Лекции.Орг


Поиск:




Е) Заміна бензину на інші види палива




Заміна бензину та інших подібних видів пального на кисень та водень - один з шляхів поліпшення стану навколишнього середовища. Внаслідок цього заміщення викиди складатимуться з абсолютно нешкідливої водяної пари. Вже кілька років курсує літак ТУ - 154, один з двигунів якого працює на такому "пальному майбутнього", накопичуючи цінний досвід.

Є) Дизельний чи карбюраторний двигун?

З точки зору охорони навколишнього середовища дизельний двигун має переваги перед карбюраторним двигуном. Він економічніший на 20-30 %. Для виробництва дизельного палива потрібно в 2,5 рази менше енергії ніж для виробництва бензину. У вихлопних газах дизельного двигуна майже немає шкідливих газів, оскільки паливо згоряє майже повністю. Крім того, при згорянні дизельне паливо виділяє на 11 % більше енергії ніж бензин. Треба звернути увагу на те, що при правильно відрегульованому двигуні викиди шкідливих речовин у атмосферу зменшуються у 3-5 разів. До того ж, правильне регулювання карбюратора дає змогу економити паливо.

Отже, в усіх країнах світу з розвинутою промисловістю ведуться роботи щодо зниження і повної ліквідації забруднення повітря. На теплоцентралях і теплових електростанціях встановлюють газоочисне і пилоуловлююче обладнання, а самі станції розміщують за межами міст, між станціями і селищах; створюють зелені зони.

На автомобільних двигунах встановлюють фільтри; опрацьовують зразки газотурбінних, роторних і навіть парових двигунів. Не допускаються до експлуатації автомобілі з підвищеним вмістом угарного газу у відпрацьованих газах.

 

Практичне закріплення вивченого матеріалу

 

№ з/п Вид завдання Бали
 
 


Дати у зошиті відповіді на питання: 1.1 Назвіть основні елементи теплового двигуна. Які можливості підвищення ККД теплового двигуна ви вбачаєте, проаналізувавши формулу (3.1)? 1.2. Перерахуйте сфери застосування теплових машин у техніці та сільському господарстві? 1.3 Як зменшити шкідливий вплив теплових двигунів на навколишнє середовище?   Розв’язати задачу: 2.1 Робоче тіло отримує від нагрівника за 1 годину 800 МДж тепла, а віддає навколишньому середовищу 6·108 Дж тепла. Чому дорівнює ККД теплового двигуна? [25%]            

 

 

Самостійна робота № 4

Тема: Речовина в електричному полі. Вплив електричного поля на живі організми.

Мета:

Знати - фізичний зміст явищ електростатичної індукції, поляризації діелектриків.

Вміти - пояснити можливість електростатичного захисту та впливу електричного поля на живі організми..

План вивчення теми:

1. Електростатична індукція та електростатичний захист.

2. Види діелектриків та поляризація діелектриків.

3. Діелектрична проникненість речовини та поверхнева густина заряду

Рекомендована література

Засєкіна Т.М. Фізика для 11 класу. Академічний рівень [Текст]: підручник для загальноосвітніх навч. закладів/ Т.М. Засєкіна, Д.О Засєкін.- Х.: Сиция, 2011.- с. 247 - 250





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-03; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 420 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студент всегда отчаянный романтик! Хоть может сдать на двойку романтизм. © Эдуард А. Асадов
==> читать все изречения...

993 - | 818 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.