Лекции.Орг


Поиск:




Фактична адреса: Україна, 03113, м.Київ, пров. Артилерійський, 7/9, тел. 453-42-27, 453-42-29

Юридична адреса: Україна, 01001, м.Київ, бульв. Л.Українки, 5-А

Фактична адреса: Україна, 03113, м.Київ, пров. Артилерійський, 7/9, тел. 453-42-27, 453-42-29

===============================================================================


 

1 березня 2016 р.

 

 


 

 


Таеквон-До є корейським національним бойовим мистецтвом.

Воно було засноване 11 квітня 1955 року видатним майстром бойових мистецтв Кореї генералом Чой Хонг Хі.

Для поширення та розвитку Таеквон-До як бойового мистецтва, а також виду спорта у всьому світі, 22 березня 1966 року була заснована Міжнародна Федерація Таеквон-До (Англійська назва організації “International Taekwon-Do Federation”, у подальшому скороченно “ITF”), яка стала першою та єдиною в світі організацією з виключним правом на проведення змагань та інших заходів з Таеквон-До за версією ІТФ.

Юридична адреса штаб-квартири ІТФ з 1985 року і по сьогодення – місто Відень, столиця Австрійської Республіки, вул.Драугассе,3.

В 1992 році була офіційно зареєстрована Федерація Таеквон-До ІТФ України, яка стала єдиною спортивною організацією з виключним правом розвитку і популяризації Таеквон-До за версією ІТФ у складі Міжнародної Федерації Таеквон-До.

Після смерті засновника Таеквон-До та Першого Президента ІТФ генерала Чой Хонг Хі в червні 2002 році, на підставі його заповіту і подальшого вирішення Конгресу ІТФ, новим Президентом було обрано Члена МОК Професора Чанг Унга (КНДР).

З того часу як нестало засновника Таеквон-До ІТФ, деякі Групи амбіційних людей, під керівництвом діячів які користуючись минулими заслугами і високим званням в ІТФ, почали реєструвати нові федераціі-клони ІТФ, в наслідок чого, прошло декілька судових тяжб і засідань. В 2011 році ми добилися належного успіху у Високому Міжнародному Суді у Відні проти Групи, що відкололася, тим самим поклавши край необгрунтованим та безглуздим у правовому полі суперечкам.

За більш ніж 20 років існування, Федерація Таеквон-До ІТФ України добилася великих, значних успіхів в розвитку популярного у всьому світі спорту Таеквон-До ІТФ, тим самим прославляючи Державу Україна у очах багаточисельних спортсменів, тренерів та суддів з більшості країн Європи, Азії і Америки. Вже став буденною нормою успішний виступ Української збірної на чемпіонатах Європи і Світу. Все це стало завдяки сталій злагодженій багатолітній роботі та сумлінному довірчому відношенню Головного керівництва Національної Федерації Таеквон-До ІТФ в особі Презідента Потернака В.Н. з тренерською радою і суддівською колегією під егідою Головного Управління у справах молоді і спорту України. В наслідок чого, Федерація заслужено придбала Статус Національної, а спортсмени та їх тренери за свою сумлінну працю та успіхи мають очевидну можливість бути винагородженими спортивними званнями і грошовими преміями від Держави.

На сьогодні в Україні існують ще декілька організацій які безсовісно, користуючись непоінформованістю населення і спортивних чиновників, використовуючись досягненнями нашої організації, залучаючи відомих державних діячів політики, силових структур і спорту для реалізації своїх цілей, намагаються підмінити своєю діяльністю Національну Федерацію Таеквон-До ІТФ України, прикриваючись неістотними спотвореннями в назвах самого таеквон-до з додаванням скороченої абрівіатури або навпаки невказуючи її в Статутних документах при реєстрації, незначно змінюючи правила змагань, але розвиваючи при цьому фактично той же самий вид спорту. На даний час такою підривною діяльністю займається створений в Україні Всеукраїнський Союз Таеквондо. Головний інніциатор цього Союзу Соловей О.Я., не зумівши самостійно добитися своєї мети, залучив до керівництва своєї організації високих поважних чиновників, щоб вони лобіювали його інтереси і просували всілякі вирішення Союзу в державних стуктурах. Метою цієї діяльності є впровадження свого псевдо таеквон-до в реєстр видів спорту що офіційно розвиваються в Україні, відповідно здобуття спортивних звань і грошових премій. Виходить абсурдна ситуація, Держава вимушено буде виплачувати і присвоювати двічі за одне і теж.

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту уважно розглянуло лист Всеукраїнського Союзу Таеквондо від 26.07.2010 № 64/10 з приводу прохання щодо визнання виду спорту «таеквондо».

Згідно з наказом Держкомспорту України від 07.02.2001 № 261 «Про перелік видів спорту, що визнанні в Україні», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 22 лютого 2001 року за № 155/5346, вид спорту «Таеквондо (ІТФ)» вже визнано в Україні.

Враховуючи вищевикладене, повторне визнання одного і того виду спорту неможливо (Лист Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 19.08.2010 № 62/9915 за підписом заступника Міністра А.В.Домашенко).

В основі традиційних і характерних знань таеквон-до ІТФ закладена техніка захисту і ударів, які вивчаються по створеному майстрами таеквон-до шаблоном комплексів формальних вправ, умовно спаринг або бій з тінню (по кор. Туль). Ці формальні комплекси і є візитною карткою і особливістю таеквон-до ІТФ, що відрізняє його від інших видів єдиноборств. Якщо дві або більше спортивних організації практикують саме ці види формальних комплексів, як основу знань таеквон-до ІТФ, по суті, вони займаються одним і тим же видом спортивних єдиноборств. Зміни в правилах змагань, в ескізах форми одягу і навіть термінології не є законним приводом називатися іншим видом спорту, якщо в основі вивчення лежать знання таеквон-до ІТФ, яким є комплекси формальних вправ (Туль), створених і затверджених засновником таеквон-до ІТФ генералом Чой Хонг Хі.

Наприклад, Всесвітня федерація олімпійського таеквондо (ВТФ) регулярно, для підвищення ефективності та видовищності свого виду спорту, а так же більшої об'єктивності суддівства на змаганнях, вносить зміни і поправки в турнірні правила, спортивну екіпіровку та суддівське електронне обладнання, а так само форму одягу та символіку спортсменів та суддів. Але, основою їх відмінних знань так само є свої комплекси формальних вправ, в яких закладені знання виконання техніки таеквондо ВТФ.

В світі є тільки два різновиди таеквон-до, які мають поширений інтерес та велику популярність серед населення в усьому світі, а також великі та значні відмінності одне від одного: неолімпійський – в світі – TAEKWON-DO (ITF), а в Українському реєстрі визнаних видів спорту – ТАЕКВОНДО (ІТФ), з штаб-квартирою в Відні, Австрія, Президент Член МОК Професора Чанг Унг (КНДР) і олімпійський – в світі – TAEKWONDO (WTF), а в Українському реєстрі визнаних видів спорту – ТХЕКВОНДО (ВТФ), з штаб-квартирою у Сеулі, Південна Корея. Всі другі міжнародні організації розвивають або теж саме, займаючись плагіатом, або псевдо таеквон-до з зовсім другою технікою, правилами, термінологією, уніформою та екіпіюванням. Їх керівництво перш за все переслідують свої особисті інтереси шляхом визнання з боку.

 

 



 

Президент

Федерації Таеквон-До

І.Т.Ф. України

 


В.М.ПОТЕРНАК



<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
от 16 сентября 2016 г. N 14-2/В-888 | Движение персонала по профессиональной лестнице
Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 315 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Если президенты не могут делать этого со своими женами, они делают это со своими странами © Иосиф Бродский
==> читать все изречения...

996 - | 939 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.