Лекции.Орг


Поиск:




ред.] Засоби масової інформації




Ред.] Друковані

Станом на 01.02 2006 року у Запорізькій області зареєстровано 602 друкованих видань, із яких постійно видається 185 загальним тиражем близько 1 млн. 500 тисяч примірників. Серед них:

  • 25 обласних, міськрайонних та районних газет комунальної власності (загальний тираж 114393 примірників);
  • 38 загальнополітичних видань суб'єктів господарювання, громадських та інших організацій (загальний тираж 490244 примірників);
  • 9 загальнополітичних видань партій і рухів (загальний тираж 31840 примірників);
  • 20 видань виробничо-практичного характеру та з питань бізнесу (загальний тираж понад 50 тисяч примірників);
  • 11 видань навчальних закладів (загальний тираж 19000 примірників);
  • 6 журналів та альманахів (загальний тираж 20100 примірників);
  • 6 дитячих видань (загальний тираж 28775 примірників);
  • 32 рекламних, рекламно-інформаційних видань (загальний тираж 491000 примірників);
  • 3 видання релігійного спрямування (загальний тираж 25000 примірників).

Окрім цього видаються розважальні, спеціалізовані та галузеві видання загальним накладом понад 30 тисяч примірників.

Із загальної кількості друкованих засобів масової інформації регіону українською мовою видається 17, двома мовами (державною, російською та мовами інших національних меншин) — 151, решта — винятково російськомовні.

Ред.] Електронні

В області здійснюють діяльність 20 телерадіокомпаній, які мають ліцензії Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Найбільш розгалужену мережу мовлення в межах регіону (понад 70% території області) має Запорізька обласна державна телерадіокомпанія, яка щоденно має 2 години мовлення у метровому діапазоні на телеканалі УТ-1 та 8 годин мовлення в дециметровому діапазоні на каналі «Запоріжжя». Обласне радіо веде мовлення в проводовому режимі в межах всієї області в УКХ-діапазоні та на хвилях FM-радіо «Запоріжжя».

У районах області діють комунальні телекомпанії «Мелітополь-ТВ» (м. Мелітополь) та «ТВ-Бердянск» (м. Бердянськ), які засновані та утримуються органами місцевого самоврядування.

Найбільш потужними серед недержавних телекомпаній є Запорізька незалежна телерадіокомпанія "ТВ-5" (працює в метровому та дециметровому діапазонах) та ТРК "Алекс" (веде мовлення в дециметровому діапазоні).

Серед приватних радіокомпаній найбільш вагомий інформаційний вплив на мешканців області має ТОВ "Радіо-три" (веде мовлення в проводовому режимі в межах всієї області протягом 6 годин на добу).

Інші телевізійні та радіокомпанії — це підприємства недержавної форми власності, які ведуть мовлення в межах населених пунктів або районів Запорізької області.

Це, зокрема, музичні FM-радіостанції (РК «Великий Луг», РК «Ностальжі», РК «Шансон», РК «Доросле радіо» (усі м. Запоріжжя), РК «Азовська хвиля» (м. Бердянськ), РК «Южний простор» (м. Мелітополь), які переважно розраховані на молодіжну аудиторію і мають розважальний характер.

Із загальної кількості електронних засобів масової інформації регіону лише ЗОДТРК виробляє і транслює теле- і радіопродукцію державною мовою. Решта телерадіоорганізацій працює переважно в російськомовному режимі.

Нещодавно отримала ліцензію та право ефірного мовлення комунальне підприємство «Муніципальна телевізійна мережа». Засновник телеканалу — Запорізька міська рада.

Ред.] Див. також

  • Запорізька обласна рада

Запорізька обласна рада — представницький орган влади Запорізької області, який об'єднує 25 громад Запорізької області. За підсумками місцевих виборів, які відбулися 31 жовтня 2010 року (шосте скликання) до складу Запорізької ради обрано 100 депутатів (50 за партійними списками, 50 обрані в мажоритарних округах). Головою Запорізької обласної ради обрано Матвієнка Павла Дмитровича, а першим заступником — Клєпакова Олександра Олексійовича. Найбільша фракція Запорізької обласної ради — фракція Партії регіонів (74 депутата). Голова фракції Партії регіонів — Грозовський Ігор Миколайович. Розташована за адресою: м. Запоріжжя, пр. Леніна, 64.

Інтернет адреса: www.rada.zp.ua

  • Запорізька обласна державна адміністрація

Обласна державна адміністрація Запорізької області є місцевим органом виконавчої влади і входить до системи органів виконавчої влади.

Запорізька обласна державна адміністрація в межах своїх повноважень здійснює виконавчу владу на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а також реалізує повноваження, делеговані їй відповідною радою.

Склад Запорізької обласної державної адміністрації формує її голова. Голова Запорізької обласної державної адміністрації призначається на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації при здійсненні своїх повноважень відповідальний перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України, підзвітний та підконтрольний органам виконавчої влади вищого рівня.

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-19; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 267 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студент может не знать в двух случаях: не знал, или забыл. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1343 - | 945 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.