць контролювати (при відсутності часу) без підйому крил, у наступному порядку:

- на заправні пробки першого і другого підтримуючих катків натягнути нитку;

- заміряти відстані від натягнутої нитки до полотна трака, який лежить па першому підтримуючому катку і до полотна трака, що лежить на другому катку, і визначити середнє арифметичне значення цих розмірів;

- визначити величину провисання гусениці, віднявши з одержаного вище середнього арифметичного значення відстань від нитки до полотна трака, розташованого посередині між першим і другим підтримуючими катками. Так само як і в першому випадку, величина провисання повинна бути рівною 6-8 мм.

6 Застопорити кривошип, для чого:

- ввести зубчасту муфту 1 у зачеплення з муфтою корпуса і натяжного механізму;

- затягти гайку 2;

- установити стопор 3;

- ввернути болт 4;

- повернути черв'як у зворотну сторону.

7. Перевірити величину провисання гусениці, яка повинна бути в межах 6 8 мм. В іншому випадку операцію натягу повторити.

8. При неможливості забезпечення потрібної величини провисання натяжним механізмом необхідно роз'єднати гусеницю і видалити один трак, для цього:

- послабити гайки 13 кріплення очисника 15;

- пересунути очисник на максимально можливу відстань від обода направляючого колеса;

- затягти гайки кріплення очисника;

- розстопорити кривошип направляючого колеса;

- обертати черв'як натяжного механізму до максимального ослаблення гусениці;

- вивернути чотири гайки 12 кріплення клинів серг;

- вибити молотком клини;

- очистити від бруду отвору в пальцях трака, що демонтується з обох кінців на глибину 5-10 мм;

- розшплінтувати валик 20 і вийняти його і втулку 22 із пристосування;

- вставити в отвір для клина втулку 22, після чого з'єднати знімач із сергою валиком 20 і зашплінтувати валик;

- вставити упори 17 в отвори пальців трака й обертати гвинт 16 ключем-тріскачкою (при необхідності зі спецломиком) доти, поки серга, що знімається, не пересунеться від торця трака на 10-15 мм.

Після чого необхідно за допомогою цього ж знімача пересунути на таку відстань протилежну сергу.

УВАГА! Щоб уникнути поломки знімача застосовувати інші подовжувані ручки ключа -тріскачки, крім спецломика, забороняється;

- установити на пальці стяжні пристосування й обертати гвинти до положення, що забезпечує вільне зняття серг;

- за допомогою знімача зняти пересунені від торця трака серги;

- зняти стяжні пристосування, попередньо відпустивши гвинти;

- за допомогою знімача зняти інші дві серги і видалити трак.

ПРИМІТКА: Якщо зусилля однієї людини недостатньо для зняття серги, необхідно декілька разів вдарити молотком по торцю щоки знімача і по серзі. Операцію повторювати при кожному заїданні серги.

9. З'єднати кінці гусениці між ведучим колесом і переднім опорним катком за допомогою двох стяжних пристосувань 10, що своїми захватами надіваються на пальці 9, 11 траків, що з'єднуються. Обертати гвинти стяжних пристосувань до положення, що дозволяє установити серги па пальці траків, що з'єднуються. Для запобігання перекосів чи зривів стяжних пристосувань з пальців

траків, що з'єднуються, стягування робити рівномірно, почерговим обертанням

гвинтів стяжних пристосувань.

10. Надягти легкими ударами молотка серги на пальці траків, що з'єднуються, і зняти стяжні пристосування. Встановити клини в серги і навернути на них гайки без затягування.

12. Встановити шаблон 6 під передній опорний каток з боку ведучого колеса.

13. Повільно пересунути машину вперед до переміщення місця з'єднання гусениці на шаблон 6. Зупинивши машину, зробити остаточне затягування гайок клинів із зусиллям 35 кг на плечі 400 мм.

14. Перемістити машину назад і забрати шаблон.

ПРИМІТКА: При відсутності шаблона (у польових умовах) затягування гайок кріплення клинів гусениці робити на направляючому колесі в наступному

Порядку:

- затягти гайку кріплення клина серги з зовнішньої сторони гусениці;

- повільно пересунути машину назад до переміщення траків, що з'єднуються, на похилу ділянку гусениці між направляючим колесом і шостим опорним катком;

- затягти гайку кріплення клина з внутрішньої сторони гусениць.

З'єднання без шаблона допускається як тимчасове, з наступною перетяжкою гусениці по шаблоні, із заміною клинів (у місці з'єднання), якщо вони будуть пом'яті.

15. Зробити натяг гусениці і застопорити кривошип направляючого колеса.

16. Опустити крила і закріпити їх болтами.

17. При експлуатації машини в зимових умовах очисники направляючих коліс установити так, щоб відстань між ободом направляючого колеса й очисником була 3-5 мм.

ОПЕРАЦІЙНА КАРТА №3:

ЗАМІНА ГУСЕНИЦІ

 

Гусеницю заміняти при наступних несправностях:

- наскрізний зноси сполучних серг;

- наскрізний знос бігових доріжок траків;

- руйнування на одній гусениці гуми в сорока і більш шарнірах (визначається по виходу гуми з вушка трака).

Трак заміняти принаступних несправностях:

- поломка пальця;

- руйнування гуми в шарнірі;

- тріщини і руйнування трака;

- знос пальців, що виключає надійне кріплення серг.

Інструмент, пристосування і матеріали: ключі гайкові 14 і 27 мм; ключі торцеві 14, 22, 24 і 27 мм; ключ торцевий Г-подібний 22 мм (765-100-сб 13 7); ключ накидний 27мм (765-93-193); ключ 765-93-289; ключ тріскачка 765-93-сб190; подовжувач 765-93-сб255; головка 19мм (272-93-60); шаблон 765-93-137; пристосування для стягування гусениці 765-93-сб 164; пристосування для знімання серги гусениці 765-93-сб 170; гвинт 765-100-сб 155; три штирі 700-48-156; нитка; трос 765-9—сб 120; молоток 0,8 кг; ломик; кувалда 4 кг; лінійка 300 мм; динамометр на 100 кгс.

ДЕМОНТАЖ ГУСЕНИЦІ

1. Установити машину на рівній площадці. Послабити болти кріплення очисника і зрушити його убік від обода направляючого колеса.

2. Викрутити болти кріплення середнього листа крила. Послабити болти кріплення переднього і заднього листів крила, вивести шайби з-під головок болтів. Підняти листи крила і закріпити рамки за гачки корпуса.

3. Вивернути болт 12 (мал. 2), зняти стопор 11, послабити гайку 10, вивести зубчасту муфту 9 із зачеплення з зубами кронштейна корпуса натяжного механізму і, обертаючи черв'як 13, послабити натяг гусениці.

4. На ділянці гусениці, розташованій між ведучим колесом і переднім опорним катком, відвернути болти 2, вийняти клини 3, установити пристосування 1 (мал. 3), частково спресувати з пальців 8 (мал. 2), обидві серги 1 для установки на пальці 8 стяжок 7, остаточно спресувати пристосуванням серги і стяжними пристосуваннями рівномірно відпустити гусеницю.

5. Подати машину назад так, щоб верхня вітка гусениці зійшла з направляючого колеса.


МОНТАЖ ГУСЕНИЦІ

Технічні вимоги на монтаж гусениці:

а) нові гусениці, що не були в експлуатації, збирати і встановлювати па машину з 84 траками;

б) при зборці гусениць клини повинні бути щільно затягнуті гайками зусиллям

35кгс на плечі 0,4м у положенні, при якому кожен трак повернений відносно серги на 7° і кут між траками складає 166° (зазначене положення перевіряється шаблоном);

в) при зборці й установці гусениці траки збирати Т-подібними грунтозачепами убік руху;

г)гусениця повинна бути натягнута так, щоб провисання її було 6...8 мм (розмір А); розмір А заміриться між першим і другим підтримуючими катками і натягнутою ниткою;

д) зазор між ободом направляючого колеса й очисником при експлуатації в зимових умовах повинний бути 3...5 мм; при експлуатації в літніх умовах очисник перемістити на максимально можливу відстань від ободів направляючого колеса;

е) при транспортуванні забороняється перегинати гусениці в кожному шарнірі на кут більш 15° у будь-яку сторону від номінального положення; транспортувати гусеницю тільки намотану на барабан діаметром не менш 560 мм.

Порядок монтажу гусениці:

1. Розстелити гусеницю, що надягається, перед машиною і наїхати па неї так, щоб перед переднім опорнім ковзанкою залишились два траки (див. технічні вимоги, пп. а, б, в).

2. За допомогою троса надягти гусеницю на направляюче колеса, що підтримуючі катки і ведуче колесо.

3. Стягти кінці гусениці між ведучим колесом і переднім опорним катком стяжками 7 (мал. 2) пристосування. Рівномірно обертаючи ключем тріскачкою 6 гвинти приспособлення, стягти кінці гусениці до положення, що дозволяє встановити серги 1 на пальці 8. Легкими ударами молотка надіти серги на пальці траків, що з'єднуються, зняти приспособлення, установити клини 3 у серги 1 і загорнути болти 2 (болти не затягувати).

4. Підкласти під передній опорний каток з боку ведучого колеса шаблон 5 і повільно перемістити машину вперед до переходу гусениці на шаблон (у місці з'єднання); в цьому положенні остаточно затягти болти ключем з зусиллям 35 кгс на плечі 0,4 м. Забрати шаблон (див. технічні вимоги, п. б).

5. В отвори пальців траків, що знаходяться на ободах першого і другого підтримуючих катків, уставити два штирі 700-48-156, третій штир вставити в отвір пальця, розміщеного посередині між першим і другої підтримуючими катками. Між крайніми штирями натягнути нитку і замірити розмір А.

Відрегулювати натяг гусениці, обертаючи черв'як 13 натяжного механізму (див. технічні вимоги, п. г).

6. Застопорити кривошип, ввівши в зачеплення зубчасту муфту 9 із зубами кронштейна корпуса натяжного механізму, затягти гайку 10, установити стопор 11 і ввернути болт 12.

7. Установити і закріпити очисник (див. технічні вимоги, п.д).

8. Опустити на місце передній, середній і задній листи крила і закріпити їх болтами, попередньо підклавши під болти шайби.

 

Тема №5: " ЕЛЕКТРОСПЕЦОБЛАДНАННЯ БМП"

Заняття №1: ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ БМП

Література: 1.11, 1.12, 1.14, 1.15, 1.20, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.7, 2.8, 3.7

НАВЧАЛЬНІ ПИТАННЯ

1. Призначення, характеристика і загальна будова електрообладнання БМП-1.

2. Призначення, технічна характеристика і принцип роботи джерел електричної енергії. Догляд за АБ.

3. Призначення, технічна характеристика і принцип роботи споживачів електричної енергії.

4. Призначення, технічна характеристика і принцип роботи допоміжного обладнання і контрольно-вимірювальних приладів.

1. ПРИЗНАЧЕННЯ, ХАРАКТЕРИСТИКА І ЗАГАЛЬНА БУДОВА





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 997 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. © Амелия Эрхарт
==> читать все изречения...

789 - | 717 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.