Лекции.Орг


Поиск:




Спеціальної підготовки (перед обстеженням не їсти, робити клізму і т.п.) НЕ ПОТРІБНО.




Не забудьте попередити лікаря, який буде проводити обстеження про те, що:

- у Вас в організмі є будь-які імплантати чи шматочки металу;

- Ви вагітні;

- Ви відчували раніше паніку чи страх в замкненому просторі;

- Вам проводились будь-які хірургічні операції;

Ви мали аритмію, інфаркт чи інсульт.

 

Як проходить обстеження?

 

Магнітно-резонансний томограф (на малюнку) виглядає як достатньо широкий тунель довжиною близько 2 метрів. Перед обстеженням Вас вкладуть на стіл, що рухається вперед і назад, ділянку, яку будуть обстежувати (за деякими винятками) поміщають у поверхневу котушку-антену, яка може замикатись навколо (як для голови чи кінцівок), бути плоскою (як для хребта) або мати складну форму (як для плеча чи шиї). Ці пристрої посилюють сигнал з певних ділянок, що дає змогу отримати краще зображення саме з того місця, яке цікавить лікаря. Якщо Ви почуваєте себе на столі некомфортно, відчуваєте біль, або маєте передчуття, що не витримаєте в нерухомому положенні 5-10 хвилин, скажіть лікарю. Ви також можете попросити підкласти додаткові подушки під ноги, руки, голову і т.п.

Коли стіл заїжджає в тунель, лікар виходить із кімнати, де проводиться обстеження. Дозволяється бути присутніми в кімнаті одному з батьків дитини чи родичу або другу важко хворого. Обстеження триває від 15 до 45 хвилин, хоча більш дослідження може тривати довше. Під час роботи апарату Ви будете чути гучний шум у вигляді постукувань різної інтенсивності та частоти. Це нормальна робота апарату. За винятком обстеження голови та шиї, Вам запропонують шумозахисні навушникиСтарайтесь говорити та робити будь-які рухи тільки тоді, коли апарат „затихає”. Для отримання якісних результатів необхідно, щоб ви лежали нерухомо. Ви можете відчувати тепло в ділянці обстеження. Це нормально і нічим не загрожує.. Якщо ви відчули себе погано під час дослідження, зіжміть гумову грушу (яку вам лікар дасть перед обстеженням). Не вилазьте самостійно з апарата. Навіть, якщо вимкнеться світло, стіл можна буде витягти вручну. Прилад сконструйований інженерами так, щоб пацієнту нічого не загрожувало у будь-якій ситуації. По закінченню обстеження лікар зайде в кімнату, висуне стіл і допоможе Вам підвестись.

Що далі?

 

На щастя (чи на жаль), машина діагноз не ставить і лікування не призначає.

Після закінчення обстеження отримані зображення аналізуються лікарем-рентгенологом, який документує спостереження та загальний висновок. Пацієнту видається діагностичний висновок, надруковані зображення, що ілюструють спостереження лікаря та повна копія обстеження на компакт-диску, який запускається під усіма версіями Windows від 95 до 7. Цей документ та оригінальні зображення будуть проаналізовані Вашим лікарем, який поставить (спростує, підтвердить) Ваш діагноз та призначить лікування.

Результати будуть готові щонайменше через годину після закінчення обстеження. Зрозумійте, що для якісного аналізу результатів потрібен час. Найкраще зайти за ними на наступний робочий день. Зображення та висновок лікаря зберігаються в електронному архіві, тож ви можете звернутись у випадку втрати Вашої копії. Після обстеження Ви можете дізнатись про наявність у себе важкої хвороби, часом невиліковної або про необхідність у хірургічній операції. Будьте готові до найгіршого і тоді краще стане подарунком.

Якщо Ви не знаєте, до кого звернутись з результатами обстеження для отримання консультації, запитайте у лікаря-рентгенолога або у лікаря, який проводить консультативний прийом.

Нехай Вам щастить!

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-01-21; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 234 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Надо любить жизнь больше, чем смысл жизни. © Федор Достоевский
==> читать все изречения...

819 - | 660 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.