Лекции.Орг


Поиск:




Зміст освітньо-професійної програми




МАГІСТРАрлаоп

(назва освітньо-кваліфікаційного рівня)

 

 

Галузь знань 1801 СПЕЦИФІЧНІ КАТЕГОРІЇ

(код і назва напряму підготовки)

 

 

Напряму підготовки 8.18010013 УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ

(код і назва професійного спрямування)

 

 

Варіативна компонента “Аналітик проекту ”

(назва варіативної компонента)

 

 

ІНСТИТУТ УПРАВЛІННЯ ТА ЕКОНОМІКИ ОСВІТИ

національного педагогічного університету

імені м.п.драгоманова

 

Київ – 2013


 

Передмова

 

 

Розроблено і внесено

кафедрою управління, інформаційно-аналітичної діяльності та євроінтеграції Інституту управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова, на основі ГСВОУ-____-04, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 20.12.2004 р. №953.

 

 

Затверджено та надано чинності

рішенням Вченої ради НПУ імені М.П.Драгоманова від _______________ р. Протокол № ___

 

 

Введено вперше

Розробники стандарту

Бех В.П. – доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри управління, інформаційно-аналітичної діяльності та євроінтеграції, Директор Інституту управління та економіки освіти, перший проректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Курган Я.М. – кандидат політичних наук, доцент управління, інформаційно-аналітичної діяльності та євроінтеграції.

Чепуренко Я.О. – кандидат історичних наук, доцент кафедри управління, інформаційно-аналітичної діяльності та євроінтеграції

 

Цей стандарт не може бути відтворений повністю чи частково, тиражований та розповсюджений без дозволу кафедри управління, інформац2іно-аналітичної діяльності та євроінтеграції Інституту управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова

 


Вступ

 

Освітньо-професійна програма (ОПП) є галузевим нормативним документом, у якому визначається нормативний термін та зміст навчання, нормативні форми державної атестації, встановлюються вимоги до змісту, обсягу й рівня освіти та професійної підготовки фахівця відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня певної спеціальності.

Цей стандарт є складовою галузевих стандартів вищої освіти і використовується під час:

· розроблення та корегування складової галузевих стандартів вищої освіти (засоби діагностики якості вищої освіти);

· розроблення та корегування складових стандартів вищої освіти вищих навчальних закладів (варіативні частиниосвітньо-професійної програми підготовки фахівців та засобів діагностики якості вищої освіти, навчальний план, програми навчальних дисциплін);

· визначення змісту навчання в системі перепідготовки та підвищення кваліфікації.


ГАЛУЗЕВИЙ СТАНДАРТ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

 

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА ПІДГОТОВКИ МАГІСТРА

за спеціальністю 8.18010013 “Управління проектами”

специфічних категорій підготовки

кваліфікації 1238 “Керівник проектів та програм”

 

Галузь використання

 

Цей стандарт поширюється на Інститут управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова, а також міністерства, відомства, асоціації, підприємства, організації різних форм власності, де використовуються фахівці освітньо-кваліфікаційного рівня

 

  Магістр  
Напряму підготовки 8.18010013 «Управління проектами****»
  Варіативна компонента «Керівник проектів та програм;аналітик проекту»
Освітнього рівня Вища освіта
Кваліфікації Керівник проектів та програм; аналітик проекту;
з узагальненим об’єктом діяльності матеріального (нематеріального) виробництва, установи (структурного підрозділу) з інтелектуальної власності, установи (структурного підрозділу) із стандартизації, сертифікації та якості
з нормативним терміном навчання (денна форма) 1 рік

 

 

Освітньо-професійна програма (ОПП) магістра професійного спрямування 8.18010013 “Управління проектами ” доповнює і конкретизує вимоги до змісту освіти з боку конкретних замовників-споживачів фахівців з управління проектами (освітня сфера).

ОПП є нормативним документом, у якому визначається нормативний зміст навчання, встановлюються вимоги до змісту, обсягу та рівня освітньої та професійної підготовки бакалавра професійного спрямування.

Цей стандарт є складовою частиною системи стандартів вищої освіти та використовується при:

· розробці та корегуванні відповідних навчальних планів і програм навчальних дисциплін;

· розробці засобів діагностики рівня якості освітньо-професійної підготовки магістра;

· визначенні змісту навчання як бази для оволодіння новими спеціальностями, кваліфікаціями;

· визначенні змісту навчання у системі перепідготовки та підвищення кваліфікації.

 

Цей стандарт встановлює:

 

· нормативний зміст навчання в Інституті управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова, обсяг та рівень засвоєння у процесі підготовки відповідно до вимог варіативної частини освітньо-кваліфікаційної характеристики бакалавра професійного спрямування 8.18010013 “Управління проектами”.

· перелік навчальних дисциплін підготовки, що в цілому забезпечує формування компетенцій магістра;

· форму державної атестації;

· термін навчання.

Стандарт призначений для сертифікації магістрів та атестації випускників Інституту управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова.

 


 

Нормативні посилання

У цьому стандарті є посилання на такі державні та галузеві стандарти України:

- ГСВОУ-_______-04 Галузевий стандарт вищої освіти України. Освітньо-кваліфікаційна характеристика магістра за спеціальністю специфічних категорій 8.000003 “Управління проектами”.

- ДК 003-2010 Державний класифікатор професій;

- ДК 009-2010 Державний класифікатор видів економічної діяльності;

- ДСВО 01-2010 Перелік напрямів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за відповідними освітньо-кваліфікаційними рівнями;

- ДСВО 02-98 Перелік кваліфікацій за відповідними освітньо-кваліфікаційними рівнями;

- ДСВО 03-98 Освітній рівень базової вищої освіти;

- ДСВО 04-98 Освітній рівень повної вищої освіти;

- ДСВО 05-98 Освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста;

- ДСВО 06-98 Освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра;

- ДСВО 07.1-98 Освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста;

- ДСВО 07.2-98 Освітньо-кваліфікаційний рівень магістра.

 

У цьому стандарті використано посилання на такі нормативні документи:

 

 

ВИЗНАЧЕННЯ

 

У цьому стандарті використані такі терміни та відповідні визначення:

Змістовий модуль -система навчальних елементів, що поєднані за ознакою відповідності певному навчальному об’єктові.

Знання -результат процесу діяльності пізнання, перевірене суспільною практикою і логічно упорядковане відображення її у свідомості людини. Знання - категорія, яка відбиває зв’язок між пізнавальною й практичною діяльністю людини. Знання виявляються в системі понять, суджень, уявлень та образів, орієнтовних основ дій тощо, яка має певний обсяг і якість. Знання можливо ідентифікувати тільки за умови їх проявлення у вигляді вмінь виконувати відповідні розумові або фізичні дії.

Кредит – інформаційний обсяг навчального матеріалу, який з урахуванням терміну засвоєння студентами окремих навчальних елементів (відповідно до психофізіологічних норм засвоєння при використанні оптимальних форм, методів і засобів навчання та контролю) можуть бути засвоєний за 54 години навчального часу (сума годин аудиторної й самостійної роботи студента за тиждень).

Навчальна дисципліна (у вищому навчальному закладі) -педагогічно адаптована система понять про явища, закономірності, закони, теорії, методи тощо будь-якої галузі діяльності (або сукупності різних галузей діяльності) із визначенням потрібного рівня сформованості у тих, хто навчається, певної сукупності умінь і навичок.

Навчальний елемент (дидактична одиниця) -мінімальна доза навчальної інформації, що зберігає властивості навчального об’єкта.

Навчальний об’єкт -навчальна інформація певного обсягу, що має самостійну логічну структуру та зміст, і дає змогу оперувати цією інформацією у процесі діяльності мислення.

Навчальний план –складова стандартів вищої освітивищих навчальних закладів, яка складається на основі освітньо-професійної програми та структурно-логічної схеми підготовки і визначає графік навчального процесу, перелік та обсяг навчальних дисциплін, послідовність їх вивчення, конкретні форми проведення навчальних занять та їх обсяг, форми та засоби проведення підсумкового контролю.

Нормативний термін навчання - термін навчання за денною (очною) формою, необхідний для засвоєння особою нормативної та вибіркової частин змісту навчання і встановлений стандартом вищої освіти.

Освітня діяльність – діяльність, пов’язана з наданням послуг для здобуття вищої освіти, із видачею відповідного документа.

Структурно-логічна схема підготовки -наукове й методичне обґрунтування процесу реалізації освітньо-професійної програми підготовки.

Цикл підготовки - сукупність складових змісту освітньої або професійної підготовки (змістових модулів, блоків змістових модулів), що поєднані за ознаками приналежності їх змісту до спільного освітнього або професійного напряму.

Позначення і скорочення

У цьому стандарті використано посилання на такі нормативні документи:

ГСВОУ-_______-04 Галузевий стандарт вищої освіти України. Освітньо-кваліфікаційна характеристика магістра за спеціальністю специфічних категорій 8.000003 “Управління проектами”;

- Закон України “Про вищу освіту” від 17.01 2002 р. N 2984-III.

 

Такі скорочення назв:

а) видів типових задач діяльності: ПФ - професійна, СВ - соціально-виробнича, СП - соціально-побутова; б) класів задач діяльності: С - стереотипна, Д - діагностична, Е - евристична;
в) видів уміння: ПП - предметно-практичне, ПР - предметно-розумове, ЗП - знаково-практичне, ЗР - знаково-розумове;   г) рівнів сформованості даного уміння: О - уміння виконувати дію, спираючись на матеріальні носії інформації щодо неї, Р - уміння виконувати дію, спираючись на постійний розумовий контроль без допомоги матеріальних носіїв інформації, Н - уміння виконувати дію автоматично, на рівні навички;
д) здатностей: З - здатність.  

 

Скорочення назв циклів підготовки, до яких віднесено нормативні навчальні дисципліни:

ГУ – гуманітарної підготовки;

ПЗ – природничо-наукової та загальноекономічної підготовки.

ПП – професійної підготовки.

До шифрів дисциплін за вибором університету додано “В”.

 

5 Розподіл змісту освітньо-професійної

програми та максимальний навчальний час за циклами підготовки

 

1. Освітньо-професійна програма відповідно до ГСВОУ-_______-04 Галузевий стандарт вищої освіти України. Освітньо-кваліфікаційна характеристика магістра за спеціальністю специфічних категорій 8.000003 “Управління проектами” передбачає цикл професійної та практичної підготовки. (Додаток А, Додаток Б)

2. Розподіл змісту освітньо-професійної програми підготовки магістрів професійного спрямування “Управління проектами” та максимальний навчальний час за циклами підготовки наведено у табл. додаток В.

шифри змістових модулів наведено за структурами:

а) шифр змістового модуля, що відповідає умінню, зазначеному у Додатку А ГСВОУ-_______-04 Галузевий стандарт вищої освіти України. Освітньо-кваліфікаційна характеристика магістра за спеціальністю специфічних категорій 8.18010013 “Управління проектами”: б) шифр змістового модуля, що відповідає умінню, зазначеному у Додатку Б ГСВОУ-_______-04 Галузевий стандарт вищої освіти України. Освітньо-кваліфікаційна характеристика магістра за спеціальністю специфічних категорій 8.18010013 “Управління проектами”:
Х. ХХ. ХХ. ХХ номер змістового модуля, наскрізний для даного уміння шифр уміння З. ХХ. ХХ.ХХ номер змістового модуля, наскрізний для даної здатності шифр уміння

У Додатку Б шифри блоків змістових модулів указано за структурою:

ХХ. ХХ

номер блоку змістових модулів,
наскрізний для даного циклу підготовки

цикл підготовки

 

 

Зміст освітньо-професійної програми

 

5.1. Система знань у вигляді переліку всіх дисциплін з 2160кількістю навчальних годин / 60 кредитів їх вивчення наведена у додатку Б.

5.2. Анотація всіх дисциплін, що складаються зі змістовних модулів та поєднані у структурно-логічну схему, наведені у додатку Д.

5.3. Надання кваліфікації “ Керівник проектів та програм, аналітик проекту ” забезпечується також виробничою практикою у 10 семестрі (3 тижні - 216/6 годин/кредитів.

5.4. Вибіркова частина ОПП підготовки магістра складається з предметів самостійного вибору Інституту управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова та вибору студента.

5.5. Інститут управління та економіки освіти НПУ імені М.П.Драгоманова має право у встановленому порядку змінювати назви навчальних дисциплін.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 903 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Логика может привести Вас от пункта А к пункту Б, а воображение — куда угодно © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

784 - | 784 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.