Лекции.Орг


Поиск:




Знайдіть правильні відповіді. 1.Виберіть правильне визначення поняття підприємницька діяльність:




1. Виберіть правильне визначення поняття підприємницька діяльність:

а) самостійна, ініціативна, на власний ризик господарська діяльність людей, спрямована на отримання прибутку; б) будь-яка економічна діяльність; в) наймана праця робітника.

2. Встановіть відповідність основних видів підприємницької діяльності та їх змісту,

а) виробнича б) посередницька в) комерційна г) страхова 1) створення товарів і послуг; 2) сприяння встановленню ділових контактів, укладанню угод на купівлю-продаж товарів і послуг; 3) безпосередня реалізація товарів і послуг; 4) утворення за рахунок населення чи підприємств спеціального фонду коштів і використання його для відшкодування втрат майна від несприятливих (випадкових) явищ, а також для надання громадянам допомоги при настанні відповідних подій у їх житті.

3. Вкажіть основні функції підприємця в економіці.

а) оптимальне поєднання економічних ресурсів; б) ефективне використання ресурсів;

в) здійснення інновацій; г) створення товарів і послуг.

4. Вкажіть правильні твердження:

а) здатність людини до підприємницької діяльності є окремим фактором виробництва;

б) підприємець діє з метою отримання прибутку; в) 3 розвитком економіки змінювалось розуміння терміну "підприємець'; г) підприємцем може бути людина, яка прагне отримувати максимальні прибутки.

5. Вкажіть, що є ознаками підприємництва, як особливого виду господарювання:

а) свобода вибору напрямків і способів діяльності; б) інноваційний характер діяльності;

в) самостійність у прийнятті господарських рішень; г) постійна діяльність в умовах ризику;

д) орієнтація на досягнення комерційного успіху.

6. У чому суспільна корисність підприємницької діяльності:

а) підприємець особисто зацікавлений у підвищенні ефективності виробництва і сприяє загальному прогресу в економіці; б) підприємець зацікавлений і сприяє стабілізації суспільних відносин; в) підприємницька діяльність спрямована на задоволення потреб споживачів і сприяє піднесенню рівня добробуту суспільства.

7. Яке з названих тверджень описує діяльність підприємця:

а) власник фірми, що приносить йому прибуток; б) професійний управляючий, що діє в рамках заданих повноважень; в) організатор виробництва товарів або послуг, що використовує нові комбінації економічних ресурсів і діє на власний ризик.

8. Вкажіть основ ня принцип и підприєм ництва на території України:

а) вільний вибір діяльності; б) залучення коштів і майна громадян і юридичних осіб;

в) самостійне планування діяльності; г) вільний найм працівників; г) вільне розплодження прибутком; д) самостійне здійснення зовнішньоекономічної діяльності; е) залучення усіх ресурсів, використання яких не заборонене.

Визначіть відповідність

Організаційно-правова форма Ознаки підприємства
1) партнерство; 2)ТОВ; 3) асоціація. 4) консорціум; 5) корпорація 6) холдингова компанія; 7) фПГ. а) суб'єкти господарювання об'єднуються для координації господарської діяльності без втручання у виробничу/комерційну діяльність учасників; б) його капітал утворюється в грошовій формі шляхом поділу на однакові за номіналом частини; в) контрольні пакети акцій дочірніх підприємств знаходяться у власності головного підприємства; г) його капітал утворюється шляхом поєднання паїв чи грошових капіталів; д) його капітал утворюється шляхом поєднання паїв чи грошових капіталів, відповідальність по збитках підприємства його учасники несуть в межах своїх паїв або грошових часток; е) підприємство, яке створюється з великих підприємств для виходу на особливо великі і перспективні ринки; ж) впливові групи афільованих (споріднених) підприємств різних галузей економіки з системою взаємної участі.

10. Робочий період це:

а) термін, протягом якого капітал перебуває у сфері виробництва; б) кількість робочих днів, яка витрачається на виробництво готового продукту, коли предмети праці підлягають безпосередній обробці; в) термін, протягом якого капітал перебуває у сфері обігу; г) кругообіг капіталу, узятий не як окремий акт, а як процес, що безперервно повторюється.

11. Фінансовий стан підприємства покращується, коли:

а) зростають валові доходи і зменшуються валові витрати; б) зростають валові доходи;

в) зменшуються валові витрати; г) зростають валові доходи і валові витрати.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 400 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. © Амелия Эрхарт
==> читать все изречения...

785 - | 713 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.