Лекции.Орг


Поиск:




Визначення видів робіт і оцінка зміни стану дороги після її ремонту




У випадку, якщо частні коефіцієнти забезпеченості розрахункової швидкості не відповідають вимогам (Крсі<КПн), на ділянках дороги, які розглядаються, здійснюють відповідні види робіт з капітального ремонту, поточного ремонту і експлуатаційного утримання, а також з реконструкції при Крс3<КПн на всій протяжності дороги (табл. 3.1).

Після того, використовуючи дані додатку 4 (табл. П4.1), оцінюють з урахуванням взаємного впливу робіт (табл. 3.2), що дають виконані роботи – до яких конкретно величин змінюються коефіцієнти зчеплення, рівність покриття, поздовжні похили та інш. Наприклад, проводяться роботи з укріплення узбіч (Крс2=0,7 менше КПн=0,83 при ширині неукріпленого узбіччя 2 м). Визначаємо, що при ширині узбіччя 2 м забезпечити нормативні вимоги можливо тільки при її укріпленні шаром щебеню чи гравію (в результаті ремонту Крс2=0,9).

В процесі оцінки ефективності виконаних дорожніх робіт враховують можливі варіанти робіт по Крс3.

При завданій інтенсивності руху Nф>Nрозр і Крс3<КПн на всіх ділянках розглянутої категорії дороги приймають рішення про комплексне виправлення геометричних елементів дороги з переводом її у вищу категорію.

Таблиця 3.1 – види дорожніх робіт в залежності від частних коефіцієнтів Крсj

Частний коефіцієнт Крсj Урахування впливу Види дорожніх робіт при Крсj> КПн  
Крс2 Ширини і стану узбіч Укріплення, поширення узбіч
Крс3 Інтенсивності і складу руху, ширини фактично використаної укріпленої поверхні покриття Очистка, поширення проїзної частини, улаштування крайових укріплювальних смуг, укріплення узбіч, реконструкція дороги
Крс4 Поздовжнього похилу і видимості поверхні дороги Пом’якшення поздовжнього похилу, збільшення видимості
Крс5 Радіусу кривих в плані Збільшення радіусу кривих, улаштування віражів, спрямлення ділянки
Крс6 Поздовжньої рівності дорожнього покриття Ремонт покриття (улаштування вирівнюючого шару з поверхневою обробкою чи відновлення верхнього шару методами термопрофілювання і регенерації) – при Eф Енеобх (чи hф hнеобх) Капітальний ремонт (посилення дорожнього одягу) - при Eф Енеобх (чи hф hнеобх)  
Крс7 Зчіпних якостей покриття Улаштування шорсткої поверхні методом поверхневої обробки, втоплювання щебеню, укладання верхнього шару з багатощебеневого асфальтобетону
Крс9 Поперечної рівності покриття (колії) Ліквідація колії методами перекриття, фрезерування
Крс10 Безпеки руху Заходи з підвищення безпеки руху на небезпечних ділянках
Крс11 Плавності траси Спрямління дороги із зменшенням поздовжнього похилу
Примітка. Вплив Крс1 та Крс8 враховується при оцінці стану дороги відповідно згідно Крс3 та Крс6.

 

Якщо немає підстави для реконструкції дороги, перевіряють можливість доведення Крс3 на окремих ділянках дороги до нормативних величин за рахунок здійснення більш дешевих робіт.

Насамперед, перевіряють можливість збільшення Крс3 за рахунок очистки від забруднення фактично використаної для руху ширини укріпленої поверхні В (див. завдання) і збільшення значення початково визначеного Крс1. Дану перевірку не виконують тільки для випадку укріплення узбіч матеріалами з використанням органічних і неорганічних в’яжучих.

У решті випадків визначають значення коефіцієнта використання ширини основної укріпленої поверхні Ку за допомогою формул (5.11) чи (5.12) розраховують нове значення ширини укріпленої поверхні В, яке змінене за рахунок очистки покриття:

(3.1)

Якщо в результаті розрахунків Крс3 * досягає нормативних величин, на розглянутій ділянци дороги обмежуються тільки утриманням дороги. У випадку, якщо очистка укріпленої поверхні від забруднення не дає бажаного результату, аналогічно послідовно перевіряють можливість укріплення узбіч [1], улаштування крайових укріплювальних смуг і поширення проїзної частини автомобільної дороги. Наприклад, при відсутності чи пошкодженні 2-х крайових укріплювальних смуг шириною ау кожна:

(3.2)

Ширину крайової смуги для завданої категорії дороги призначають згідно [1].

У випадку якщо при величині не досягнуто необхідної величини Крс3 ** , розглядають питання поширення проїзної частини автомобільної дороги.

Для цього спочатку визначають ширину чистої основної укріпленої поверхні для розглянутої категорії дороги, яка відповідає [1].

(3.3)

де і - відповідно ширина проїзної частини і ширина крайової смуги згідно [1].

Необхідне укріплення покриття , при якому забезпечується вимога складає:

(3.4)

Якщо на розглянутій ділянці дороги є сумісний вплив декількох факторів (два чи більше частних коефіцієнти Крсі<КПн), для призначення виду дорожніх робіт використовують таблицю 3.2, яка дозволяє оцінити наскільки вищевказані види робіт здатні змінити фактори, що впливають чи довести значення частних Крсі до нормативних вимог (тобто, практично усунути їх дію і не вимагати виконання за ними відповідних ремонтних робіт).

Наприклад, якщо на розглянутій ділянці дороги за задовольняють вимогам Крс7, Крс8 і Крс3, то згідно таблиці 3.2 здійснюють посилення дорожньої конструкції і додаткові роботи, які дозволяють збільшити фактичні значення Крс3 до нормативних величин (див. формули 3.1-3.4). Вплив Крс7 усувається в результаті робіт з посилення дорожнього одягу.

Таблиця 3.2 – вплив дорожньо-ремонтних робіт на зміну коефіцієнтів Крсj

Крсі<КПн вид ремонту (див. табл. 3.1) Сумісно діючі фактори (частні коефіцієнти забезпечення розрахункової швидкості руху) на ділянці дороги
Крс2 Крс3 Крс4 Крс5 Крс6 Крс7 Крс8 Крс9 Крс10
Крс2 * + + +   +     +
Крс3 * * * * * * * * *
Крс4 *   * * * * * * *
Крс5 *   * * * * * * *
Крс6         * * + * +
Крс7     + + + *     +
Крс8         * * * * +
Крс9         * *   * +
Крс11 *   * * * * * * *
Примітка. 1. * - усунення впливу фактору в результаті ремонту; + - часткове збільшення фактору в результаті ремонту 2. Для визначення підвищених значень Крсj* після ремонту використовують наступні залежності При ремонті по Крс2: Крс3*= Крс3+ Крс4*= Крс4+ Крс5*= Крс5+ Крс7*= Крс7+ Крс10*= Крс10+ Значення наведені в таблицях 6 і 7 додатку П4. При ремонті по Крс4 і Крс5 усувається дія Крс11. При ремонті по Крс6: Крс 8* =1,05 Крс 8; Крс 10* =1,7 Крс 10 При ремонті по Крс7: Крс 10* =1,15 Крс 10; Крс 4-6* =1,15 Крс 4-6 При ремонті по Крс8: Крс 10* =1,7 Крс 10 При ремонті по Крс9: Крс 10* =1,5 Крс 10

Якщо сумісно діють Крс2 Крс6 Крс8 Крс10, то на ділянці проводять укріплення узбіч (Крс2) і посилення дорожнього одягу (Крс8). Вплив Крс6 усувається в результаті проведення робіт з посилення дорожнього одягу. Згідно Крс10 вид ремонтних робіт не визначають. Цим фактором враховується вплив виконаних організаційних робіт на зміну швидкості руху транспортних засобів і покращення умов безпеки руху.

Визначивши види робіт, переходять до оцінки зміни стану дороги після ремонту.

Для цього на лінійний графік ТЕС АД наносять епюру показників КПфі і Пфі, які відповідають стану дороги після ремонту. При цьому приймають до уваги, що в результаті виконання дорожніх робіт фактичні значення Крсі доводяться до нормативної величини КПн, яка відповідає стану доріг на момент її здачі в експлуатацію (ліва колонка значень табл. П4.1 дод 4 для відповідного рельєфу місцевості і категорії дороги).

Розраховують середньозважені (середні для кілометрових ділянок) комплексні показники КПД і ПД після ремонту відповідно з [1] і визначають приріст показників:

(3.5)

де індекси К і Н – кінцеві (після ремонту) і початкові (до ремонту) значення

Приріст показника ПД розраховують за аналогічною формулою.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 306 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Что разум человека может постигнуть и во что он может поверить, того он способен достичь © Наполеон Хилл
==> читать все изречения...

980 - | 890 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.