Лекции.Орг


Поиск:




Сутність рекламної компанії її завдання.




Рекламна кампанія є потік повну інформацію від продавця до покупця. Рекламна кампанія - реалізація комплексу спланованих рекламних заходів, розрахованих визначений період, район дій, ринок, коло осіб.

Рекламна кампанія – система взаємозалежних рекламних заходів, що охоплюють певний період і які передбачають комплекс застосування рекламних коштів на досягнення рекламодавцем конкретної маркетингової мети. Зарубіжний і придасться вітчизняний досвід у галузі реклами показує, що комплексне і послідовне проведення рекламних заходів, розроблених з урахуванням маркетингової стратегії, дає значно більша ефект, ніж окремі, які пов'язані між собою загальною метою і разобщённые у часі. Ефективність рекламних кампаній досягається також рахунок використання масових коштів реклами, одні у тому числі доповнюють і посилюють дію інших. Рекламні заходи у РК повинен мати одну форму, одну гаму кольорів та, зрештою, складати разом єдине ціле. Відомий рекламіст Д. Огілві сформулював теорію у тому, кожна реклама має розглядатись з погляду того, як створює комплекс символів, якими є «іміджі» товарів. Конструювання образу (имидж-билдинг) - одне із найбільш ефективних прийомів сучасної реклами. Якщо промисловці нацелят свою рекламу створення найсприятливішого іміджу з найбільш різко визначеної індивідуальністю на свої товарів, то кінцевому підсумку, отримають більшу частину ринку виробництва і найбільші прибутки.

Так, в усьому світі вироби фірми «Адідас» асоціюються зі здоровим способом життя, спортивними успіхами; годинник «Ролекс», авторучки «Кросс» - атрибути процвітаючого бізнесмена. Нині, на думку західних фахівців, конкуренція товарів перетворилися на конкуренцію «брендів».

Вітчизняний рекламіст І. Рожков дає визначення брендингу, як діяльності з створенню довгострокового переваги до товару, заснованої спільному посиленому вплив на споживача упаковки, товарний знак, рекламних звернень, матеріалів сейлз-промоушн та інших елементів реклами, об'єднаних певній ідеєю і однотипним оформленням, який виділяє товар серед від конкурентів і створюють її спосіб.

Брэндинг є спільну творчу роботу рекламодавця, реалізує організації та рекламної агенції зі створення й широкомасштабному впровадження у свідомість споживача персоналізованого бренд-іміджу - образу, замаркированного певним товарним знаком товару чи сімейства товарів з урахуванням серйозних маркетингових досліджень. Д. Огілві говорив: «Виробник, який присвятить свою рекламу створенню найсприятливішого образу, найопуклішим представить відмінність свого бренду від конкурентів, завоює найбільшу частку ринку, і одержуватиме максимальну прибуток у протягом багато часу».

Відомі приклади брендів, лідируючих над ринком США: одяг - «Ливайс», спортивні товари - «Найк», побутова електроніка - «Дженерал електрик», автомобілі - «Форд», безалкогольні напої - «Кока-Кола». Цілі проведення РК можуть бути дуже різноманітними: Впровадження ринку нових товарів, послуг; Стимулювання збуту товарів чи збільшення обсягу реалізації послуг; Перемикання попиту з одних товарів (послуг) інші; Створення сприятливого образу підприємства (фірми) і товару; Забезпечення стабільності уявлень у покупців і партнерів про товарі чи підприємстві (фірмі). Тривалість рекламної кампанії залежить від поставленої мети, особливостей об'єкта рекламування, масштабів кампанії.

Рекламні кампанії відрізняються розмаїттям за багатьма ознаками, головні у тому числі перераховані нижче. За основним об'єкту рекламування можна назвати кампанії за рекламою: Товарів та надання послуг; Підприємств, фірм, т. е. формують імідж рекламодавця. По переслідуваним цілям рекламні кампанії поділяються на: Вводящие, т. е. щоб забезпечити впровадження ринку нових товарів та послуг; Утверждающие, вони сприяли підвищенню збуту товарів, послуг; Напоминающие, щоб забезпечити підтримку попиту товари, послуги. По територіальному охвату рекламні кампанії ділять на: Локальні; Регіональні; Національні; Міжнародні. За інтенсивністю впливу рекламні кампанії бувають: Ровные; Нарастающие; Нисходящие.

Зупинимося докладніше на видах рекламних кампаній за інтенсивністю впливу. Отже, рівна рекламна кампанія передбачає рівномірний розподіл рекламних заходів у часі, т. е. чергування через рівні інтервали однакових обсягів трансляції на радіо, по телебаченню, однакові розміри публікацій у засобах масової інформації. Наприклад, радиореклама – щотижня певного дня і годину. Цей тип рекламних кампаній використовується за досить високої популярності рекламодавця, при нагадує рекламі. Наростаюча рекламна кампанія будується за принципом посилення на аудиторію. Наприклад, спочатку залучаються среднетиражные засоби інформації, потім кількість видань та його престижність зростає, одночасно збільшується обсяг оголошень, потім підключають радіо, телебачення та т. буд.

Такий їхній підхід доцільний при поступове збільшенні обсягу випуску рекламованого товару і ринку. Так само може будувати свою рекламну кампанію починаюча фірма. Нисходящая рекламна кампанія є найприйнятніший виглядом при рекламуванні обмеженою за обсягом партії товару. Принаймні реалізації товару, зменшення його кількості на яких складах знижується й інтенсивність реклами.

Сучасна реклама намагається спочатку створити умови для свідомого та обдуманого сприйняття покупцем рекламного звернення, а відтак і для автоматичного здійснення купівлі, забезпечення не одноразового, а сталого процесу купівлі. Тому реклама — це єдиний елемент маркетингу, який починається з намагання зрозуміти споживача, його запити й потреби. Через те рекламні дослідження ведуться в багатьох напрямах: аналіз товару, вивчення ринку, аналіз можливих засобів масової інформації та носіїв комунікації.

Однак основою основ є дослідження характеристик споживачів, вивчення можливих мотивів їхньої поведінки. Сучасна реклама має у своєму розпорядженні широку наукову базу. Вона озброєна засобами досліджень, що розроблялися протягом століть видатними соціологами.

Рекламна інформація (рекламні, комунікації) на відміну від будь-якої іншої інформації, завжди містить обіцянку вигоди — матеріальної, моральної чи соціальної, але неодмінно — вигоди— від купівлі товару, що рекламується. Тому явною або прихованою метою рекламних комунікацій є стимулювання попиту на товар, конкретну марку товару або конкретну послугу; стимулювання посередників; стимулювання сприятливого ставлення цільової аудиторії до виробника (торгового посередника); стимулювання купівлі певного товару конкретною групою споживачів; стимулювання цілком конкретних покупок у визначені проміжки часу; стимулювання поширення даного товару у сфері роздрібної торгівлі тощо.(4)

Комерційні передумови впливають на творчу рекламну стратегію і враховуються під час її розробки. У самій рекламній індустрії їх називають «гарячими кнопками», тобто це ті думки, що мають бути відображеними в рекламному зверненні, торкаючись життєво важливих людських почуттів, на які їх і спрямовано.

Найпоширенішим видом комерційних передумов є переваги, що дають ті підстави, на яких даний товар може найкраще задовольнити конкретні потреби споживача або покупця. Іншою формою ствердження про переваги є мовна конструкція «причина, з якої» (покупець має купити даний товар), за допомогою якої із залученням логіки або аргументів «за» та «проти» з’ясовується, чому споживач (покупець) отримає вигоду або користь від атрибутів пропонованого товару. Сам текст рекламного звернення розкриває причини, з яких так має бути. Але аргументація може бути як прямою, так і опосередкованою, вона може матися на увазі або припускатися.

Унікальна торгова пропозиція — це комерційна передумова, що ґрунтується на таких характеристиках товару, як його склад, дизайн або споживні якості (атрибути), які є водночас виключними й важливими для покупця (споживача). Якщо якась складова товару чимось особлива, наприклад захищена патентом, авторським правом або товарним знаком (що є найпоширенішою формою захищеної унікальності), то рекламодавець у рекламному зверненні може проголошувати унікальність свого товару або послуги. Тому в таких випадках магічним словом, на яке звертає увагу споживач, є слово «тільки»: цей і тільки цей товар має такі властивості, які повністю та виключно задовольнять потребу споживача (покупця).

Проте переваги можуть не тільки міститися в товарі або послузі. Переваги можуть стосуватися послуг у сфері торгівлі, вони можуть надаватися у процесі купівлі, післяпродажного обслуговування або бути й не пов’язаними з продажем конкретного товару.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 504 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Даже страх смягчается привычкой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1428 - | 1276 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.