Лекции.Орг


Поиск:




Методика побудови фасаду будівлі




 

1. За аналогією до пункту 1 підрозділу 5.1, використовуючи файл "Межі креслення (багатоповерховий будинок)", що знаходиться в бібліотеці за адресою: D:\ Будівельний факультет\ Межі креслення, створюємо в папці D:\ Будівельний факультет\ 401-БП файл "Фасад".

2. Відкриваємо файл "План типового поверху", який знаходиться за адресою: D:\ Будівельний факультет\ 401-БП і, здійснивши вибір зовнішніх стін фасадної частини будівлі та крайніх і характерних осей, копіюємо їх у "Буфер обміну" (команда "Копировать").

3. Повертаємося до файлу "Фасад" (команда " Окно").

4. Розміщуємо фрагмент плану під нижньою межею креслення (команда "Вставить как блок" контекстного меню).

5. Аналогічно діям у пп. 2 - 4 справа від меж креслення файлу "Фасад" розміщуємо необхідну для побудови фасаду частину розрізу (фасадний зовнішній контур, висотні позначки тощо).

6. Застосовуючи розріз, проводимо в межі креслення допоміжні горизонтальні лінії (команда "С линиями", режим "ОРТО" ввімкнено) від характерних точок розрізу:

· рівень землі;

· рівень верха вимощення;

· рівень цоколя;

· рівень підвіконня;

· рівень низу чверті вікна;

· рівень низу та верха даху тощо.

7. Використовуючи фрагмент плану, проводимо в межі креслення допоміжні вертикальні лінії (команда "С линиями", режим "ОРТО" ввімкнено) від характерних точок конфігурації плану.

8. Видаляємо непотрібні ділянки ліній, формуємо вигляд фасаду та показуємо плетіння вікон (команди "Обрезать", "Стереть").

9. Командою "Штриховка" зразок "SOLID" виконуємо фасаду.

10. Командою "Градиент" виконуємо кольорове оформлення засклення вікон.

11. Поряд з фасадом розташовуємо дерево. Для цього на панелі "Standard" натискаємо кнопку "Окно инструментальных палитр". Щиглик миші по закладці "Архитектурные". Натискаємо на "Деревья - британские" або "Деревья - метрические". Не відпускаючи лівої кнопки миші переносимо зображення дерева на екран, та відпускаємо ліву кнопку. Виділяємо зображення дерева. Щиглик миші по трикутному маркеру. У вікні, що з'явилося вибираємо тип дерева (вигляд спереду).

12. Проставляємо, переносячи їх з розрізу, висотні позначки та характерні осі.

13. Виконуємо надпис креслення "Фасад 1-5". Приклад виконання креслення фасаду будівлі наведено на рис 7.


 


5.5 Методика побудови плану покрівлі

 

1. За аналогією до пункту 1 підрозділу 5.1, використовуючи файл "Межі креслення (багатоповерховий будинок)", що знаходиться в бібліотеці за адресою: D:\ Будівельний факультет\ Межі креслення, створюємо в папці D:\ Будівельний факультет\ 401-БП файл "План покрівлі".

2. Щигликом миші на кнопці "Открыть" на панелі "Standard" виводимо на екран план першого поверху будівлі, який знаходиться в папці за адресою: D:\ Будівельний факультет\ 401-БП.

3. За допомогою механізмів вибору об’єктів (покажчиком, рамкою, сикрамкою) здійснюємо вибір таких елементів у плані: сітки осей, їх найменування, основне оброзмірювання плану.

4. Копіюємо цей вибір у "Буфер обміну" щигликом миші на кнопці " Копировать" на панелі "Standard".

5. Повертаємося до файлу "План покрівлі" (команда "Окно").

6. Розміщуємо в межах креслення сітку осей з оброзмірюванням (команда "Вставить как блок" контекстного меню).

7. Встановлюємо на панелі "Свойства" товщину лінії 0,3 мм.

8. Командою "С линиями", використовуючи перетин осей, креслимо відрізки по зовнішньому контуру будинку.

9. Переносимо ці відрізки назовні на величину відстані від осі до краю покрівлі (команда "Переместить").

10. З'єднуємо кінці цих відрізків (команда "Сопряжение", радіус 0).

11. Креслимо лінії сполучення скатів даху. Для цього попередньо встановлюємо режим "Полярное отслеживание". Далі щиглик правою кнопкою миші по кнопці "Полярное отслеживание". У списку, що з'явився вибираємо "Настройка". У вікні "Режимы рисования" у закладці "Отслеживание" встановлюємо "Шаг углов" 450.

12. Щигликом миші на кнопці "Открыть" на панелі "Standard" виводимо на екран план поверху будівлі, який знаходиться в папці за адресою: D:\ Будівельний факультет\ 401-БП.

13. За допомогою механізмів вибору об’єктів (покажчиком, рамкою, сикрамкою) здійснюємо вибір вентиляційних каналів.

14. Копіюємо цей вибір у "Буфер обміну" (команда "Копировать с базовой точкой" контекстного меню). За базову точку краще всього прийняти любий перетин осей.

15. Повертаємося до файлу "План покрівлі" (команда "Окно").

16. Розміщуємо вентиляційні канали на плані покрівлі (команда "Вставить как Блок" контекстного меню) використовуючи за точу вставки перетин осей, що використовувалися при копіюванні у "Буфер обміну".

17. Навколо груп вентиляційних каналів показуємо контур труби та її "розпушування", в наступній послідовності:

а) командою "Прямоугольник" будуємо допоміжний прямокутник, використовуючи лівий нижній та правий верхній крайні кути групи вентиляційних каналів;

б) командою "Подобие" креслимо контур труби, для цього після активації команди виводимо курсор на екран, вводимо число 120 (відстань від каналу до краю труби), натискаємо "Enter", щиглик миші по допоміжному прямокутнику, другий щиглик у любій точці за межами допоміжного прямокутника.

18. Стираємо допоміжний прямокутник (команда "Стереть").

19. "Розпушування труби" креслимо аналогічно, використовуючи контур труби, відстань 60.

20. Креслимо стрілки, що показують напрямок стоку опадів з покрівлі (команда "Размеры"» "Выноска"). Після активації команди правою кнопкою миші визиваємо контекстне меню де вибираємо "Параметры". У діалоговому вікні "Параметры выноски" на вкладці "Пояснение" у спискові з іменем " Тип пояснения" вибираємо "М Текст", на вкладці "Выноска и стрелка" у спискові з іменем " Линия-выноска" вибираємо "Ломаная", а у спискові з іменем " Стрелка" вибираємо "Закрашенная замкнутая", на вкладці "Выравнивание" у спискові з іменем " Выравнивание многострочного текста" вибираємо "Разместить текст над полкой". Натискаємо "ОК". Щигликом миші вказуємо початок і кінець стрілки. Натискаємо три рази праву кнопку миші. Вводимо величину ухилу покрівлі та натискаємо ліву кнопку миші. Спочатку креслимо горизонтальну стрілку.

21. Нарисовану стрілку копіюємо (команда "Копировать выбранные"), а при необхідності повертаємо (команда "Повернуть").

22. Виконуємо оброзмірювання креслення, проставляємо вертикальні позначки рівнів конька та країв даху, верху труб та слухового вікна. Виконуємо надпис креслення, "План покрівлі". Приклад виконання поперечного розрізу наведено на рис. 8.







Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-01-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 653 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Велико ли, мало ли дело, его надо делать. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1016 - | 777 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.