Лекции.Орг


Поиск:




Стаття 5. Відкликання спонсорства.




Спонсорство проекту резолюції може бути зняте в будь-який час до початку голосування по проекту резолюції.

 

Стаття 6. Підписанти.

Підписантами проекту резолюції є учасники, які його підтримують. Поправки до проекту резолюції не зобов'язані бути затверджені підписантами. Підписанти не зобов'язані підтримувати проект резолюції під час процедури голосування. Вони лише погоджуються поставити свої імена як ті, хто зацікавлені в тому, аби робочий документ, висунутий як проект резолюції, був частиною подальшого обговорення.

 

Стаття 7. Подання проекту резолюції.

Делегат може представити Комітету проект резолюції. Після того, як робочий документ був затверджений як проект резолюції Головою та Експертом Комітету, Голова може задовольнити клопотання делегата на право представити проект резолюції. Після цього Голова має запросити спонсора резолюції зачитати лише основні пункти цього проекту резолюції в Комітеті. Спонсор має можливість виступати протягом п'яти (5) хвилин, щоб висловитися на користь проекту резолюції.

 

Стаття 8. Відкликання проекту резолюції.

Проект резолюції може бути відкликаний його авторами в будь-який час до початку голосування по ньому. Цей запит повинен бути представлений в письмовій формі Голові комітету. Проект резолюції не може бути відкликаний лише тому, що до нього було внесено поправку, яка не подобається його автору. Крім того, проект резолюції може бути відхилений Президіумом комітету та експертом під час процедури його перевірки та затвердження.

 

Стаття 9. Поправки.

Під час обговорення проектів резолюції, будь-який делегат має право запропонувати власні поправки до проекту, якими можна видалити певний пункт, додати новий або ж змінити наявне положення проекту резолюції. Поправок існує три види: поправка на видалення пункту, поправка на зміну наявного пункту та поправка на додачу нового пункту. Поправка ставиться на голосування та приймається з дозволу Голови комітету. Якщо поправка делегата не подобається іншому делегату, останній має право винести власну пропозицію із поправкою. Якщо вона виявляється дружньою першому делегату (тобто такою, з якою делегат може погодитися), то голосується саме остання поправка. Якщо ж перший делегат продовжує стояти на своєму, голосуються обидва варіанти.

 

Стаття 10. Текстові поправки.

Поправки граматичного та орфографічного характеру приймаються автоматично до розгляду проектів комітетом під час перевірки проекту Експертом та Президіумом. Делегати можуть вказати на подібні помилки у проекті резолюції, після чого вони будуть автоматично виправлятися.

 

Стаття 11.Методика голосування.

Після оголошення Головою комітету початку процедури голосування, ніщо не може переривати процедуру голосування, а делегати не можуть залишати залу засідань, поки не завершиться процедура голосування.

 

Стаття 12. Порядок голосування.

Проекти резолюцій та резолюції виносяться на голосування комітету у порядку, в якому вони були подані на розгляд до Президіуму.

 

Стаття 13. Метод голосування.

Кожен делегат має один голос в комітеті. Голосування здійснюється шляхом підняття мандату. Делегати мають право голосувати наступним чином: ЗА, ПРОТИ, УТРИМАВСЯ. Жоден делегат не має права голосувати від імені іншого делегата.

 

Стаття 14. Поіменне голосування.

Поіменне голосування може застосовуватись лише для ключових питань. Рішення про поіменне голосування приймає Голова комітету, його рішення оскарженню не підлягає. Голова комітету поіменно називає кожну делегацію комітету з алфавітом, після чого та голосує.

 

Стаття 15. Пас.

Під час поіменного голосування, делегат може утриматись (зробити «пас»). Голова комітету поставить такого делегата в кінець списку поіменного голосування. Делегат, який утримався один раз протягом поіменного голосування не може голосувати знову в тому самому голосуванні, але його голос так чи інакше зараховується.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 245 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Бутерброд по-студенчески - кусок черного хлеба, а на него кусок белого. © Неизвестно
==> читать все изречения...

930 - | 972 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.