Лекции.Орг


Поиск:




Методичні рекомендації до оформлення контрольної (індивідуальної) роботи студентів




МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

ДВНЗ «КРИВОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

 

Кафедра обліку, аналізу, аудиту та адміністрування підприємств ГМК

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання контрольної (індивідуальної) роботи

з дисципліни «Теорія та менеджмент організацій»

для студентів спеціальності 8.18010018 «Адміністративний менеджмент»

Денної форми навчання

 

Кривий Ріг

 


Укладач: д.е.н., професор Афанасьєв Є.В.

 

Відповідальний за випуск: д.е.н., проф. Нусінов В.Я.

 

Рецензент: Лобов С.П., канд. екон. наук, доцент

 

 

Методичні вказівки розроблені відповідно до навчальних планів спеціальності 8.18010018 «Адміністративний менеджмент» денної форми навчання, які прослухали повний курс лекцій з дисципліни «Теорія та менеджмент організацій». Наведено список рекомендованої літератури.

 

 

Затверджено на засіданні кафедри обліку, аналізу, аудиту та адміністрування підприємств ГМК   Протокол № 1 від 25.08.2015 р. Затверджено методичною радою факультету економіки та управління бізнесом ДВНЗ «КНУ»     Протокол № ___ від «__» ____________ 2015 р.

 


ЗМІСТ

 

 

Вступ……………………………………………………………………………….4

 

Методичні рекомендації до оформлення контрольної (індивідуальної) роботи студентів….5

Завдання для контрольної (індивідуальної) роботи студентів………………………………………………………….…...…………6

Система поточного та підсумкового контролю знань……………………… 9

Навчально-методичні матеріали з дисципліни……………………………….12

 

ВСТУП

 

Кожна людина протягом усього життя так чи інакше пов'язана з організаціями. Саме в організаціях або за їх сприяння люди ростуть, навчаються, працюють, вступають в різноманітні відносини, розвивають науку і культуру. У рамках організацій здійснюється людська діяльність. Організація - складний організм. У ньому переплітаються і уживаються інтереси особистості і груп, стимули і обмеження, жорстка технологія і інновації, безумовна дисципліна і вільна творчість, нормативні вимоги і неформальні ініціативи. У організацій є своя культура, традиції і репутація. Вони впевнено розвиваються, коли мають обґрунтовану стратегію і ефективно використовують ресурси. Вони перебудовуються, коли перестають відповідати обраним цілям. Вони гинуть, коли виявляються нездатними виконувати свої завдання. Не розуміючи суті організацій і закономірностей їх розвитку, не можна ні керувати ними, ні ефективно використовувати їх потенціал, ні освоювати сучасні технології їх діяльності. Навіщо потрібні організації, як вони створюються і розвиваються, на яких принципах будуються, чому і як змінюються, які можливості відкривають, чому їх учасники діють так, а не інакше, - відповіді на ці питання покликана дати теорія організації, яка спирається на узагальнення новітнього світового досвіду.

Підготовка кваліфікованих фахівців, конкурентноспроможних на ринку праці, здатних до компетентної, відповідальної й ефективної діяльності за своєю спеціальністю на рівні світових стандартів, неможлива без підвищення ролі самостійної роботи студентів. Упродовж усього навчання в університеті виховуються у студентів такі риси сучасного менеджера, як особиста ініціатива, компетентність, творче ставлення до справи, самостійність у прийнятті рішень. Цьому сприяє самостійна робота студентів.

Головна мета даних методичних вказівок –надати практичну допомогу студентам спеціальності «Адміністративний менеджмент» у самостійному опануванні знаннями з усіх тем курсу «Теорія та менеджмент організацій».

Форми контролю контрольної (індивідуальної) роботи обираються викладачем з таких варіантів: поточний контроль засвоєння знань на основі оцінки усної відповіді на питання (на практичних заняттях); конспект, виконаний з теми, що вивчалась самостійно; тестування, виконання письмової контрольної (індивідуальної); захист контрольної (індивідуальної). Дана методична розробка дозволяє викладачу обрати будь-яку з існуючих форм контролю виконання контрольної (індивідуальної) роботи.

Контроль за засвоєнням матеріалу має безперервний характер і поділяється на поточний та підсумковий контроль.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ОФОРМЛЕННЯ КОНТРОЛЬНОЇ (ІНДИВІДУАЛЬНОЇ) РОБОТИ СТУДЕНТІВ

 

При самостійному вивченні матеріалу з курсу «Теорія та менеджмент організацій» студентам необхідно керуватися програмою вивчення дисципліни та переліком рекомендованої літератури.

Обов’язковим етапом самостійного вивчення курсу «Теорія та менеджмент організацій» є виконання контрольної (індивідуальної) роботи, яке направлене на оволодіння навиками аналізу та оцінки діяльності сучасної організації.

Контрольна (індивідуальна) робота представляє собою виконання двох практичних завдань на прикладі організації, обраної студентом самостійно.

Мета даного завдання – допомогти зрозуміти, яка технологія аналізу тенденцій розвитку зовнішнього середовища, а також внутрішніх характеристик компанії з тим, щоб виявити можливості (opportunities), якими можна скористатися, і небезпеки (threats), які можуть існувати, маючи при цьому уявлення про її сильних (strengths) і слабких (weaknesses) сторонах. Дане завдання покликане також допомогти усвідомити, яким чином інформація, отримана в ході аналізу тенденцій у зовнішньому середовищі і даних про компанії за методикою SWOT-аналізу може використовуватися для формулювання місії, вироблення цілей, завдань і пріоритетних дій, необхідних для того, щоб справити в компанії зміни. Задача розподілу інвестиційних коштів між n-ма підрозділами організації виникає при проведенні регулярної реорганізації шляхом ділення її на окремі структури бізнесу (самостійно функціонуючі підрозділи) з метою гнучко реагувати на зміни ринку, що полягає в адаптивних можливостях як окремих бізнес-одиниць.

Контрольна (індивідуальна) робота виконується й оформлюється на листах формату А4 та захищаються студентами в індивідуальному порядку.

Контрольна (індивідуальна) робота повинна бути виконана охайно, без помилок і виправлень. Усі результати обов’язково повинні бути підкріплені обґрунтованими і змістовними висновками.

Виконана контрольна (індивідуальна) робота здаються викладачу на перевірку згідно з затвердженим ним графіком. Не зараховане завдання повертається студентам на доробку.

Контроль за якістю і самостійністю виконання індивідуальних домашніх завдань здійснюється у формі захисту контрольної (індивідуальної) роботи на консультаціях з організації самостійного вивчення курсу.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 257 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Если вы думаете, что на что-то способны, вы правы; если думаете, что у вас ничего не получится - вы тоже правы. © Генри Форд
==> читать все изречения...

758 - | 770 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.