Лекции.Орг


Поиск:




ПереліК ТЕОРЕТИЧНИХ питань




1. Загальне поняття митної експертизи, як дослідження. Предмет, цілі і завдання митної експертизи.

2. Метод, система та принципи митного регулювання.

3. Визначення поняття «митна експертиза», напрями застосування експертизи в митниці, поняття «товарознавча експертиза» і їх відмінність від контролю якості продукції.

4. Експертні установи. Функції та завдання експертних установ. Вимоги до експертним установам.

5. Роль та місце товарознавства у митній справі.

6. Класифікація експертиз.

7. Правова основа проведення експертиз у митних цілях.

8. Експерт в галузі митної справи. Вимоги до експерта. Права, обов'язки і відповідальність експерта.

9. Використання митних експертиз на різних етапах митних процедур.

10. Організація митних експертиз. Порядок призначення експертиз. Ухвали і постанови про призначення експертиз та судових експертиз.

11. Порядок відбору проб і зразків. Оцінка результатів експертизи. Висновок експерта.

12. Експертні установи. Функції та завдання експертних установ. Вимоги до експертним установам.

13. Технологічні засоби і методи, які застосовуються при митних експертизах.

14. Інформаційно-довідкове забезпечення митних експертиз.

15. Безпека та захист інформації в митних лабораторіях.

16. Товарна експертиза ‑ як частина митної експертизи.

17. Принципи, об'єкти і суб'єкти товарної експертизи. Відмінності товарної експертизи від інших видів оціночної діяльності. Класифікація товарних експертиз. Методи товарної експертизи. Сутність вимірювальних, реєстраційних, органолептичних і експертних методів товарної експертизи.

18. Товарознавча експертиза - як частина товарної експертизи.

19. Організація проведення товарної експертизи. Підготовчий, основний і заключний етапи.

20. Особливості митного регулювання у світі (історичний, економічний, політичний, соціальний та ін. аспекти).

21. Діяльність торгово-промислових палат (ТПП) в Україні. Функції ТПП. Послуги, що надає відділ експертиз товарів ТПП. Перспективи розвитку діяльності ТПП в Україні.

22. Поняття та види інформації, джерела інформації, які застосовуються при митній експертизі. Характеристика товаросупровідних документів – кількісних, якісних, розрахункових, комплексних, інших.

23. Маркування товарів: функції, вимоги, значення в експертизі. Інформаційні знаки, штрихове кодування.

24. Митна експертиза документів, що супроводжують партії товарів.

25. Поняття митного контролю та його взаємозв’язок з митною експертизою.

26. Принципи здійснення митного контролю та проведення митної експертизи. Зони митного контролю. Режим зони митного контролю.

27. Форми митного контролю і митної експертизи.

28. Принципи, мета, місце і час здійснення митного оформлення товарів.

29. Види і стадії митного оформлення.

30. Підготовка операцій до митного контролю та митної експертизи.

31. Тимчасове зберігання товарів. Склади тимчасового зберігання. Обов’язки власника складу тимчасового зберігання. Терміни тимчасового зберігання товарів та транспортних засобів.

32. Операції з товарами та транспортними засобами, що знаходяться на складах тимчасового зберігання. Взяття проб та зразків для дослідження.

33. Комерційний акт, картка відмови, акт експертизи, акт відбору проб.

34. Фіто-санітарна експертиза, поняття, методи, основні завдання.

35. Гігієнічна, санітарна, ветеринарна та екологічна митна експертиза. Поняття, значення, мета, завдання, правова та нормативна база.

36. Характеристика об’єктів і суб’єктів митної експертизи. Особливості технології проведення та порядок оформлення результатів. Роль митної служби в проведенні ветеринарної та гігієнічної експертизи.

37. Товарознавча судова експертиза товарів, постанова судово-слідчих експертиз, висновок судової експертизи, вступна частина, досліджувальна частина, висновки.

38. Ідентифікація товарів для туристів: поняття, функції, види, засоби та критерії.

39. Фальсифікація товарів для туристів, поняття, об’єкти, видів фальсифікації – асортиментна, якісна, кількісна, цінова, інформаційна, технологічна та перед реалізаційна.

40. Роль митної експертизи у боротьбі з фальсифікацією товарів для туристів. Законодавче підґрунтування регулювання належної якості та безпечності харчових продуктів і непродовольчих товарів.

 


 

8. ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА

 

1. Описати особливості відбору проб і зразків харчових добавок (ароматизаторів і барвників) для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

2. Описати особливості відбору проб і зразків зернових культур для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

3. Описати особливості відбору проб і зразків виноградних вин для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

4. Описати особливості відбору проб і зразків коньяків для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

5. Описати особливості відбору проб і зразків горілчаних виробів для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

6. Описати особливості відбору проб і зразків виноматеріалів, що переміщуються у великих ємностях для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

7. Описати особливості відбору проб і зразків безалкогольних напоїв для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

8. Описати особливості відбору проб і зразків молочних продуктів для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

9. Описати особливості відбору проб і зразків туш м’яса ВРХ для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

10. Описати особливості відбору проб і зразків м'яса птиць для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

11. Описати особливості відбору проб і зразків олії для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

12. Описати особливості відбору проб і зразків цукру для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

13. Описати особливості відбору проб і зразків гумки жувальної для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

14. Описати особливості відбору проб і зразків чаю чорного байхового листового для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

15. Описати особливості відбору проб і зразків тютюну листового для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

16. Описати особливості відбору проб і зразків товарів, що перебувають в особливих умовах транспортування або зберігання для митної експертизи. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

17. Описати особливості проб і зразків кам’яного вугілля та вугільних брикетів для лабораторного дослідження. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

18. Описати особливості відбору проб і зразків антрациту, горючих сланців для лабораторного дослідження. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

19. Описати особливості відбору проб і зразків нафтопродуктів для лабораторного дослідження. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.

20. Описати особливості відбору проб і зразків барвників (органічних барвників, пігментів, флуоресцентних відбілювальних препаратів тощо) для лабораторного дослідження. Організація і техніка проведення товарознавчої експертизи цього об’єкта.






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 276 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лучшая месть – огромный успех. © Фрэнк Синатра
==> читать все изречения...

794 - | 751 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.