Лекции.Орг


Поиск:




Джерела надходження і порядок використання коштів та іншого майна Організації




3.1. Організація є неприбутковою організацією. Для виконання своєї статутної мети та завдань Організація має право володіти, користуватися і розпоряджатися коштами та іншим майном, яке відповідно до закону передано Організації її членами або державою, набуте як пожертвуване громадянами, підприємствами, установами та організаціями, створених нею юридичних осіб (товариств, підприємств), а також майном, придбаним на інших підставах, не заборонених законом.

3.2. Джерелами формування майна та коштів Організації є:

- кошти або майно, які надходять від провадження основної діяльності та у вигляді пасивних доходів;

- кошти або майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань;

- дотації або субсидії, отримані із державного або місцевого бюджетів, державних цільових фондів або у межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються Організації або через неї їх одержувачам згідно із законодавством з метою зниження рівня таких цін.

3.3. Право власності Організації реалізовує її вищий орган управління – Загальні збори членів. Окремі функції щодо управління майном за рішенням Загальних зборів членів можуть бути покладені на Штаб, юридичні особи (товариства, підприємства) або передані громадським спілкам, утвореним Організацією.

3.4. Для забезпечення своєї діяльності Організація може мати у власності або орендувати приміщення, будинки, споруди, обладнання, техніку, інвентар, транспортні засоби, засоби зв'язку, інше рухоме та нерухоме майно, грошові кошти.

3.5. Організація має право вчиняти відносно свого майна будь-які дії, не заборонені законодавством України, направляти кошти для досягнення статутних цілей та завдань, на утримання керівних та контролюючого органів.

3.6. Кошти та майно Організації використовуються для виконання завдань, визначених цим Статутом, відповідно до кошторисів, затверджених Загальними зборами її членів.

3.7 Доходи або майно (активи) Організації не підлягають розподілу між її членами (учасниками) і не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого члена (учасника), її керівників (крім оплати їх праці та відрахувань на соціальні заходи).

3.8. Добровільні пожертвування, отримані від юридичних чи фізичних осіб, що спрямовуються на здійснення статутної діяльності молодіжних та дитячих громадських організацій та їх спілок, не є об'єктом оподаткування.

3.9. Для досягнення своїх цілей Організація може використовувати працю громадян, приймаючи їх на роботу або укладаючи з ними договори цивільно-правового характеру.

3.10. Організація самостійно планує свою діяльність та визначає перспективи розвитку у відповідності до своїх цілей та завдань, визначених у Статуті.

3.11. Організація, створені нею юридичні особи (товариства, підприємства) зобов’язані вести бухгалтерський облік, фінансову та статистичну звітність, бути зареєстрованими в відповідних органах та сплачувати до бюджету обов’язкові платежі відповідно до закону. Надання Організації, створеним нею юридичним особам (товариствам, підприємствам) пільг, у тому числі з оподаткування, здійснюється на підставах та в порядку, визначених законом.

3.12. Організація не несе відповідальності по зобов’язаннях своїх членів.

3.13. Організація має право продати, здавати в оренду, обмінювати, надавати безкоштовно в тимчасове або довічне користування юридичним або фізичним особам частину свого майна, списувати його з балансу у встановленому чинним законодавством порядку.

3.14. Усі кошти та майно Організації використовуються на виконання Статутних завдань, а також на:

- фінансування програм і проектів;

- організаційно-господарські потреби;

- соціальну і економічну підтримку членів Організаціях;

- організацію і подальший розвиток виробничої діяльності створених Організацією організацій, підприємств, установ тощо;

- виплати по договорах, набування та оренди приміщень, транспорту, оргтехніки та іншого майна;

- утримання штатного апарату керування Організації тощо.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 414 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Неосмысленная жизнь не стоит того, чтобы жить. © Сократ
==> читать все изречения...

778 - | 683 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.