Лекции.Орг


Поиск:




З дисципліни Банківські операції студентами групи ФК-42




(заочна форма навчання)

 

№ п/п   Назва теми Кількість днів Дата виконання Прізвище, посада керівників практики
1. Тема 1. Створення та організація діяльності комерційного банку Ознайомитись із: - порядком створення та реєстрації комерційного банку, документами необхідними для реєстрації банків; - документами, що надавалися банком для отримання банківської ліцензії; - організаційною структурою, операціями, функціями комерційного банку; - структурою функціональних підрозділів і служб банку; - основними операціями комерційного банку; - вимогами щодо формування капіталу банку.   Виконати: - розрахунки показників ліквідності та платоспроможності комерційного банку; - розробити схему управління комерційним банком.      
2. Тема 2. Операції банків з формування власного капіталу, залучених та запозичених коштів   Ознайомитись із: - складом, структурою ресурсів комерційного банку; - структурою власного капіталу комерційного банку та її характеристикою; - структурою та видами залучених і запозичених коштів банку та їх характеристиками; - видами депозитів даного банку та основними умовами укладання договору банківського вкладу та рахунку; - методикою розрахунку регулятивного капіталу банку та відсотків за депозитами. - Виконати: - розрахунок регулятивного капіталу банку та нормативів капіталу; - розрахунок розподілу прибутку банку; - укладення договору банківського вкладу та рахунку; - охарактеризувати види вкладів даного банку; - розрахунки пасивних інвестиційних і кредитних операцій банку; - розрахунки міжбанківського кредитування і рефінансування; - нарахування відсотків за депозитом банку (методом, який використовується у даному комерційному банку).      
3. Тема 3. Розрахунково-касові операції банків Ознайомитись із: - з роллю комерційного банку в організації безготівкового обороту грошей; - видами рахунків клієнтів банку, особливостями відкриття, обслуговування та їх закриття; - організацією безготівкових міжгосподарських розрахунків, особливостями розрахунків платіжними дорученнями, платіжними вимогами-дорученнями, чеками, акредитивами, платіжними вимогами; - специфікою обороту готівки та місце банку у його забезпеченні; - характеристикою каси банку, касових документів, їх збереження, вимогами щодо формування та пакування банкнот (монет); - з порядком роботи прибуткової, видаткової, вечірньої та валютної (обмінної) каси. - з особливостями операцій банків з платіжними картками, видами банківських платіжних карток; - операціями комерційного банку з розрахунково-касового обслуговування клієнтів. - Виконати: - відкриття рахунку в банку; - характеристику платіжних карток та операцій з ними; - проаналізувати динаміку видів платіжних карток, банкоматів, терміналів, суми та кількості операцій з використанням спеціальних платіжних засобів; - безготівкові міжгосподарські розрахунки; - міжбанківські розрахунки.      
4. Тема 4. Кредитні операції банків Ознайомитись із: - принципами, умовами кредитування, що встановлені внутрішніми правилами комерційного банку; - механізмом здійснення оцінки кредитоспроможності позичальника (юридичної та фізичної осіб); - етапами процесу кредитування, ціною банківського кредиту та характеристикою факторів, які впливають на неї; - методами управління проблемними кредитами та стягненням заборгованості за кредитними договорами; - наданням окремих видів кредитів в комерційному банку.   Виконати: - розрахунки кредитоспроможності позичальників комерційного банку (юридичної та фізичної особи); - розрахунок ціни банківського кредиту в залежності від ступеня кредитного ризику; - проаналізувати кредитний портфель комерційного банку; - нарахування відсотків за кредитом банку (методом, який використовується у даному комерційному банку).      
5. Тема 5. Операції банків з цінними паперами та векселями Ознайомитись із: - особливостями здійснення операцій комерційного банку з векселями; - кредитними відносинами, що виникають на основі вексельного обігу в комерційному банку; - оплатою і способами зберігання векселів; - діяльністю комерційного банку з цінними паперами; - з портфелями цінних паперів банку; - інвестиційною діяльністю комерційного банку.   Виконати: - розрахунки по визначенню винагороди банку за аваль; - визначити суму дисконту за векселем; - визначити поточну вартість облігацій; - визначити суму резервів за цінними паперами; - розрахунки по авалюванню, акцептуванню та інкасуванню векселів; - розрахунки по заставних операціях комерційного банку; - описати професійну діяльність комерційного банку на ринку цінних паперів.      
6. Тема 6. Операції банків у іноземній валюті   Ознайомитись із: - умовами відкриття і ведення валютних рахунків клієнтів комерційного банку; - особливостями здійснення поточних торговельних та неторговельних операції в іноземній валюті; - операціями з приймання на інкасо банкнот іноземних держав та іменних чеків; - переказуванням іноземної валюти за межі України та в Україну за дорученням та на користь фізичних осіб-резидентів та нерезидентів; - особливостями здійснення фінансового моніторингу, виявлення та реєстрації фінансових операцій, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу банком; - особливостями ідентифікації, вивчення та класифікації клієнтів з урахуванням установлених банком критеріїв ризиків; - з основними формами міжнародних розрахунків: міжнародним банківським переказом, міжнародним інкасо, міжнародним документарним акредитивом.   Виконати: - розрахунки по банківському переказу, інкасо і акредитиву; - переказ іноземної валюти за межі України, в Україну та в межах України; - конвертацію готівкової іноземної валюти однієї іноземної держави на готівкову іноземну валюту іншої держави.      
7. Тема 7. Операції з надання банківських послуг   Ознайомитись із: - змістом та видами банківських послуг; - особливостями надання посередницьких, консультаційних, інформаційних, довірчих, послуг щодо зберігання цінностей у банку та інших послуг банку; - операціями з дорогоцінними металами; - банківським інжинірингом.   Виконати: - розрахунки лізингових операцій комерційного банку; - розрахунки факторингових і форфейтингових операцій; - розрахунки плати за банківські послуги.      
8. Тема 8. Операції із забезпечення фінансової стійкості банку Ознайомитись із: - забезпеченням фінансової стійкості банку; - організаційною структурою ризик-менеджменту банку; - значенням резервів в діяльності комерційного банку; - фінансовими звітами комерційного банку. Виконати: - розрахунки по формуванню резервів для покриття витрат в комерційному банку; - розрахунки виконання економічних нормативів комерційним банком; - розрахунки прибутковості комерційного банку; - дати оцінку діяльності комерційного банку.      
9. Оформлення звіту      
  Всього:      

 

Керівник практики ______________ ___________________________

(підпис) (прізвище, ім’я та по-батькові)

 

 

Студент-практикант ______________ ___________________________

(підпис) (прізвище, ім’я та по-батькові)

 


Додаток Б





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-01-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 220 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Стремитесь не к успеху, а к ценностям, которые он дает © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

748 - | 743 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.