Лекции.Орг


Поиск:




Мета та завдання магістерських робіт




МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Запорізький національний технічний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання магістерських робіт

Студентами усіх форм навчання спеціальності

Електромеханічне обладнання

енергоємних виробництв”


Методичні вказівки до виконання магістерських робіт студентами усіх форм навчання спеціальності 8.05070207 «Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв» / Укл.: Л.Б. Жорняк, В.І. Осинська, К.І. Чумаков. - Запоріжжя: ЗНТУ, 2011. - 38 с.

 

 

Укладачі: Л.Б. Жорняк, доцент, к.т.н.

В.І. Осинська, ст. викладач

К.І. Чумаков, асистент

Рецензент: О.В. Близняков, доцент, к.т.н.

 

 

Відповідальний

за випуск: О.В. Близняков, доцент, к.т.н.

 

 

Затверджено

на засіданні кафедри

«Електричні апарати»

 

Протокол № 8

від 17.02.2011 р.


ЗМІСТ

 

1 Мета та завдання магістерських робіт………………………..4

2 Обсяг і зміст магістерських робіт…………………………….5

3 Організація та керівництво магістерської роботи ………......6

3.1 Вимоги до тем магістерських робіт…………………………..6

3.2 Керівництво магістерською роботою ………………………..8

4 Організація захисту магістерських робіт…………….….…...9

4.1 Оформлення і захист магістерських робіт …….……….……9

4.2 Рецензування магістерських робіт ………..……….……........9

4.3 Захист магістерських робіт ………….…………………...….13

5 Рекомендації щодо виконання окремих розділів

магістерських робіт…………...…………………….……….…....14

5.1 Пояснювальна записка магістерських робіт…………..….…14

5.2Обов’язкові питання, що підлягають розробці в

магістерській роботі…………..…………………………………..27

5.3 Експериментальна або науково-дослідна робота студента...28

5.4 Вимоги до виконання графічної частини робіт……………..28

Перелік посилань ………………………………………….…..…32

Додаток А……………………………………………………….…33

Додаток Б Бланк завдання на магістерську роботу…………….35

Додаток В………………………………………………………….37

Додаток Г…………………………………………..………….......38


МЕТА ТА ЗАВДАННЯ МАГІСТЕРСЬКИХ РОБІТ

 

Сучасні напрямки соціального, науково-технічного та економічного розвитку ринкових відносин в Україні характеризуються подальшим удосконаленням і модернізацією всіх напрямків науково-технічного прогресу на основі комплексної механізації, автоматизації та роботизації виробничих процесів у всіх галузях промислового сектору з переважним використанням керуючої та регулюючої техніки на базі спеціалізованих обчислювальних машин і мікропроцесорних контролерів ряду вітчизняних і закордонних фірм.

Розв'язання вказаного завдання покладається на фахівців – спеціалістів та магістрів з електромеханічного обладнання енергоємних виробництв. Такий фахівець має володіти сучасними методами та технічними засобами керування і регулювання автоматизованими, роботизованими електротехнічними та електромеханічними машинами, установками і комплексами гірського, горнохімічного та горнометалургійного виробництва, а також електро- і енерготехнологічними комплексами об'єктів енергетики.

Автоматизовані електро- і енерготехнологічні машини та комплекси є енергетичною основою автоматизації технологічних процесів. Перспективними і переважаючими проблемами при проектуванні систем електромеханічного устаткування є проблеми створення і модернізації автоматизованих і автоматичних електроприводів складних електромеханічних систем металорізальних верстатів, металургійного виробництва, підйомно-транспортного встаткування, гірських машин, автономних і гідроелектростанцій, агропромислових машин і комплексів і т.д.

Важливою ланкою в процесі підготовки висококваліфікованих магістрів є магістерська робота. Задача полягає в самостійному виконанні наукової роботи, використовуючи знання, отримані в процесі вивчення дисциплін навчального плану.

Магістерські (кваліфікаційні) роботи виконуються на завершальному етапі навчання студентів у вищому навчальному закладі і передбачають:

- систематизацію, закріплення, розширення теоретичних і практичних знань зі спеціальності та застосування їх при вирішенні конкретних наукових, технічних, економічних виробничих й інших завдань;

- розвиток навичок самостійної роботи і оволодіння методикою дослідження та експерименту, пов'язаних з темою роботи [1].

При розробці робіт студенти набувають навики самостійного вирішення нових питань наукових та інженерних задач, навчаються обґрунтовувати прийняті рішення.

Магістерські роботи являються самостійною творчою роботою студента, при їх виконанні відкривається можливість розробки нових, актуальних для народного господарства технічних питань.

В магістерських роботах мають відображатися новітні досягнення вітчизняної і закордонної науки і техніки, питання подальшого технічного прогресу, використовуючи внутрішні резерви підприємства, комплексної механізації та автоматизації виробничих процесів, питань планування, покращення організації праці, зниження собівартості продукції, покращення умов безпеки та охорони праці, промислової естетики.

Мета магістерської роботи – систематизувати, закріпити та розширити теоретичні і практичні знання зі спеціальності та вміти застосовувати ці знання при вирішенні конкретних наукових, технічних, економічних та виробничих задач; розвити навички проведення самостійної роботи та оволодіти методикою дослідження і експериментування при вирішенні проблем та питань, які розробляються в дипломному проекті; виявити підготовку студентів для самостійної роботи в умовах сучасного виробництва, прогресу науки, техніки та культури.

Магістерські роботи мають бути реальними і направлені на дослідження певних технічних процесів в електричних апаратах.

Впровадження результатів наукової роботи студентів - магістрів в виробництво повинно дати значний економічний ефект народному господарству та внести вклад в науку і техніку.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 348 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Не будет большим злом, если студент впадет в заблуждение; если же ошибаются великие умы, мир дорого оплачивает их ошибки. © Никола Тесла
==> читать все изречения...

1025 - | 845 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.