Лекции.Орг


Поиск:




Зміна інтервалів між лініями графічної сітки




Щоб змінити інтервали між лініями графічної сітки, вставте в документ фігуру (на вкладці Вставка – Фигуры виберіть фігуру); клацніть будь-де в документі; на стрічці Средства рисования відкрийте вкладку Формат – Упорядочить – Выровнять – Параметры сетки.

У діалоговому вікні Привязка к сетке виконайте одну з таких дій:

üУ групі Шаг сетки в полях По горизонтали та По вертикали задайте потрібні інтервали між горизонтальними та вертикальними лініями графічної сітки.

üУ групі Показать сетку встановіть прапорець Отображать линии сетки на экране, потім введіть кількість горизонтальних і вертикальних ліній, які потрібно відображати. Наприклад, якщо потрібно відображати лише кожну четверту лінію сітки, введіть число 4.

Хід роботи

1. Створіть у своїй папці текстовий документ із заголовком Лабораторна робота №5. Робота з графікою та збережіть цей документ у своїй папці під назвою Лабораторна5Прізвище.

2. На аркуші книжної орієнтації із параметрами сторінки, як у попередній лабораторній роботі накресліть блок-схему за зразком (рис.5.2), використовуючи автофігури. Щоб накреслити автофігуру, вибираємо пункти меню Вставка – Фигуры (рис.5.1).

Рис.5.1 – Додавання автофігур до рисунку

На цій панелі кожна кнопка відкриває блок з переліком автофігур. Потрібну автофігуру вибираємо натискуванням лівої кнопки мишки. Якщо на екрані з’являється повідомлення «Создайте рисунок» – відміняємо його кнопкою Esc і вставляємо автофігуру у документ.

Усі автофігури в документі повинні бути однакового розміру – 2см на 6см, крім блоку початку і кінця (перша і остання автофігура) – їх висота повинна бути вдвічі менша, тобто розмір цих автофігур – 1см на 6см.

3. Згрупуйте усі елементи. Для цього потрібно виділити лівою кнопкою мишки з натиснутою кнопкою Shift усі автофігури – блоки, лінії з’єднання, елементи формул і через контекстне меню (права кнопка мишки) вибрати команди Группировка – Группировать. Зверніть увагу, що правильно групована блок-схема повинна переміщуватися на аркуші лівою кнопкою мишки вся, без «залишків».

 

Рис.5.2 – Зразки блок-схем

4. У цьому ж документі «Робота з графікою» перейдіть на наступну сторінку командою Вставка – Разрыв страницы. На цій сторінці вставте автофігуру прямокутник розміром 4см на 9см з товщиною лінії 2,5 пт (рис.5.3).

Рис.5.3 – Прямокутник

5. Вставте у цей прямокутник текст з номером свого телефону, розмістіть цей текст по центру розміром 24 пункти шрифтом Arial Black, наприклад:

6. Вставте у ваш документ і постарайтеся красиво оформити за допомогою WordArt фігурний текст, що містить ваше ім'я і прізвище, наприклад:

Для того, щоб можна було переміщувати такий фігурний текст у документі, змінювати його розмір, колір тощо скористайтеся командою Вставка – ВордАрт з його контекстного меню.

7. Вставте у ваш файл один точковий малюнок, наприклад із колекції картинок ClipArt:

9. Шляхом переміщення об’єктів отримайте свою візитку, як наприклад:

10.Згрупуйте усі об’єкти на візитці, збережіть увесь свій документ «Робота з графікою» – і блок-схему, і візитку.

11.Створити малюнок згідно з варіантом, що зображені на рис. 5.4.

 

Рис.5.4 – Варіанти завдань

 

Контрольні питання

1. Як вставити в документ точковий малюнок із графічного файлу?

2. Як побудувати пряму і ламану лінії, прямокутник, квадрат, овал, коло?

3. Як виконується редагування, переміщення і копіювання графічних об'єктів?

4. Для чого і як виконується групування і розгрупування графічних об'єктів?

5. З яких шарів складається зображення в Word? Як помістити об'єкт на передньому (на задньому) плані відносно інших об'єктів і відносно тексту?

6. Як здійснюється взаємна прив'язка в розташуванні тексту і графіки в документі?

7. Що таке вставка об'єктів і як вона виконується?

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-24; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 440 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

773 - | 722 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.