Лекции.Орг


Поиск:




Порядок захисту курсової роботи




 

Завершена курсова робота підписується студентом на останній сторінці і у зброшурованому вигляді подається керівникові не пізніше строку, вказаного у завданні. Після цього ніякі виправлення та доповнення в тексті курсової роботи не дозволяються.

Курсову роботу рецензує науковий керівник – викладач кафедри відповідно до додатку Ж.

Науковий керівник, який перевіряє виконану курсову роботу, на основі рецензії визначає попередню оцінку. Рецензія має за мету надання методичної допомоги студентові в аналізі допущених недоліків курсової роботи, готує студентів до її захисту. Рецензія містить загальну характеристику рівня роботи щодо її змісту, практичного значення, структури написання та оформлення, а також перелік позитивних і негативних сторін курсової роботи. Наприклад, перелік і аналіз помилкових положень надасть студентові велику допомогу в підготовці до захисту. Оскільки в рецензії відображені лише найсуттєвіші питання, студенту, який готується до захисту, треба уважно ознайомитися з усіма зауваженнями та позначками викладача, що безпосередньо містяться в тексті курсової роботи.

Робота, яка заслуговує попередньої позитивної оцінки, допускається до захисту. Звичайно, курсова робота після її перевірки та рецензування повертається студенту як мінімум за три дні до її захисту. Це робиться для того, щоб надати відповідний час для підготовки до захисту.

Важливо практикувати різноманітні форми захисту курсових робіт. Найбільш поширеним є захист перед спеціально створеною на кафедрі комісією, до якої входить науковий керівник-рецензент, в присутності студентів групи. Студентам, які за рекомендацією рецензента підготували курсову роботу на високому науково-практичному рівні, надається право виступити з доповіддю на науковій конференції або перед студентами свого потоку.

У ході короткої доповіді (5-10 хвилин) треба обґрунтувати тему дослідження, його цілі і практичне значення, розкрити зміст теми з викладенням своєї особистої точки зору до порушених питань. Захист курсової роботи передбачає і відповіді на питання, поставлені в рецензії або в усній формі присутніми викладачами і студентами.

Критерії, за якими курсова робота оцінюється на “відмінно”:

- робота виконана на високому теоретичному рівні і свідчить, що автор глибоко інформований щодо ступеня теоретичної розробки проблеми, яка досліджується, вміло орієнтується у відповідних альтернативних теоретичних підходах, має свою особисту позицію і вміє аргументовано і послідовно її викласти, дає вичерпні відповіді на запитання членів комісії;

- робота свідчить, що студент, який її виконав, володіє науковим економічним мисленням, вміло застосовує інструменти економічного методу, сучасні теоретичні концепції;

- робота містить самостійні обґрунтовані висновки, міркування і цікаві пропозиції, які мають теоретичне або практичне значення;

- правильно оформлена та викладена грамотною літературною мовою.

Оцінки “добре” та “задовільно” відображають ступінь відхилення курсової роботи від цих вимог.

Оцінку “добре” одержує та робота, в якій студент розкрив зміст досліджуваної теми, але не досить повно і аргументовано виклав матеріал, використав недостатню кількість літературних джерел, не проявив належної самостійності у викладенні думок, допустив певні неточності при відповіді на запитання членів комісії.

Оцінку “задовільно” – робота, в якій студент поверхнево висвітлив тему курсової роботи, застосувавши обмежене коло літературних джерел, побудував свою відповідь на звичайному повторенні матеріалу роботи без самостійного мислення, слабо орієнтується та плутається в основних положеннях теми.

У випадках, коли курсова робота вчасно не представлена на кафедру, не рецензована керівником, студент не розкрив по суті зміст досліджуваної теми, не орієнтується в основних теоретичних положеннях з теми роботи, вона оцінюється оцінкою “незадовільно”.

Студентам, які одержали незадовільну оцінку за курсову роботу, встановлюється новий строк для її доробки з подальшим захистом.

Позитивно оцінена та захищена курсова робота залишається на кафедрі. Остаточна оцінка має бути занесена в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента.

 

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 343 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Своим успехом я обязана тому, что никогда не оправдывалась и не принимала оправданий от других. © Флоренс Найтингейл
==> читать все изречения...

883 - | 791 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.