Лекции.Орг


Поиск:




Правила експлуатації та техніки безпеки




Устаткування, правила техніки безпеки при роботі з устаткуванням

У цеху борошняних виробів зазвичай встановлюють наступне утаткування: просіювач борошна,тістомесильную машину електросковороди жарові шафи,фритюри,холодильні та морозильні камери; з механічного обладнання - універсальний привід зі змінними механізмами.

Просіювач електричний ПЕ-350

Призначений для просіювання борошна та інших сипких продуктів. Він складається із зовнішнього корпусу, рами, завантажувального та розвантажувального бункерів, сита з металевою сіткою, електричного приводу. Просіювач — переносний прилад, який можна встановлювати на столі без додаткового кріплення.Зовнішній корпус просіювача являє собою зварний циліндр з ребрами жорсткості, виготовлений із тонколистової сталі. Завантажувальний бункер з'єднується з рамою корпусу за допомогою гнучких держаків, має знімну кришку і також виготовлений із тонколистової сталі з жорсткими ребрами. Розвантажувальний бункер міститься у нижній частині корпусу. Пуск і зупинка двигуна здійснюються вручну за допомогою кнопкового вимикача, змонтованого на бічній стінці зовнішнього корпусу. Просіювач комплектується двома змінними ситами з діаметрами отворів 1,4 та 2,8 мм. Для заміни сітки необхідно відкрутити гвинти кришки просіювача і спеціальними гачками витягнути сітку та встановити нову.

Правила експлуатації.

Після перевірки санітарно-технічного стану машину вмикають і завантажують. У бункер місткістю 11 кг завантажують 8 кг борошна. Повністю завантажувати бункер не варто, тому що це може призвести до порушень у роботі. В процесі роботи необхідно стежити за якістю просіювання і періодично зупиняти машину для видалення домішок. Не рекомендується установлювати просіювач у вологих приміщеннях. Після закінчення роботи просіювач обмітають сухою щіткою, а потім протирають вологою тканиною. Під час роботи машини кришка завантажувального бункера повинна бути закрита для уникнення розпилювання борошна. Вдихання людиною повітря з пилом борошна може спричинити захворювання легенів.

 

Тістомісильна машина ТММ-1М

Тістомісильні машини використовують на підприємствах харчування у кондитерських, борошняних цехах середньої та великої потужності для приготування дріжджового тіста різної консистенції. Розрізняють тістомісильні машини шнекового та важільного типу, нормального та інтенсивного замісу.Тістомісильні машини відносяться до обладнання періодичної дії.

Робочими інструментами машин для замішування тіста є місильні важелі (лапи), які здійснюють криволінійні рухи в похилій площині, а робочою камерою є рухома діжа, яка обертається в горизонтальній площині. В процесі руху робочі інструменти перемішують продукт, який знаходиться в діжі, внаслідок чого утворюється однорідна насичена повітрям маса.

Правила експлуатації та техніки безпеки

  • До початку роботи у машині ТММ - 1М підіймають огороджувальні щитки.
  • Візок з діжею накочують вручну на фундаментну плиту, причому тістомісильний важіль повинен знаходитись у верхньому положенні.
  • Щоб ввести квадратний виступ валу діжі в гніздо приводного диска, діжу вручну провертають до упору і опускають щиток.
  • Вмикають машину в роботу для перевірки на холостому ходу, а потім на замішування тіста.
  • Завантажуючи діжу слід пам'ятати, що навантаження на місильний важіль залежить від маси тіста, що замішується і вмісту в ньому води. Чим крутіше тісто, тим меншою повинна бути маса продуктів, що одночасно завантажуються в діжу. Не виконання цієї вимоги приводить до перевантаження електродвигуна та швидкого зносу машини.
  • Під час замішування тіста діжа повинна обертатися проти стрілки годинника (якщо на неї дивитися згори).
  • Після того, як тісто замісять, машину ТММ - 1М зупиняють, натиснувши на кнопку «Стоп».
  • У процесі роботи забороняється нахилятися над діжею, перемішувати тісто руками, відкочувати діжу чи резервуар при ввімкнутому двигуні.
  • Після закінчення роботи діжу і місильні інструменти промивають гарячою водою і насухо витирають, а станину очищують щіткою вод борошняного пилу та протирають вологою тканиною.
  • Один раз на тиждень підшипники змащують солідолом, а колеса і вертлюги кожен день - машинним маслом.




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-11; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1160 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Что разум человека может постигнуть и во что он может поверить, того он способен достичь © Наполеон Хилл
==> читать все изречения...

962 - | 874 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.