Лекции.Орг


Поиск:




Організація бойової підготовки у підрозділі. Форми та методи проведення занять з тактичної підготовки




Бойова підготовка – основний вид підготовки аеромобільних військ Сухопутних військ Збройних Сил України, що являє собою цілеспрямований, організований процес військового навчання та виховання особового складу, злагодження (бойового злагодження) підрозділів, військових частин та їх органів управління (штабів) для виконання бойових та інших завдань відповідно до їх призначення.

Бойова підготовка,як вид підготовки аеромобільних військ Сухопутних військ Збройних Сил України, є основним змістом повсякденної діяльності командирів, органів управління (штабів) і військ. Вона проводиться як у мирний, так і у воєнний час та обумовлена потребами держави в якісно підготовлених військовослужбовцях, підрозділах, частинах, здатних успішно виконувати покладені на них завдання.

Метою бойової підготовки є досягнення, підтримка і удосконалення необхідного рівня військово-професійної підготовки особового складу, його фізичної витривалості, злагодженості відділень, розрахунків, підрозділів, частин та їх органів управління (штабів) для виконання бойових та інших завдань відповідно до їх призначення.

Бойова підготовка включає:

підготовку (злагодження) органів управління (штабів);

одиночну підготовку військовослужбовців;

підготовку (злагодження) підрозділів, частин.

Одним з найважливіших показників боєздатності і бойової готовності військ є рівень їх бойової підготовки, особливо польової виучки та її основи – тактичної підготовки.

Тактична підготовка як процес навчання військ прийомам і способам ведення бою та його забезпечення є головним предметом навчання в системі бойової підготовки. На цей предмет приділяється більше навчального часу, чим на інші предмети, підготовка по інших предметах навчання підлегла тактичній.

Одиночна підготовка – навчання сержантів (старшин), військовослужбовців (курсантів) після їх прибуття в підрозділ (навчальний підрозділ).

Мета одиночної підготовки – дати військовослужбовцям знання, уміння і навички (освоїти військово-облікові спеціальності), необхідні для виконання обов’язків у бою, при поводженні зі зброєю, засобами десантування, військовою технікою та несення служби.

Підготовка відділень, розрахунків, підрозділів (військових формувань), військових частин проводиться з метою забезпечення їх постійної готовності до ведення бойових дій у будь-яких умовах обстановки, відповідно до бойового призначення.

Підготовка відділень, розрахунків, підрозділів, військових частин проводиться в ході їх послідовного злагодження (бойового злагодження) в умовах максимально наближених до бойових.

Злагодження – навчання військовослужбовців спільним діям у складі відділень, розрахунків, команд, підрозділів (військових формувань) з наступною підготовкою в складі військової частини для виконання бойових (спеціальних) завдань за призначенням.

Навчальна матеріально-технічна база бойової підготовки – сукупність матеріальних, технічних засобів та обладнаних об'єктів (районів місцевості), призначених для забезпечення навчання і виховання військовослужбовців, злагодження підрозділів, військових частин та органів управління відповідно до планів і програм бойової підготовки, а також для проведення військово-наукових досліджень.

Навчальна матеріально-технічна база створюється та удосконалюється стосовно до потреб бойової підготовки військ, специфіки їх застосування в бою (операції), відповідно до вимог наказів Міністра оборони України, начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувача Сухопутних військ Збройних Сил України та повинна забезпечувати якісне виконання завдань бойової підготовки за всіма предметами навчання, досягнення високого рівня польової виучки військ і фізичної підготовки особового складу, проведення злагодження органів управління.

Навчальна матеріально-технічна база бойової підготовки підрозділяється на польову (навчальні об’єкти тактичної, вогневої підготовки та водіння, навчальні поля), приказармену (навчальні класи, тренажерні комплекси, паркові вогневі містечка, ротна матеріальна база) та базу бойового злагодження.

Польова навчальна матеріально-технічна база призначена: для відпрацювання та удосконалення тактичної (тактико-спеціальної), спеціальної і загальновійськової підготовки окремих військовослужбовців, підрозділів, частин в умовах, максимально наближених до бойових; для проведення заходів бойового злагодження в особливий період; для проведення досліджень в області тактики застосування підрозділів, частин; для іспитів нових зразків озброєння, засобів десантування та військової техніки. Навчальні об'єкти польової бази можуть бути постійними і тимчасовими.

Основою польової навчальної матеріально-технічної бази є полігон.

Приказармена навчальна матеріально-технічна база призначена для проведення теоретичних і практичних занять, тренувань, відпрацювання нормативів із загальновійськової та спеціальної підготовки. Вона обладнується виходячи з умов її використання та зниження витрат часу на переміщення підрозділів до місць занять і може включати: вогневі містечка; стрілецькі тири; спортивні спорудження; стройові плаци (площадки); обладнані за спрощеною схемою автодроми (танкодроми), навчальні, тренажерні і лабораторні корпуси (комплекси, класи) та інші об'єкти.

Класна навчальна матеріально-технічна база призначена для проведення теоретичних і практичних занять у навчальних приміщеннях з метою навчання військовослужбовців як індивідуально, так і у складі екіпажів, змін, груп, розрахунків, підрозділів.

Ротна навчальна матеріальна база призначена для проведення теоретичних і практичних занять, відпрацювання нормативів і проведення тренувань за предметами навчання з особовим складом підрозділів.

Склад, кількість, комплектність переносної навчальної матеріально-технічної бази, як правило, визначається рішенням командувача (командира) виходячи із специфіки бойової підготовки підрозділів та їх бойового призначення. Вона створюється у кожному підрозділі рівному роті (батареї), окремому взводі.

Порядок виготовлення, зміст і комплектність переносної навчальної матеріально-технічної бази визначає командир частини (підрозділу). Вона створюється силами підрозділів.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1337 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

80% успеха - это появиться в нужном месте в нужное время. © Вуди Аллен
==> читать все изречения...

782 - | 732 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.