Лекции.Орг


Поиск:




Досвід роботи з документаційного забезпечення процесів ліцензування та акредитації спеціальності на кафедрі ДІД ОНПУ




 

Кафедра документознавства та інформаційної діяльності була заснована в Одеському національному політехнічному університеті в жовтні 1998 року під назвою «кафедра українознавства та ділового спілкування». Перші кроки діяльності кафедри були пов’ язані з викладанням нормативної дисципліни «Ділова українська мова» для студентів усіх спеціальностей ОНПУ та дисциплін «Українська мова» та «Суспільствознавство» для слухачів Інституту довузівської підготовки.

Засновником кафедри та її першим завідувачем була кандидат філологічних наук, доцент Морозюк Ірина Євгенівна.

Окрім основної діяльності кафедра взяла активну участь у розробці державної концепції гуманітарізації вищої технічної освіти, яка передбачала переосмислення змісту підготовки фахівців у контексті соціальних перетворень та впровадження до навчальних планів нових гуманітарних дисциплін.

З цією метою кафедра розробила і запровадила нові авторські програми курсів за напрямом “Сучасні комунікативні технології” та “Професійно-ділова комунікація”, які були високо оцінені керівництвом та студентами ОНПУ. Одночасно в межах кафедри розпочав свою діяльність Центр комунікативних технологій “Профіс”, метою діяльності якого були освітянські послуги в галузі комунікаційного менеджменту, рекламних та PR-технологій для студентів вищих навчальних закладів, менеджерів, бізнесменів, працівників сфери управління тощо.

Позитивні результати діяльності кафедри щодо гуманітарізації навчання стали вагомим аргументом на користь створення в ОНПУ гуманітарного факультету у грудні 2000 року та відкриття нової спеціальності “Документознавство та інформаційна діяльність”. Саме в цей час за кафедра стає випускаючою та нею закріплюється назва спеціальності – “Документознавство та інформаційна діяльність”.

Кафедра документознавства та інформаційної діяльності є випускаючою та забезпечує підготовку фахівців за спеціальністю 8.02010501 “Документознавство та інформаційна діяльність”.

У складі кафедри: 18 доцентів та кандидатів філологічних, педагогічних та фізико-математичних наук, 5 старших викладачів. Кафедру очолює заслужений працівник освіти, кандидат мистецтвознавства, доцент Спрінсян Василь Георгійович.

Науково-педагогічна робота кафедри спрямована на вдосконалення концепції спеціальності “Документознавство та інформаційна діяльність”. Наукові інтереси викладачів та робота над дисертаційними дослідженнями підпорядковані кафедральній науковій темі “Оптимізація інформаційно-комунікативних технологій у діяльності організацій». В межах цієї теми відбувається підготовка двох докторських та трьох кандидатських дисертацій.

Кафедра забезпечує викладання 44 навчальної дисципліни, з яких:

 

1 дисципліна – “Українська мова за професійним спрямуванням” – для усіх спеціальностей ОНПУ

43 дисципліни – фундаментальні та фахові дисципліни для спеціальності “Документознавство та інформаційна діяльність”,серед яких "Основи соціокомунікативної діяльності", "Теорія комунікації", "Соціальні комунікіції", "Теорія та практика PR", "Сучасні PR-технології", "Теорія та практика реклами", "Креативні технології в рекламі", "Управління персоналом", "Інформаційно-аналітична діяльність", "Аналітіко-систематична обробка документної інформації", "Теорія та практика референтської діяльності", "Документно-інформаційне забеспечення управління", "Інформаційний менеджмент" тощо.

 

Сьогодні кафедра здійснює підготовку бакалаврів, спеціалістів та магістрів документно-інформаційної сфери, менеджерів рекламної та PR-діяльності, документознавців, референтів та інформаційних аналітиків.

Кафедра має тісні наукові та професійні звязки зі спорідненими кафедрами вищих навчальних закладів Києва, Харкова, Донецька, Рівного, Луганська, Москви, С.-Петербурга та успішно співпрацює з низкою організацій, фірм та установ, які пропонують робочі місця для випускників кафедри і які є базою для проходження виробничої та переддипломної практики для студентів спеціальності.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 627 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

1221 - | 1195 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.