Лекции.Орг


Поиск:




Зміст і структура курсової роботи




МІЖРЕГІОНАЛЬНА

АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ

Коледж при Луганському інституті

МАУП

 

 

Методичні матеріали

Щодо написання та оформлення

Курсової роботи

З дисципліни

“Теорія держави та права”

(для молодшого спеціаліста)

Луганськ, 2012


Підготовлено викладачем Коледжу при ЛІ МАУП Хілько І.А.

 

 

Затверджено на педагогічній раді (Протокол № 5 від 05.09.2012 р.)

 

 

Схвалено Вченою радою Луганського інституту при Міжрегіональній Академії управління персоналом (Протокол № 5 від 05.09.2012 р.)

 

Хілько І.А. Методичні матеріали щодо написання та оформлення курсової роботи з дисципліни “Теорія держави та права” (для молодшого спеціаліста). — Л.: МАУП, 2012. — 17 с.

 

Методичні матеріали містять основні вимоги до виконання курсової роботи, її структури та технічного оформлення, перелік основних етапів підготовки, вказівки до проведення захисту курсової роботи, теми курсових робіт і додатки.

 

© Міжрегіональна Академія

управління персоналом (МАУП), 2012

 

МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОбОТИ

Курсова робота є закономірним підсумком теоретичної, науково-практичної роботи студента протягом певного періоду навчання. Тому процес написання курсової роботи — важливий і відповідальний етап підготовки фахівця-правознавця.

Мета курсової роботи — закріпити та поглибити теоретичні і практичні знання студентів за спеціальністю, сформувати навички ведення самостійної наукової роботи, ознайомити з основними методами наукового дослідженим і навчити практично застосовувати їх, перевіривши разом з тим отриманні знання з конкретної навчальної дисципліни.

Виконання курсової роботи передбачає:

• поглиблене вивчення, систематизацію та закріплення отриманих за конкретний період навчання теоретичних знань з дисципліни;

• перевірку здатності студента правильно визначати актуальність обраної теми курсової роботи, виявляти і аналізувати науково-теоретичні та практичні проблеми, пов’язані з нею, робити теоретичні узагальнення і висновки та надавати рекомендації щодо їх вирішення;

• розвиток навичок самостійної наукової роботи та оволодіння методикою наукових досліджень, пошуку науково-теоретичних джерел і роботи з ними;

• контроль рівня отриманих студентом знань з дисципліни, вміння стисло і зрозуміло доповісти основні проблеми та висновки курсової роботи і захистити їх.

ЗМІСТ І СТРУКТУРА КУРСОВОЇ РОБОТИ

При написанні курсової роботи студент повинен знати, які вимоги до неї будуть пред'явлені з боку викладача. Найважливішими з них є: високий теоретичний рівень (використання понять Конституційного права України, глибина розкриття теми, оптимальне співвідношення теоретичного і фактичного матеріалів, зв'язок теоретичних положень з життям); застосування багатообразних методів наукового дослідження (загальнонаукових, спеціальних); широке використання аналізу нормативно-правових актів; творчий підхід до написання роботи (використання оригінальних документів, матеріалів соціологічних досліджень, самостійність виводів і думок, наявність практичних рекомендацій); оформлення роботи (чітка структура, правильне оформлення бібліографічних посилань на документи і список літератури, акуратність виконання).

Курсова робота оформляється студентом з урахуванням вимог, що пред'являються до літературного оформлення наукової праці.

Курсова робота повинна бути написана або надрукована грамотно, розбірливо, акуратно на стандартних аркушах білого паперу формату А4, кульковою або пір'яної ручкою, чорнилом чорного, синього або фіолетового кольору (при рукописному виконанні) або ж на друкованій, матричному, струминному або лазерному принтері (при комп'ютерної або машинописної роздруківці). Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка друкарської машинки або матричного принтера - чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту роботи повинна бути однаковою.

Оптимальний об'єм курсової роботи не повинен перевищувати 25-35 сторінок машинописного тексту, віддрукованого через 1,5 інтервалу (рукописний не більше 50 сторінок).

Структура курсової робота

Виходячи з об'єму курсової роботи, структура може бути наступною:

- титульний лист - 1 с.;

- зміст - 1 с.;

- вступ- 2-3 с.;

- основна частина, що складається з двох-трьох питань, - 20-30 с.;

- висновок-3-4 с.;

- список використаної літератури;

- додатки.

Зміст складається з назв розділів, підрозділів, пунктів роботи з вказівкою сторінок, їх початки. Заголовки розділів друкуються симетрично, прописними буквами без крапки в кінці. Заголовки підрозділів друкуються з абзаца (5 інтервалів) рядковими буквами, окрім першої прописної, без крапки в кінці. Перенесення слів в заголовках не допускаються. Підкреслювати заголовки не потрібно. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах всієї роботи і позначатися арабськими цифрами з крапкою в кінці. Кожен розділ друкується з нової сторінки. Введення і висновок не нумеруються. Сторінки в роботі нумеруються, включаючи список використаних джерел, додатки. Нумерація починається з титульного листа, але номер сторінки на нім не ставиться, тобто на сторінці "2'' розміщується зміст курсової роботи, а введення починається із сторінки "3". Номер ставиться у верхньому правому кутку сторінки.

У вступі студент повинен обгрунтувати актуальність вибраної теми, стисло показати ступінь її розробленості, сформулювати конкретні завдання, які він збирається вирішувати в процесі роботи над вибраною темою.

У основній частині необхідно розкрити зміст питань плану. Їх розгляд повинен відповідати вимогам науковості, конкретності, довідності. Статистичні дані і результати соціологічних досліджень тільки піднімають рівень роботи. Кожен розділ повинен закінчуватися проміжними виводами.

Висновок містить коротке узагальнення отриманих в результаті дослідження виводів, практичні рекомендації і пропозиції, у тому числі і по вдосконаленню конституційно-правового регулювання.

У список літератури студент вносить тільки ті джерела і нормативно-правові акти, якими він користувався при написанні курсової роботи.

Список використаної літератури рекомендується розділити на три групи (нормативно-правові акти, список періодичних видань, навчальні посібники).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 283 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Жизнь - это то, что с тобой происходит, пока ты строишь планы. © Джон Леннон
==> читать все изречения...

1310 - | 1148 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.