Лекции.Орг


Поиск:




Вимоги до оформлення курсового проекту




Оформлена курсовий проект у відповідності до вимог національних стандартів характеризує якість підготовки студента як майбутнього керівника відповідного рівня управління. У роботі не повинно бути граматичних та стилістичних помилок, зміст повинен мати логічну послідовність і системність викладення. Необхідно дотримуватись правил цитування, списку використаної літератури та посилання на цей список по тексту курсового проекту. Курсовий проект повинна бути оформленою у відповідності до вимог Вищої атестаційної комісії України щодо оформлення наукових праць. Для ефективного використання часу при підготовці, написанні та захисті курсового проекту і систематизації своїх дій студент повинен умовно виділити основні складові опрацювання. Курсовий проект має бути написана або надрукована чітко, розбірливо.

Курсовий проект виконується на стандартних листах формату А4 і переплітається у тверду обкладинку або швидкозшивачем. Загальний обсяг роботи – 60 сторінок; друкується з використанням текстового редактора MsWord. Тип шрифту – Times New Roman, розмір шрифту 14, міжрядковий інтервал – 1,5, абзацний відступ – 1,25 см.

На сторінках потрібно дотримуватись полів таких розмірів: ліве – 3 см, верхнє та нижнє – 2 см, праве – 1,5 см. Щільність тексту курсового проекту повинна бути однаковою.

Заголовки структурних частин курсового проекту «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ» друкуються великими літерами посередині рядка. Заголовки підрозділів друкуються маленькими літерами з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Кожну структурну частину курсового проекту (зміст, вступ, розділ, висновки, список використаних джерел, додатки) треба починати з нової сторінки, а підрозділи продовжувати друкувати через одну строку відступу від попереднього тексту.

Всі сторінки курсового проекту підлягають нумерації на загальних засадах – справа зверху сторінки (крім титульної, завдання, змісту, на яких номер не ставиться, але вони включаються у загальну кількість сторінок).

Нумерацію розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Підрозділи нумерують у межах відповідного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставиться крапка. В кінці номера підрозділу також ставлять крапку, наприклад: «2.3.».

Ілюстрації, схеми, графіки, таблиці необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації починаються словом «Рис.» і нумеруються послідовно в межах розділу. Номер ілюстрації повинен складатись з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка, наприклад: «Рис. 1.2.». Жодна структурна частина курсового проекту не може починатись або закінчуватись ілюстрацією або таблицею. До ілюстрацій та таблиць обов’язково повинен бути коментар або аналіз. Не треба повторювати у тексті цифрові дані, що наведені в таблиці.

Номер ілюстрації, її назва і умовні позначення розміщують безпосередньо під ілюстрацією. При цьому «Рис. 1.2.» та «Таблиця 2.3» пишуться курсивом, а самі назви рисунків та таблиць – звичайним напівжирним шрифтом.

Не допускається включати в таблицю окрему графу «Одиниці виміру». Якщо всі показники у таблиці вимірюються однаково, то одиниця виміру вказується у назві таблиці після коми. В інших випадках – у рядках або графах після коми.

Не можна включати у таблицю графу «№ п/п».

Не слід оформляти таблицю, яка включає один рядок. Також не можна залишати у таблиці порожні клітинки: при неможливості відображення даних у них ставлять прочерк «-» або знак «х», а при відсутності необхідних даних пишуть «н/д».

Таблиці нумерують послідовно у межах розділу. У правому верхньому куті праворуч курсивом розміщують напис «Таблиця» із зазначенням відповідного номера. Таблиця повинна містити посилання на джерело інформації. Приклад оформлення таблиці:

Таблиця 2.3

Назва таблиці

       
       
       

Джерело: розраховано на основі [16, с. 55]

 

При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку таблиця оформлюється таким чином:

Таблиця 2.3

Назва таблиці

       
       
       
       

Продовження табл. 2.3

       
       
       

Джерело: розраховано на основі [16, с. 55]

Формули нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого берега аркуша на рівні відповідної формули у круглих дужках, наприклад: (1.3).

Формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули треба залишити не менше одного вільного рядка.

Під час написання курсового проекту студент повинен посилатись на джерела чи матеріали. Посилання в тексті на джерела зазначають порядковим номером за переліком посилань, виділеним квадратними дужками.

У списку використаних джерел наводяться лише ті, що використані при написанні роботи і на які є посилання у тексті. Списку використаних джерел може містити 20-30 джерел, розміщених у алфавітному порядку.

Додатки оформлюють як продовження курсового проекту на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті курсового проекту. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований вгорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток _» і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А. При оформленні додатків окремою частиною (книгою) на титульному аркуші під назвою курсового проекту друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ». Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: А.2 - другий розділ додатка А; В.3.1 - перший підрозділ третього розділу додатка В. Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д); формула (А. 1) - перша формула додатка А.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 268 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

767 - | 715 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.