Лекции.Орг


Поиск:




Написання звіту про практику і порядок його захисту




 

Звіт про практику являється основним документом, в якому студент висловлює рішення завдань, поставлених перед ним у період практики. У ньому в чіткій, стислій і конкретній формі розкривається зміст матеріалу по основних розділах програми, на основі яких кафедра, приймаючи захист звіту, могла б зробити висновок про те, як студент проходив практику і закріпив теоретичні знання, одержані під час навчального процесу.

До складу звіту входять: щоденник практики, титульний аркуш, зміст, основний текст, індивідуальне завдання, висновки та використана література (титульний аркуш – див. додаток 1; зразок змісту плану з виробничої практики – див. додаток 2).

Всі розділи щоденника повинні бути ретельно оформленими.

За результатами практики складається письмовий звіт, який повинен вміщувати: коротку характеристику підприємства; аналіз основних показників фінансово-господарської діяльності, детальний опис робіт, які виконувались студентом під час практики або при виконанні яких він приймав безпосередню участь; первинні документи, договори, контракти, бухгалтерська і статистична звітність; статут і штатний розклад; висновки і пропозиції.

Звіт перевіряє і підписує керівник практики від об’єкту практики. До нього додається щоденник і характеристика діяльності студента, яка видається керівництвом установи. Підписи посадових осіб завіряються печаткою підприємства.

 

Загальний обсяг текстової частини звіту повинен складати 30-35 сторінок друкованого тексту, включаючи табличний та ілюстративний матеріал. Друкований текст подається 14 шрифтом Times New Roman 1,5 інтервал.

Структура звіту повинна бути побудована у відповідності з розподілом, наведеним нижче.

Назва розділу Питома вага у загальному обсязі, %
Вступ  
Розділ 1. Теоретичні положення (тема індивідуального завдання з додатку 3) з урахуванням характеру і специфіки діяльності підприємства – бази практики  
Розділ 2. Загальна характеристика об’єкту дослідження та результати роботи студента  
Висновки  
Перелік використаної літератури  
Додатки  

 

Звіт повинен мати наступні складові частини, які необхідно розташовувати у нижченаведеному порядку:

1. Титульний аркуш.

2. Зміст.

3. Вступ.

4. Основна частина (I, II розділи).

5. Висновки.

6. Перелік використаної літератури.

7. Додатки.

Зміст подається на початку звіту з послідовним наведенням найменувань частин звіту (вступ, назви розділів та підрозділів, висновки, перелік літератури, додатки) у повній відповідності до тексту. Навпроти кожного найменування у правій стороні аркуша вказується номер сторінки, з якої починається ця частина роботи.

Звіт виконується українською мовою на стандартних аркушах білого паперу формату А4 (210*297) мм. Текст необхідно розміщувати, додержуючись наступних розмірів полів: зліва – 30 мм, зверху і знизу – 20 мм, справа – 10 мм.

Кожен розділ повинен починатися з нової сторінки. До підрозділів такі вимоги не застосовуються.

Нумерація аркушів повинна бути послідовною. Номер сторінки розташовують у правому верхньому куті аркуша. Титульна сторінка входить у загальну нумерацію, але номер на ній не ставиться.

Перелік літературних джерел складається з бібліографічного опису робіт, безпосередньо використаних під час складання звіту. Перелік повинен вміщувати законодавчі акти України (закони, постанови ВРУ, укази Президента), нормативну базу (інструкції, накази та листи відомчих установ). Далі літературу необхідно розміщувати в алфавітному порядку.

Відомості про джерела, що внесені до переліку, необхідно давати згідно з вимогами державного стандарту. По тексту посилання на використану літературу оформлюються у квадратних дужках з вказівкою номеру згідно переліку та сторінки (наприклад: [2, с.5-8], [17, с.95]).

Додатки оформлюють як продовження звіту на наступних його сторінках. У додатках розміщують текст допоміжного характеру, довідки, анкети тощо. Кожен додаток починається з нової сторінки, у правому верхньому куті якої поміщується слово “Додаток”. Якщо в звіті більше, ніж один додаток, то їх нумерують літерами українського алфавіту (без знаку №), наприклад: “Додаток А”, “Додаток Б”. Текст кожного додатка при необхідності може бути поділений на окремі розділи, які нумерують у межах кожного додатка. Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка (наприклад: рис.А.2 – другий рисунок додатка А).

Звіт повинен бути переплетений.

Оформлений звіт з доданим щоденником та відгуком керівників подається на кафедру для захисту в день закінчення практики.

Захист звіту проводиться на кафедрі університету у перші два тижні після початку навчання перед комісією, створеною наказом по університету.

Звіт з практики захищається студентом з диференційованою оцінкою або заліком. Підсумки кожної практики обговорюються на засіданнях кафедри, звіт про проходження практики подається кафедрою до навчального відділу.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 247 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. © Амелия Эрхарт
==> читать все изречения...

776 - | 695 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.