Лекции.Орг


Поиск:




Загальна сума відшкодування




Загальна сума відшкодування, яка може бути одержана від авіакомпанії, фактичного перевізника, який здійснював перевезення, перевізника за договором та від їх працівників і агентів з продажу та/або обслуговування, які діяли в межах своїх обов'язків, не може перевищувати максимального відшкодування, яке на підставі цих Правил може бути стягнуто з авіакомпанії, з фактичного перевізника або з перевізника за договором, при цьому жодна із зазначених осіб відповідає в розмірі, не більшому, ніж межа відшкодування, що застосовується до цієї особи.

Працівники, агенти. Обмеження суми відшкодування

Якщо позов пред'явлено до працівника чи до агента авіакомпанії (з продажу та/або обслуговування) у зв'язку зі шкодою, про яку йдеться в цих Правилах, такий працівник або агент авіакомпанії (з продажу та/або обслуговування), якщо він доведе, що діяв у межах своїх службових обов'язків, має право посилатися на умови та межі відповідальності, на які має право посилатися сама авіакомпанія.

Пред'явлення претензій

29.4.1. Отримання зареєстрованого багажу особою, яка має право на його отримання, без пред'явлення претензій передбачає, до доведення протилежного, що багаж було доставлено у належному стані й відповідно до перевізного документа або запису, який зберігається іншими засобами збереження інформації.
Пасажир повинен підтвердити протилежне шляхом оформлення акту «PIR». Такий акт оформляється уповноваженою на це особою перевізником в день прибуття рейсу за місцем призначення до виходу пасажира із багажного відділення контрольної зони аеропорту.
Складений акт «PIR» не є визнанням вини чи відповідальності перевізника за неналежне перевезення багажу.
Акт «PIR», що оформлений на вимогу пасажира після виходу його за межі контрольної зони аеропорту цивільно-правових наслідків не породжує.
Оформлення пасажиром акту «PIR» не є претензійним зверненням пасажира до перевізника.

29.4.2. У випадку неналежного перевезення зареєстрованого багажу або пасажира, останній повинен надіслати авіакомпанії письмову претензію негайно після виявлення пошкодження (втрати частини вмісту багажу) і не пізніше ніж протягом 7 календарних днів, з дати отримання зареєстрованого багажу.
У разі затримки в перевезенні багажу або пасажира претензія повинна бути заявлена пасажиром не пізніше ніж протягом 21 календарного дня з дати, коли багаж було передано у розпорядження пасажира.
Претензії щодо втрати багажу висуваються до авіакомпанії після того, як багаж буде визнано втраченим.
Багаж вважається втраченим, якщо його не виявлено за результатами розшуку протягом 21 календарного дня з дати, наступної за тією, в яку багаж повинен був прибути до місця призначення. У такому випадку претензія до авіакомпанії може бути висунута протягом строку відповідно до законодавства, але не більше ніж протягом 3 (трьох) років з дати прибуття повітряного судна до місця призначення, або з дати, коли повітряне судно повинно було прибути до місця призначення, або з дати, коли припинилося перевезення.

29.4.3. Будь-яка претензія стосовно неналежного перевезення пасажира чи багажу до авіакомпанії повинна бути подана письмово та вручена або відправлена відповідно до чинного законодавства.
До претензії мають бути додані всі необхідні документи, що підтверджують права пасажира вимагати відшкодування залежно від того щодо чого висувається претензія, у тому числі:
квиток (маршрут-квитанція), фіскальні чеки оплати послуг, квитанція про оплату наднормового багажу, відривний талон багажної ідентифікаційної бирки, акт про неналежне перевезення багажу, довідки про затримки та інші документи, що можуть прискорити розгляд претензійних вимог.
Сума претензії повинна бути доведена пасажиром або іншою заінтересованою особою.

29.4.4. За відсутності претензій (позовів) у встановлені цими Правилами строки, при міжнародних або внутрішніх повітряних перевезеннях, жодні претензії (позови) до авіакомпанії не приймаються, крім випадку обману з боку останньої.

Розгляд претензій

29.5.1. Претензії розглядаються в порядку, встановленому авіакомпанією.
Отримавши претензію, авіакомпанія залежно від її складності та достатності доданих до неї документів, відсутність яких унеможливлює розгляд претензії по суті заявлених вимог, направляє заявнику протягом 15 днів з дати її реєстрації повідомлення-запит, у якому інформує заявника про отримання претензії, про необхідність у разі потреби пред’явлення додаткових документів і про строки розгляду претензії після одержання документів, необхідний для розгляду претензії.

29.5.2. Авіакомпанія зобов'язана розглянути претензію і повідомити заявника про її задоволення чи про відхилення протягом трьох місяців з дати її отримання, якщо перевезення, у зв'язку з яким була висунута претензія, повністю здійснювалося авіакомпанією.
Якщо в такому перевезенні брали участь інші перевізники, строк розгляду претензії може бути продовжено до шести місяців з урахуванням чинних правил врегулювання претензій інших перевізників.

Судові позови

29.6.1. Позов про відповідальність авіакомпанії щодо неналежного повітряного перевезення пасажира чи багажу повинен бути поданим за вибором позивача, до суду за місцем реєстрації авіакомпанії, або за місцезнаходженням офісу (представництва) авіакомпанії, де було укладено договір повітряного перевезення, в строки згідно з чинним законодавством, з дати прибуття до місця призначення, або з дати, коли повітряне судно повинно було прибути до місця призначення, або з дати, коли припинилося перевезення.
Процедура визначається законом, який застосовує суд, до якого подано позов.

29.6.2. Позов про відповідальність за шкоду, заподіяну в результаті загибелі чи тілесного ушкодження пасажира може бути подано до одного із судів, зазначених в пункті 29.6.1 цього розділу на території держави-сторони, що приєдналася до Монреальської конвенції або іншого чинного для України міжнародного акту, в якій пасажир на момент події має основне й постійне місце проживання й до/із якої авіакомпанія надає послуги, пов'язані з повітряним перевезенням пасажирів на власних повітряних суднах або на повітряних суднах іншої авіакомпанії на підставі комерційної угоди, і в якій ця авіакомпанія здійснює діяльність, пов'язану з повітряним перевезенням пасажирів, використовуючи приміщення, орендовані самою авіакомпанією чи іншою особою, з якою вона має комерційну угоду, або які належать їй чи такій іншій авіакомпанії.

29.6.3. При подані позовів до авіакомпанії на території України підсудність позову визначається за місцем її реєстрації.

29.6.4. Припинення існування особи, яка несе відповідальність
У випадку припинення існування особи, яка несе відповідальність, позов про відшкодування збитків подається відповідно до умов цього розділу до осіб-правонаступників, які на законній підставі представляють таку особу або розпоряджаються її майном.

29.6.5. Позовна давність
Право на відшкодування шкоди втрачається, якщо позов про відповідальність не подано протягом двох років для міжнародних та трьох років для внутрішніх перевезень, рахуючи з дати прибуття повітряного судна до місця призначенням або з дати, коли повітряне судно повинно було прибути, або з дати зупинки перевезення.
Порядок відліку такого строку визначається законом, що застосовує суд, до якого подано позов.

29.6.6. Позови до фактичного перевізника та до перевізника за договором
Будь-який позов про відповідальність, що стосується перевезення, яке здійснюється фактичним перевізником, може бути за вибором позивача поданий до цього перевізника або до перевізника за договором чи до обох разом або окремо.
Якщо позов поданий тільки до одного з цих перевізників, він має право залучити до справи в суді й іншого перевізника співвідповідачем або у якості третьої особи, у якому порушено позов, при цьому процедура такого залучення та його наслідки визначаються законом цього суду.

29.6.7. Право регресу до третіх осіб
Ніщо в цьому розділі жодним чином не вирішує питання щодо того, чи має авіакомпанія право регресу до будь-якої іншої особи.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 377 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Так просто быть добрым - нужно только представить себя на месте другого человека прежде, чем начать его судить. © Марлен Дитрих
==> читать все изречения...

992 - | 811 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.