Лекции.Орг


Поиск:




Прийняття в експлуатацію загальної площі житла та кількість збудованих квартир




         
Введення в експлуатацію загальної площі, тис. м2        
у міських поселеннях        
у сільській місцевості        
Кількість збудованих квартир, тис.        
у міських поселеннях        
у сільській місцевості        
Введення в експлуатацію загальної площі, м2        
у міських поселеннях        
у сільській місцевості        
Кількість збудованих квартир 5,6 1,6 1,7 2,3
у міських поселеннях 7,0 2,0 1,8 2,4
у сільській місцевості 2,8 0,8 1,4 1,9

Житлова програма передбачає послідовне поліпшення житлових умов шляхом прискореного розвитку кооперативного та індивідуального житлового будівництва за рахунок власних коштів громадян, кредитів і фондів підприємств. Більше уваги приділятиметься комплексній забудові населених пунктів, інженерному устаткуванню, розширенню вулиць, будівництву доріг з твердим покриттям, каналізаційних і водопровідних ліній, санітарній очистці, освітленості вулиць, збільшенню кількості підземних переходів, будівництву об'їзних доріг і ін.

Найбільші обсяги всього житлового будівництв а традиційно спостерігаються (по убуванню) в Київській області та м. Київ, АР Крим, Львівській та Одеській областях, найменші (менше 200 тис. м2) – в Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській (109), Луганській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській.

КОМПЛЕКС ПОБУТОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ.

Складним та багатогранним за своєю структурою є комплекс побутового обслуговування. Мета діяльності комплексу – задоволення потреб населення в побутових послугах та потребах. Важливим фактором, що впливає на формування комплексу є рівень платоспроможності населення; тут спостерігається пряма пропорційна залежність: рівень реалізації послуг до рівня платоспроможності. Підприємства галузі (служби) надають населенню понад 900 видів послуг.

У загальному обсязі побутових послуг найбільша частка припадає на індивідуальне пошиття і ремонт взуття, одягу, в'язання трикотажних виробів, виготовлення і ремонт меблів, ремонт і будівництво житла, на послуги перукарень, ремонт радіотелевізійної апаратури, побутових машин і приладів, ремонт та виготовлення металовиробів, ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів. В останні роки намітилася тенденція до розширення сфери таких послуг, як ремонт побутової техніки, хімчистка, пральні, прокат, ремонт і технічне обслуговування індивідуальних транспортних засобів.

Надання побутових послуг має чітко виражений локальний характер. Найбільше послуг на одного жителя припадає в Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Київській та південних областях України. Внутрішньо обласні відмінності обумовлені насамперед особливостями розселення, тобто територіальної концентрації населення.

Комплекс побутового обслуговування відчуває постійні зміни. З'являються нові підприємства, в т. ч. спеціалізовані, створюються фабрики, трести, об'єднання, мережа комплексних приймальних пунктів, вдосконалюються старі та впроваджуються нові види і форми обслуговування. У великих транспортних вузлах, у житлових мікрорайонах, місцях масового відпочинку, на великих підприємствах розширюються діючі і будуються нові підприємства служби побуту.

КОМПЛЕКС ЗВ’ЯЗКУ.

Комплекс зв'язку складається з взаємопов'язаних пунктів і підприємств, ліній і вузлів, які в комплексі забезпечують процес передачі інформації. Пункти зв'язку представлені відділеннями зв'язку і телефонними станціями. У відділеннях зв'язку розміщені пошта, телеграф, телефон.

За 2013 рік споживачам реалізовано послуг пошти та зв’язку на 52,5 млрд. грн., що на 2,8% менше, ніж за 2012 рік, в тому числі населенню – на 33,9 млрд. грн, що на 0,6% менше.

За 2013 рік зросли доходи від надання послуг супутникового телерадіомовлення – на 23,3%, з нагляду та технічного контролю за використанням радіочастот – на 7,9%, комп'ютерного зв’язку – на 5,5%, сільського та міського телефонного зв’язку відповідно – на 5,7% та 3,9%, з доступу до мережі Інтернет – на 5,0%, поштового зв’язку – на 2,9%, кабельного телебачення – на 0,7%, ІР- телефонії – на 0,4%.

Зменшилися доходи в ід надання послуг телеграфного зв’язку на 26,0%, міжміського (включаючи міжнародний) телефонного зв’язку – на 22,0%, спеціального та фельдзв’язку – на 10,0%, проводового мовлення – на 5,7%, кур’єрської діяльності – на 5,4%, мобільного зв’язку – на 4,5%. За 2013 рік зменшено доставку телеграм на 20,2%, листів – на 20,0%, періодичних друкованих видань – на 9,9%, поштових переказів і пенсійних виплат – на 4,7%, зменшено надання міжміських телефонних переговорів (включаючи міжнародні) на 9,0%.

Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) в економіці України на 31 грудня 2013 року за видами економічної діяльності "Поштова та кур’єрська діяльність" та "Телекомунікації (електрозв’язок)" склав 1,6 млрд. дол. США.

Телефонна мережа України налічує 11,4 млн. основних телефонів (з них 82,5% - у населення), рівень телефонізації на 100 сімей становив 56 телефонних апаратів.

Кількість абонентів мобільного зв’язку станом на 1 січня 2014 становила 62,5 млн., що на 5,2% більше, ніж на 1 січня 2013 року.

Число абонентів кабельного телебачення становило 3,3 млн., абонентів мережі Інтернет – 6,0 млн.

Реалізація послуг пошти та зв’язку напряму залежить від загальної чисельності населення області та рівня її соціально-економічного розвитку. Області з вищим ступенем урбанізації мають більшу кількість користувачів мережі Інтернет та кабельного телебачення. Відповідно з цим маємо наступні регіональні відмінності доходів від реалізації послуг пошти та зв’язку населенню України за видами зв’язку (за 2013 рік):

· Поштовий зв'язок – 609,1 млн. грн. Найбільше (≥30 млн. грн.) м. Київ, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Харківська області.

· Міський телефонний зв'язок – 3015,5 млн. грн. Найбільше (≥100 млн. грн.) м. Київ, АР Крим, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Львівська, Одеська, Харківська області.

· Сільський телефонний зв'язок – 366,2 млн. грн. Найбільше (≥15 млн. грн.) АР Крим, Вінницька, Житомирська, Закарпатська, запорізька, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області.

· Міжміський телефонний зв'язок – 582,6 млн. грн. Найбільше (≥20 млн. грн.) м. Київ, АР Крим, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Одеська, Харківська області.

· Кабельне телебачення – 1521,1 млн. грн. Найбільше (≥30 млн. грн.) м. Київ, АР Крим, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Полтавська, Харківська, Чернігівська області.

· Інтернет – 3275,1 млн. грн. Найбільше (≥100 млн. грн.) м. Київ, Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Одеська, Харківська області.

· Стільниковий зв'язок – 24297,0 млн. грн. Найбільше (≥400 млн. грн.) м. Київ, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Черкаська, Чернігівська області.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-11; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 260 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинать всегда стоит с того, что сеет сомнения. © Борис Стругацкий
==> читать все изречения...

837 - | 672 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.