Лекции.Орг


Поиск:




Правила оформлення курсової роботи




Курсова робота повинна бути виконана фахово грамотно та правильно й акуратно оформлена. Дозволяється використання чорнил (пасти) тільки темного кольору та стандартних аркушів паперу (210 х 297 мм). Робота може виконуватись вручну або за допомогою ЕОМ з додержанням полуторного міжрядкового інтервалу. У чистовому вигляді не можна робити виправлень, закреслень, вставок, а також скорочувати слова, окрім загальноприйнятих.

У готовому вигляді робота компонується в такому порядку:

ü титульний лист (додаток Е);

ü завдання на виконання курсової роботи (заповнюється спеціальний бланк, що знаходиться у навчально-методичному кабінеті кафедри);

ü зміст (із зазначенням перших сторінок кожної структурної частини);

ü основна частина роботи (вступ, розділи 1,2, 3, висновки);

ü список використаних джерел;

ü додатки.

Текст необхідно розміщувати на одній стороні кожного аркуша, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 30 мм; праве - 10 мм, верхнє і нижнє – по 20 мм.

Заголовки структурних частин роботи “ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” пишуть великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів пишуть малими літерами (крім першої великої) з абзацу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовками і наступним текстом повинна дорівнювати 2-3 міжрядковим інтервалам. Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

Нумерація. Нумерацію сторінок розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, але на ньому номер сторінки не ставлять. На наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті листа без крапки в кінці. Також не ставляться номери на перших сторінках змісту, вступу, розділів, висновків, списку використаних джерел, але всі вони у загальну нумерацію входять. Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка великими буквами симетрично до тексту пишуть заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається із номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка. Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Ілюстрації позначають словом “Рис” і нумерують послідовно в межах розділу. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Таблиці нумерують послідовно в межах розділу. В правому верхньому куті над заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із зазначенням її номера. На наступному рядку по центру подається назва таблиці. Номер таблиці складається із номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка. При переносі частини таблиці на інший аркуш пишуть слова “Продовження табл.1.2”.

Таблиці і рисунки потрібно наводити після першого згадування про них в тексті роботи, при цьому слова “таблиця” і “рисунок” прийнято писати скорочено, наприклад: “... в табл. 3.2”, “... на рис. 1.4”.

Формули нумерують у межах розділу, як і таблиці. Номер пишеться біля правого берега аркуша на рівні формули в круглих дужках. Зверху і знизу кожної формули пропускається по вільному рядку. Пояснення символів, числових коефіцієнтів потрібно подавати безпосередньо під формулою в тій же послідовності, в якій вони наводяться в формулі. Значення кожного символу потрібно наводити з нового рядка. Перший рядок починають зі слова “де” без двокрапки.

Посилання. Посилання в тексті роботи на літературні джерела слід зазначати порядковим номером за переліком у загальному списку та номером сторінки у квадратних дужках. Тоді посилання на джерело матиме такий вигляд: [5, с.31]. У роботі не може бути надмірного цитування. Цитати повинні бути короткими й органічно пов’язуватися з основним текстом.

Крім посилань на опрацьовані літературні джерела, у курсовій роботі мають бути посилання на всі таблиці і рисунки, які розміщені як в основній частині так і в додатках, а також посилання на джерела аналітичної інформації. Посилання на ілюстрації, таблиці і формули вказують за їх порядковим номером.

Список використаних джерел. Виконання курсової роботи передбачає вивчення студентом значної кількості літературних джерел, які оформлюються окремим систематизованим списком згідно з вимогами державного стандарту.

В обов’язковому порядку слід зазначати прізвище та ініціали автора (авторів), назву роботи, місто видання, видавництво, рік видання, обсяг роботи або посилання на сторінки. Якщо авторський колектив налічує більш трьох авторів, достатньо вказати трьох перших, а далі написати „та інші”.

У список включається тільки ті літературні джерела, які були використані автором при підготовці курсової роботи. У списку обов’язково повинні бути законодавчі і нормативні акти з питань, що розглядаються, а також монографії, навчальна література, статті з економічних журналів і газет, основна частина яких опублікована протягом 2-3-х останніх років.

Література подається в такій послідовності:

- Закони України;

- постанови уряду, інструкції та нормативні акти міністерств і відомств;

- наукова, навчальна література, видана українською або російською мовами;

- наукова, навчальна література, видана іноземними мовами;

- сайти мережі Інтернет.

Набір елементів бібліографічного списку літературних джерел різних видів (Закони України, підручник, навчальний посібник, монографія, стаття, перекладне видання, статистичний щорічник, оригінальне зарубіжне видання, сайт Інтернету), спосіб написання кожного елемента, використання розділових знаків тощо наведено у додатку Ж.

Додатки до курсової роботи, як правило, містять матеріал, який є необхідним для повноти роботи, але включення його в основну частину може змінити упорядковане та логічне уявлення про роботу; не може бути послідовно розміщений в основній частині через великий обсяг. До них можуть бути включені додаткові ілюстрації чи таблиці, проміжні формули та ін.

Додатки оформлюють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках і розміщують у порядку появи посилань на них в тексті. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки і мати свою назву.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої пишеться слово “Додаток...” і велика літера, що позначає додаток. Додатки позначаються послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках нумерують у межах кожного додатка. Якщо до окремого додатку вміщено більш ніж одну таблицю або рисунок, то кожний з них нумерується з присвоєнням літери додатка і порядкового номеру в його межах, наприклад табл. Д.4 або формула (А.2).

У кінці курсової роботи (перед списком літературних джерел) ставиться дата закінчення її написання та власний підпис.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 274 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Ваше время ограничено, не тратьте его, живя чужой жизнью © Стив Джобс
==> читать все изречения...

1223 - | 1213 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.