Лекции.Орг


Поиск:




органами студентського самоврядування




11.1. Директор інституту має забезпечувати належні умови для діяльності органів студентського самоврядування (надає приміщення, меблі, оргтехніку, забезпечує телефонним зв’язком, постійним доступом до Інтернету, відводить місця для встановлення інформаційних стендів тощо), про що укладається відповідна угода.

11.2. Адміністрація вищого навчального закладу не має права втручатися в діяльність органів студентського самоврядування.

ХІІ. Права й обов’язки деканів факультетів щодо співпраці з студентським самоврядуванням факультету

12.1. Декан факультету має право:

12.1.1. Отримувати інформацію про діяльність студентського самоврядування факультету;

12.1.2. Брати участь особисто або через своїх представників у заходах, що проводять органи студентського самоврядування.

12.1.3. За згодою з студентським самоврядуванням факультету змінювати старост груп.

12.2. Декан факультету зобов’язаний:

12.2.1. Створити, за можливості, умови, необхідні для ефективної діяльності студентського самоврядування факультету;

12.2.2. Інформувати студентське самоврядування факультету про важливі рішення, що стосуються життєдіяльності студентів факультету;

12.2.3. Надавати, за можливості, інформаційну, правову, психологічну, фінансову, матеріальну види підтримки для розвитку студентського самоврядування факультету.

ХІII. Фінансування діяльності

органів студентського самоврядування

13.1. Фінансовою основою студентського самоврядування є:

13.1.1. Кошти, визначені Вченою радою вищого навчального закладу в розмірі не менш як 0,5 відсотка власних надходжень, отриманих вищим навчальним закладом від основної діяльності;

13.1.2. Членські внески студентів, розмір яких встановлюється вищим органом студентського самоврядування вищого навчального закладу. Розмір місячного членського внеску однієї особи не може перевищувати 1 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого законом.

13.2. Всі необхідні матеріальні витрати органів студентського самоврядування плануються і витрачаються відповідно до затвердженого директором інституту щорічного кошторису.

13.3. Щорічний кошторис розробляється Правлінням та вноситься головою студентського самоврядування на затвердження директором інституту.

13.4. До щорічного кошторису органів студентського самоврядування обов’язково включаються:

- витрати на проведення конференцій, олімпіад, круглих столів, ігрових турнірів.

- витрати на участь членів студентського самоврядування в заходах у інших вищих навчальних закладах, установах та організаціях України;

- витрати на покращення матеріально-технічного забезпечення студентського самоврядування;

- інші витрати, доцільність яких відповідає завданням студентського самоврядування інституту.

13.5. Правління студентського самоврядування публічно звітує щодо витрат призначених коштів не рідше одного разу на рік.

13.6. За студентським самоврядуванням інституту закріплене приміщення за рішенням директорату інституту.

13.7. За потреби на прохання студентського самоврядування за ним може бути закріплене інше майно, необхідне для кращої організації його діяльності. Дане питання вирішує директорат інституту.

13.8. Задля отримання додаткового фінансування студентське самоврядування може співпрацювати з молодіжними та громадськими організаціями, науково-дослідними установами та організаціями, фондами, органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, їх посадовими особами та з іншими фізичними та юридичними особами.

 

XIV. Міжнародна діяльність

14.1. Міжнародна діяльність студентського самоврядування має сприяти формуванню позитивного іміджу інституту в міжнародних контактах.

14.2. Органи студентського самоврядування інституту можуть співпрацювати з органами студентського самоврядування вищих навчальних закладів інших країн, міжнародними студентськими організаціями та їх об’єднаннями для кращого виконання своїх завдань у межах визначених повноважень.

14.3.Укладання угод, проведення спільних заходів міжнародного рівня має відбуватися за погодженням з керівництвом інституту.

XV. Прикінцеві положення

15.1. Це положення набирає чинності з моменту його затвердження загальними зборами слухачів та студентів інституту.

15.2. Будь-які зміни та доповнення до цього положення вносяться за рішенням Конференції студентського самоврядування в порядку, передбаченому цим положенням.

15.3. Встановлена положенням система студентського самоврядування може бути ліквідована або реорганізована за рішенням 3/4 діючих членів студентського самоврядування, присутніх на правомочному засіданні Конференції студентського самоврядування.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 263 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Самообман может довести до саморазрушения. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1032 - | 878 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.