Лекции.Орг


Поиск:




Порядок зарахування контрольних робіт




МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Щодо написання та оформлення контрольної роботи.

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Контрольна робота є однією з форм поточного контролю і виконується у міжсесійний період з метою перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу.

1.2. Робота має бути направленою до НТУ не пізніше як за дві неділі до початку відповідної сесії, передбаченої робочим навчальним планом.

1.3. Облік контрольних робіт здійснюється кафедрою «Конституційного та адміністративного права» (ауд. 243), а результати їх перевірки вносяться до залікової відомості.

 

МЕТОДИКА ПІДГОТОВКИ І НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

 

2.1. Виконання контрольних робіт передбачає самостійне письмове висвітлення питань за відповідним варіантом.

2.2. Розподіл варіантів контрольних робіт пропонується за списком групи. Наприклад, якщо студент в списку групи 1, то варіант 1 і т.д. (до 10), потім варіанти повторюються: 11- 1, 12 – 2 тощо.

2.3. Переходити до письмового виконання контрольної роботи необхідно після ретельного вивчення необхідного теоретичного матеріалу у підручниках та відповідних нормативних документів з навчальних дисциплін, щоб добре зрозуміти сутність питання.

В необхідних випадках студенти використовують матеріали юридичної практики.

При виконанні контрольних завдань студенти повинні в повному обсязі реалізувати свої знання. Відповіді мають бути повними та обґрунтованими, у відповідних випадках необхідно робити посилання на конкретне джерело, норми права, з обов’язковим урахуванням змін і доповнень чинного законодавства.

2.4. Обсяг контрольної роботи має бути приблизно 15 – 25 аркушів (тексту) формату А-4 (210 х 297 мм.). Запис умов завдань, передбачених варіантом, є обов’язковим.

 

ОФОРМЛЕННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Обов’язкові вимоги!

3.1. Контрольна робота виконується:

? шрифт – Times New Roman;

? розмір шрифту – 14;

? абзац – з лівої сторони сторінки: 3 см, з правої: 1,5 см;

? нумерація сторінки – верхній правий кут;

? зноски на джерела, якими користувалися при написані роботи – в квадратних дужках, наприклад: [15];

? полуторним міжрядковим інтервалом;

? державною мовою.

? Оформлення літератури:

В кінці контрольної роботи наводиться перелік використаних нормативних та літературних джерел. Кількість нормативних джерел не обмежується, однак студент обов’язково повинен перерахувати всі нормативні акти на які є посилання в контрольній роботі. Кількість літературних джерел повинна відповідати кількості використаних підручників, монографій, статей тощо (їх кількість не може бути менше кількості питань).

Наприклад:

1. Конституція України: прийнята на п'ятій сесії Верховної Ради України 28.06.1996 р. (з наступними змінами та доповненнями від 12.04..2012), № 254к/96-ВР.

2. Кодекс України «Про адміністративні правопорушення» від 07.12.1984 (з наступними змінами та доповненнями від 19.04.2012), № 8073-X.

3. Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення Р.А. Калюжний, А.Т. Комзюк, О.О. Погрібний – К.: Правова єдність, 2008. – 655 с.

4. Закон України «Про правовий статус іно­земців та осіб без громадянства» від 22.09.2011, № 3773-VI.

Тощо…..

3.2. Контрольна робота повинна мати титульну сторінку, оформлену відповідно встановленим правилам. На другій сторінці наводиться перелік питань, які поставлені в контрольній роботі, цей перелік є одночасно планом виконання контрольної роботи. (див. Зразок)

3.3. Контрольна робота має бути виконана і здана до НТУ для перевірки протягом міжсесійного періоду, тобто навчального року протягом якого запланована робота, але не пізніше 14 днів до початку сесії для заочної форми навчання, передбаченої робочим навчальним планом.

 

ПОРЯДОК ЗАРАХУВАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

 

4.1. Реєструється контрольна робота лаборантом кафедри «Конституційного та адміністративного права» (ауд. 243).

4.2. Студент, який не виконав контрольну роботу або його робота не зарахована (оформлення, що не відповідає вищенаведеним вимогам) за результатами її виконання, не допускається до заліково-екзаменаційної сесії.

* У разі отримання студентом незадовільних відзивів щодо виконаної контрольної роботи, останній повинен усунути виявлені недоліки і захистити роботу у встановлений термін під час сесії.

 

 

ЗРАЗОК





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 252 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Ваше время ограничено, не тратьте его, живя чужой жизнью © Стив Джобс
==> читать все изречения...

1247 - | 1231 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.