Лекции.Орг


Поиск:




Заробітна плата і компенсаційний пакет як уніфікована система винагороди за певний об'єм і результати виконуваної роботи.




Топ – менеджери, які працюють в іноземних і найбільш успішних вітчизняних компаніях розуміють, що для досягнення гарних результатів персонал потрібно мотивувати. Як викладав даний підхід Ф. Тейлор, для створення у працівників зацікавленості у високих результатах своєї праці необхідно забезпечити однозначний зв'язок між результатами праці та заробітної плати. Звичайно ж, основною складовою системи мотивації співробітників і інструментом впливу на ефективність їх роботи є заробітна плата. Але при всій її значущості в більшості успішних підприємств вона становить не більше двох третин доходу. В Україні вже починають звикати до того, що оплата праці - це не тільки зарплата і премія,але й безкоштовне харчування на роботі, корпоративний автомобіль, мобільний телефон та інші матеріальні привілеї, які надає роботодавець. Всі ці блага становлять пряму матеріальну мотивацію і по своїй суті близькі до прямої виплати зарплати.

Кожен найнятий робітник повинен привносити свій внесок в розвиток компанії і примноження прибутку роботодавця. Природно, йому належить за це певна винагорода. Компенсаційний пакет і є уніфікованою системою винагороди за певний об'єм і результати виконуваної роботи.

Нам більш звичне словосполучення система оплати праці, хоча треба визнати, що поняття компенсаційний пакет точніше відбиває той факт, що сучасна система компенсацій далеко не в повному об'ємі складається з власне грошової винагороди, а включає також пакет соціальних пільг (або бенефитов).

Грошова винагорода складається із фіксованої оплати праці (оклад) і не фіксованої оплати праці - премія, надбавка за напруженість і складність у роботі, за високі показники у роботі, за вислугу років і т.п.

Соціальні пільги поділяють на передбачені законодавством і передбачені компанією. Так законодавством передбачено чергову (основну) і додаткову оплачувану відпустки, відпустку за власним бажанням без збереження заробітної плати, виплати за лікарняним листом у випадку тимчасової непрацездатності та інше. В умовах ринкової економіки система компенсацій є не просто пасивним механізмом підтримки необхідних умов життєдіяльності найнятих робітників, а навпроти, ефективним інструментом залучення і утримання в організації професійних кадрів, а також мотивації продуктивності праці і професійного зростання персоналу.

Складові соціального пакету, що може пропонувати компанія

1. Медичне страхування

2. Накопичувальне пенсійне страхування

3. Оплата мобільного зв'язку

4. Страхування від нещасного випадку і хвороб

5. Оплата (пільги) на навчання

6. Оплата (пільги) на транспорт

7. Програми пільгового кредитування в банках

8. Оплата (пільги) на путівки

9. Оплата (пільги) на харчування

10. Оплата (пільги) на фітнес

Особливо привабливі для претендента підприємства, які впроваджують різні бонусні програми.

Це може бути від надання автомобілів менеджерам з продажу до великомасштабних і довгострокових проектів для всіх співробітників компанії.

Участь у так званій програмі опціонів дозволяє будь-якому співробітникові в перспективі придбати акції компанії за фіксованою ціною. Унікальна програма - споруда житлового комплексу для співробітників компанії, які зможуть придбати квартиру в ньому за пільговою фіксованою ціною і пільговою процентною ставкою іпотеки.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-24; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 390 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Стремитесь не к успеху, а к ценностям, которые он дает © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

749 - | 746 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.