Лекции.Орг


Поиск:




Основні напрямки розвитку БМП і БТР.




Задачі дисципліни “Бронетанкова техніка та водіння”.

Основні напрямки розвитку БТР і БМП.

Задачами дисципліни є доведення до тих, хто навчається та вивчення ними матеріальної частини, будови та дії агрегатів, механізмів та обладнання, тактико-технічних характеристик, правил експлуатації, обслуговання та збереження БТР-80 й БМП-2. Для цього в робочу навчальну програму та тематичний план введений розділ І „Будова бронетанкової техніки”, на який відведено різну кількість навчальних годин в залежності від ВОС тих, хто навчається. Для вивчення правил та основ водіння бойових машин передбачений розділом ІІ „Водіння бойових машин”, на який відведено 8 годин групових занять. При розгляді навчальних питань І розділу викладач повинен подати матеріал у такій послідовності: призначення; розташування та

кріплення тактико-технічні та бойові характеристики; будова; принцип дії; основні несправності, причини їх виникнення та способи усунення; технічне обслуговання систем, механізмів, агрегатів та вузлів машин.

З цією метою використовувати наступну навчально-матеріальну базу:

- розрізні макети систем, механізмів, агрегатів та вузлів машин;

- стенди та плакати з конкретного заняття теми;

- технічні засоби навчання;

- кіно- та механічні тренажери;

- аудиторну дошку, крейду, указку.

При розгляді навчальних питань ІІ розділу слухачі повинні набути навичок з:

- основних правил водіння машин;

- підготовка машин до руху;

- керування машин на суходолі;

- керування машин на плаву;

- буксирування та само витягування машин.

 

По закінченню вивчення навчальних питань студенти отримують підсумкову оцінку,

а курсанти навчальних груп ВЖ, МІ і КР здають диференційований залік.

 

Основні напрямки розвитку БМП і БТР.

Розвиток бронетанкової техніки в нашій країні та за кордоном проходить у напрямку підвищення можливостей механізованих підрозділів, частин та з’єднань у взаємодії з танками, а також захищеності, рухливості та ударної сили механізованих підрозділів та частин. До бронетанкової техніки пред’являються високі вимоги, особливо до їх захисту від звичайних засобів масового ураження.

Суттєве підвищення бойових можливостей механізованих підрозділів та частин досягається завдяки прийняттю на озброєння БМП-2, -3, що мають відносно потужне озброєння. 30-мм автоматична гармата 2А-42 значно краще, ніж „ГРОМ”, прилаштована до ураження піхотних цілей; є універсальною, має високу та потужну швидкодію.

Що торкається БТР, то перевага віддається колісним машинам. Однією з причин є бажання використання можливостей автомобільної промисловості.

У країнах НАТО БМП з’явилась пізніше, ніж у нас. Першою БМП була „Мардер”.

У 1981 р. на озброєнні з’явилась БМП-М2 у армії США. Разом з тим, у арміях НАТО широкого розповсюдження отримали колісні та гусеничні БТР. Аналіз конструкцій БТР та БМП дозволяє зробити наступні висновки:

• при розробці бронетанкової техніки з самого початку ставилась задача створення цілого сімейства бойових машин, що використовують загальну з точки зору виробничо-технічних та експлуатаційних можливостей базу. Для цих машин розробляються декілька комплексів озброєння в різній установці, що полегшує можливість отримання сімейства машин з заданими бойовими можливостями;

• основна увага в арміях НАТО віддається саме БМП. Розповсюдження отримали БМП легкого типу з протикульовим бронюванням, лише в межах невеликих кутів обстрілу й на великих відстанях забезпечуючими захист від 30-мм гармат. Виняток складає тільки ”Мардер” (ФРН), де помітна тенденція до перегляду вимог до рівня захисту БМП у бік його значного підвищення;

• створення БМП йде по 2-м напрямкам: розробка принципово нових машин для піхоти із підвищеним рівнем бойових можливостей, а також покращенням конструкції існуючих машин (у першу чергу БТР) з метою підвищити їх бойові можливості до виконання задач, що стоять перед БМП. Прикладом першого напрямку є БМП-2, -3, “Мардер” (ФРН), БМП-М2 (США); другого напрямку АМХ-10Рм (Франція).

Основними напрямками подальшого покращення БМП є підвищення вогневої міщі основного й допоміжнього озброєння, а також зброї десанту, покращення захисту від ЗМУ

та звичайних засобів.

 

висновки:

Головною задачею навчальної дисципліни “БТТ і В” є нагальна необхідність навчити студентів (курсантів) вмінню правильно експлуатувати бронетанкову техніку та закласти необхідні для цього теоретичні знання.

Основні напрямки розвитку бронетанкової техніки йдуть у 2-х напрямках: розробка принципово нових машин для механізованих підрозділів із підвищеним рівнем бойових можливостей, а також покращенням конструкції існуючих машин (у першу чергу БТР).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-01-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 309 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Большинство людей упускают появившуюся возможность, потому что она бывает одета в комбинезон и с виду напоминает работу © Томас Эдисон
==> читать все изречения...

1019 - | 833 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.