Лекции.Орг


Поиск:




Текст 2. Цілі та предмет педагогічної психології





З моменту прийняття наукових методів у психології, великий обсяг знань був зібраний. Це призвело до розвитку більш глибоке розуміння проблем у галузі педагогічної психології. В результаті дослідження в цій області склалися певні принципи, які були визнані ефективними у розвитку дитини та навчання. І, хоча педагогічної психології є відносно нової науки, її цілі і зміст стали досить добре визначені. Цілі педагогічної психології були висловлені в доповіді комітету наступним чином:
Педагогічна психологія пов'язана насамперед з вивченням поведінки людини, як вона змінилася або направлені в соціальний процес освіти, і, по-друге, з тим, дослідження процесів, які сприяють глибшому розумінню того, як поведінка змінилося, і направляється через освіту.


За останні кілька років спостерігається прогресивне удосконалення методів, як експериментальних, так і статистичних, зайнятих у педагогічній психології та суміжних областях. Ці події відіграли важливу роль у зростанні педагогічної психології як науки, так і в розширенні інтересів педагогів-психологів в рамках більш широкої категорії проблем. Педагог-психолог має справу з проблемами навчання на два основні класи: безпосередньо практичну і систематичний характер. Його дослідження практичного характеру пов'язані із завданням перевірки теорій і результатів лабораторних експериментів у реальних ситуаціях, наприклад, в класній кімнаті. Його друга обов'язок відноситься до загального області наукового знання. Він спрямований на збір даних з навчання бере участь в освітній ситуації і вивчити характеристики цих даних з точки зору їх місця і використання у збільшенні наукових знань про загальні характеристик навчання та розвитку.


J.McKeen Кеттел, одним з перших американських піонерів в області психології, одного разу зробив заяву: "Психологія є те, що психологи". Цей вид визначення повинні допомогти при характеристиці педагогічної психології. На початку нинішнього століття, студенти педагогічної психології були присвячені вивченню всієї площі психологічні проблеми освіти. До 1920 року обсяг педагогічної психології почав вважати досить певній формі. Його кордону, проте, продовжує змінюватися з придбанням нових концепцій і інструментів в області і через зміни в цілях освіти. Діапазон педагогічної психології, як правило, обмежуються вивченням поведінки людини в навчальних ситуаціях, але мало місце чітка тенденція до більш, включаючи матеріал дають в рості і розвитку в дошкільні та шкільні роки.


Зміни уявлень про природу і цілі освіти привели підвищений інтерес в розумінні зростання і розвитку. Сучасний вчитель дізнається, що весь дитина йде в школу, весь дитина реагує на шкільному середовищі, і вся дитина вчиться. Велика кількість досліджень у розвитку дитини була важливі наслідки для вчителів та інших, пов'язаних з освітньою програмою. У першу чергу, ці дослідження показують, що дитина росте в цілому - що фізичний розвиток тісно пов'язане з соціальним, емоційним, і розумовий розвиток.
Навчання та розвиток повністю переплетені в сфері освіти і росту дитини. Експерименти з проблем навчання представили цінну інформацію для студентів, які стурбовані своїми власними проблемами навчання, а також з напрямом навчання інших.


Сучасний вчитель пов'язаний з стимулювання та напрямки особистісного і соціального розвитку інших. Наукові дослідження в педагогічній психології показали, що деякі рекомендації, методи більш бажані, ніж інші. Ці дослідження також меблі корисної інформації про дитячу та групової динаміки, і що мають істотний вплив на загальну шкільну програму. Процес навчання не є чимось з нематеріального характеру відокремлені від приватних осіб. Основна увага в сучасній школі на особистість учня, хоча учень не може зрозуміти у відриві від його минулих і справжніх умов. 'Керівництво' як термін набув нового змісту і збільшені в результаті дослідження дитини. Перекриття зміст педагогічної психології з загальної психології, дитячої та підліткової психології та інших суміжних областей дослідження є неминучою і, до певної точки, бажано. Педагогічна психологія повинна продовжувати робити з цих полів і повинні йти далі, щоб показати, як результати досліджень та теоретичної психології можуть сприяти вирішенню проблем освіти. Таким чином, орієнтація і загальної спрямованості змісту педагогічної психології повинна задовольнити потреби викладачів і інші особливості, пов'язані з керівництвом і напрям зростання і розвитку учнів. Це, в кінцевому рахунку стає кінця і мети педагогічної психології.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-19; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 264 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Неосмысленная жизнь не стоит того, чтобы жить. © Сократ
==> читать все изречения...

768 - | 678 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.