Лекции.Орг


Поиск:




Розробка принципової електричної схеми керування дробарки




 

Апарати керування виконавчими органами електропривода дробарки встановлені у шафі керування. Електрична схема автоматизованого керування дробаркою передбачає налагоджувальний (Н) і робочий (Р) режими роботи, які встановлюються перемикачами SА2 і SАЗ. Принципова електрична схема керування дробарки ДБ 5-1 зображена на аркуші графічної частини.

У режимі «Наладка» кнопками SВ1—SВ6 кожний механізм вмикається і вимикається незалежно від інших. Для випробування автоматичного регулятора завантаження перемикач SA3 ставлять в положення «Регулятор».

Для обкатки в ручному режимі на холостому ходу при вимкненому автоматичному регуляторі перемикач керування ставлять в положення «Ручний – Зерно» і натискають кнопку SB3 – «Пуск». При цьому послідовно вмикаються електродвигуни вивантажувального шнека, дробарки і завантажувального шнека. Правильність роботи датчиків рівня перевіряють методом послідовного наближення вручну датчиків до магнітокерованих вимикачів. При спрацюванні датчика верхнього рівня завантажувальний шнек повинен вимкнутися, а при відпусканні датчика нижнього рівня — увімкнутися. Перевіряється також вимикання дробарки і завантажувального шнека після вимикання автоматичного вимикача QF1 у колі двигуна вивантажувального шнека і вимикання завантажувального шнека при вимиканні дробарки.

Обкатка в автоматичному режимі на холостому ходу при увімкненому автоматичному регуляторі проводиться в положенні перемикача режиму роботи «Автомат — Зерно». При натисканні вручну датчика нижнього рівня важіль заслінки бункера повинен плавно підніматися. В крайньому верхньому положенні важіль натискує на кінцевий вимикач і вмикає сирену. Після вимикання дробарки натисканням на кнопку SВ1 («Стоп аварійний») заслінка миттєво перекриває впускний отвір зернового бункера.

Під навантаженням дробарку обкатують протягом 30 хв. Для цього на щитку автоматичного регулятора покажчик величини номінального струму слід установити на поділку 57А, покажчик перевантаження — на поділку 100А, покажчик зони нечутливості регулятора — на поділку 4%, а покажчик тривалості паузи між імпульсами повороту заслінки — на поділку 0,6. Вмикають електродвигун і подають зерно на завантажувальний шнек. При нормальній роботі автоматичного регулятора коливання величини струму, споживаного двигуном дробарки, не повинно перевищувати ±5 %.

У процесі підготовки дробарки до подрібнення грубих кормів перевіряють дію блокування, яка запобігає вмиканню електродвигуна дробарки при відкритому живильнику; напрямок обертання живильника; правильність увімкнення кінцевих вимикачів живильника і системи захисту від потрапляння металевих предметів. В положенні важеля «Вперед» живильник повинен обертатися за годинниковою стрілкою, в нейтральному положенні зупинятися, а в положенні «Назад» — обертатися в зворотньому напрямку. При замиканні металічним предметом витків нерухомого і рухомого шнеків останній повинен зупинитися і увімкнутися сирена. Після встановлення важеля в положення «Назад» і видалення металевого предмета - сирена вимикається.

Перед обкаткою під навантаженням в автоматичному режимі на щиті автоматичного регулятора покажчик величини номінального струму встановлюють на поділку 57А і покажчик перевантаження — на поділку 100А. Вмикають дробарку в режимі «Автомат — Грубий корм» і подають подрібнюваний матеріал, наприклад солому, у живильник. При нормальній роботі автоматичного регулятора коливання струму, споживаного електродвигуном дробарки, повинно бути в межах ±5%.

У режимі «Робота» після натискання кнопки SВ2 послідовно запускаються електродвигуни вивантажувального шнека (М1) і дробарки (М2). Для зниження пускового струму електродвигун дробарки М2 запускається за схемою з перемиканням обмоток із «зірки» на «трикутник». Електродвигун завантажувального шнека М3 запускається після натискання кнопки SВ6 при незаповненому бункері дробарки. Коли зерно в бункері досягне датчика верхнього рівня, замикається контакт SL1 і шунтує коло керуючого електрода симістора VS. Симістор VS закривається і розриває коло живлення пускача КМ4. Завантажувальний шнек зупиняється. Повторно шнек запускається після звільнення зерном датчиків рівня SL1 і SL2.

При замкненому перемикачі SА3 регулятор завантаження SР3 керує роботою електродвигуна М4 привода заслінки бункера залежно від величини струму, споживаного електродвигуном М2. Керуючий сигнал на вхід регулятора подається від трансформатора струму ТА. При стрибкоподібних перевантаженнях двигуна дробарки регулятор через реле КV2 вимикає муфту YС і заслінка перекриває подачу зерна в дробильну камеру.

Якщо заслінка відкривається повністю, замикається контакт кінцевого вимикача SQ2 і вмикається сирена НА.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-31; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 422 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Большинство людей упускают появившуюся возможность, потому что она бывает одета в комбинезон и с виду напоминает работу © Томас Эдисон
==> читать все изречения...

1015 - | 830 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.