Лекции.Орг


Поиск:




Огляд транспортних засобів, вантажів та іншого майна в пунктах пропуску для залізничного сполучення




124. Огляд вантажних і пасажирських поїздів закордонного прямування може здійснюватися за допомогою розшукових і спеціальних собак тільки під час їх зупинки (внутрішній огляд пасажирських вагонів за допомогою спеціальних собак у виняткових випадках може проводитися під час руху поїзда).

Огляд кожного вагона повинен проводитись у послідовності, визначеній технологічною карткою огляду транспортного засобу.

Під час огляду поїздів службові собаки використовуються для виявлення порушників законодавства про державний кордон, наркотичних засобів, психотропних і вибухових речовин, стрілецької зброї, боєприпасів та місць (обладнаних тайників), у яких вони раніше приховано провозилися.

125. Огляд вантажних поїздів розшуковими й спеціальними собаками проводиться тільки ззовні.

Під час огляду вантажних вагонів інспектор-кінолог використовує службового собаку, як передбачено пунктами 102-115 цього Порядку, сам оглядає ззовні вагони та пломби на них, вантаж у відкритих вагонах і особливо місця, недоступні для собаки. Службовий собака повинен зигзагоподібними пробігами рухатись вздовж вагонів та під ними і обнюхувати щілини у підлозі та у надбудовах, уздовж дверей та на стінах вагона. Більш ретельному огляду спеціальними собаками повинні підлягати ємності для акумуляторів, колісні пари, виступаючі конструкції під вагонами та інші місця, приховані для візуального огляду. Під час роботи собаки інспектор-кінолог рухається за ним, спостерігає та управляє ним.

126. Більш ретельному огляду за допомогою службових собак повинні підлягати закриті опломбовані вагони, піввагони (платформи) з контейнерами, технікою й іншим великогабаритним вантажем, вантажні вагони з відкритими люками, у яких пошкоджені стіни, дах, підлога, цілісність упакування та пломб або виявлені інші ознаки, що вказують на можливе переховування правопорушників та контрабанди (наркотиків, психотропних і вибухових речовин, стрілецької зброї та боєприпасів).

Особливо ретельно обстежуються кутки вагонів із сипучим вантажем (вугіллям, зерном, піском тощо).

127. Для зовнішнього огляду вантажного поїзда доцільно використовувати не менше одного розшукового та чотирьох спеціальних собак.

Залежно від наявності інформації про можливі правопорушення, часу, відведеного на стоянку поїзда, та кількості вагонів у ньому, наявності чи відсутності умов, що сприяють і активізують, ускладнюють та уповільнюють роботу собак, для огляду поїзда може використовуватися менша чи більша кількість собак.

У разі відсутності необхідної кількості службових собак може проводитись огляд не всіх вагонів, а тільки вибірково, розшукуватися тільки правопорушники, наркотики або вибухові речовини, стрілецька зброя та боєприпаси.

128. Пасажирські вагони оглядаються тільки спеціальними собаками як ззовні так і всередині.

Перед внутрішнім оглядом пасажирського вагона спеціальним собакою пасажирів попереджають про це. Для створення руху повітря у вагоні вікна слід трохи відчинити (якщо це можливо), а в купе купейного вагона ще й двері відчинити.

Під час внутрішнього огляду пасажирського вагона за допомогою спеціального собаки інспектор-кінолог повинен послідовно оглянути тамбур, туалет, купе провідників, коридор, туалет, тамбур, перехідний місточок між вагонами, а потім вибірково чи послідовно всі купе для пасажирів.

Під час огляду пасажирських вагонів з використанням спеціального собаки інспектор-кінолог повинен насамперед зосереджувати увагу на ймовірних місцях приховування наркотичних засобів, психотропних і вибухових речовин, зброї та боєприпасів (на підвішені ємності з зовнішнього боку вагонів, перехідні суфле та містки між вагонами, купе провідника і перше купе, пусті купе, закриті люки (дверцята), стелю та стіни, ящики для сміття, вугілля та інвентарю, мішки з білизною тощо).

129. Службові собаки для внутрішнього огляду локомотивів не використовуються.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 412 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Если президенты не могут делать этого со своими женами, они делают это со своими странами © Иосиф Бродский
==> читать все изречения...

1470 - | 1432 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.