Лекции.Орг


Поиск:




Прикмети для орієнтування без карти




Тінь від високого предмета в полудень показує на північ. Таким чином, людина, що стоїть у полудень спиною до сонця, буде дивитися на північ. Мурашник, як правило, розміщений пологою стороною на південь. Мох на деревах, каміннях росте з північної сторони. Кола на пеньку дерева, що вказують на рік, розміщені нерівномірно: з південної сторони вони ширші. Просіки в лісових масивах, як правило, прокладаються в напрямку "північ-південь" або "захід-схід".

На рис. 2.8 зображено орієнтування щодо сторін горизонту за годинником.

Рис. 2.8. Орієнтування щодо сторін горизонту за годинником

Для походу в ліс потрібно мати аварійний запас: ніж, сірники, сіль, деякі ліки.

Варіант побудови тимчасового житла в лісі (рис. 2.9).

Рис. 2.9. Побудова тимчасового житла в лісі

 

Ситуація 8 Останнім часо надходить багато повідомлень про крадіжки у помешканнях у громадян.Як на вашу думку уникнути цього.або діяти коли це відбувається.
Щоб уникнути крадіжки у всіх інших квартирах потрібно для господарів квартир дотримуватись таких правил.: якщо кудись їдете, не розповідайте про це без потреби. Лише обмежене коло людей повинно знати, на який термін залишаєте помешкання. Злодії, як правило, потрапляють до чужої квартири через вхідні та балконні двері, вікна і кватирки. Тому надійніше, коли вхідні двері мають два замки. Вікна та балконні двері потрібно оснащувати металевими ґратами. Особливо це стосується перших поверхів та тих, до яких підведені пожежні драбини.
Як квартирні злодії обирають помешкання жертви? Початківці такого профілю здебільшого працюють методом «подзвонювання». З дев’ятої години ранку, коли господарі на роботі. По черзі дзвонять у всі помешкання, вламуючись до тих, в яких ніхто не відповідає. Інколи ми самі допомагаємо злодіям розгледіти, що робиться у нашій домівці, не заслоняємо фіранками вікна, крізь які можна побачити обстановку в помешканні. Про це повинні пам’ятати й ваші діти. Коли до вашої квартири під певним приводом («слюсар», встановлення кабельного телебачення, «працівник відділу соціального захисту» тощо) прийде навідник, то навіть на хвильку впустивши його на поріг, ви даєте змогу оцінити «принаду» помешкання, систему засуву. Ваш ворог – непомірна довірливість.
Значно меншає вірогідність квартирної крадіжки, коли у помешканні є собака. Допомагає імітація присутності господарів – підключення до таймерів освітлення, телевізор, магнітофон та інші електричні прилади, які вмикаються на певний проміжок часу. Проникнути до помешкання у присутності мешканців злочинці можуть тільки тоді, коли господарі надто безпечні й відчиняють будь-кому. Намагайтесь запам’ятати тих, хто виносить речі з чийогось помешкання, прикмети підозрілих осіб, номер авто. Відмовляйтесь від пропозиції незнайомців, особливо осіб циганської національності, які хочуть поворожити у вашій квартирі, перепеленати дитину, напитися води і тому подібне.

Як зберегти своє майно від злочинних посягань
Звичайно, готових рецептів на всі випадки життя дати неможливо, але до основних порад бажано прислухатись:
— важливо, щоб у відсутність, а навіть у присутності мешканців квартири всі вікна і двері були надійно зачиненими. Причому двері повинні бути обладнані надійними замками та засувами;
— для посилення міцності дверей добре використовувати металеві листи, або ставити подвійні вхідні двері;
— варто вмонтувати кілька замків, наприклад — унизу, посередині, вгорі. Але міцність дверей та надійність замків залежить від укріплення рами дверей;
— не потрібно забувати і про вмонтування у двері спеціального оглядового отвору (зорового вічка). Це допоможе захистити житло від непроханих гостей;
— найнадійнішим охоронцем квартири є спеціально вмонтована сигналізація, яка виведена на пульт централізованої охорони найближчого відділення міліції.
Однак, варто пам'ятати, що для крадія замків не існує. Тому треба завжди дбати про те, щоб за квартирою був постійний нагляд з боку сусідів та знайомих. Це особливо стосується тих випадків, коли господарі полишають помешкання на тривалий час. Нерідко квартирні крадіжки здійснюються з вини самих мешканців. Йдеться про сам факт проникнення в житло. Скажімо, щоб здійснити пограбування квартири, злочинці, обманюючи господарів, називають себе працівниками ЖЕКу, газової служби тощо.
Варто пам'ятати, що чужих у помешкання пускати не можна. Для охорони непогано мати пса. Пам'ятайте, для проникнення у квартиру і викрадення цінних речей досвідченим злодіям достатньо 20—30 хв. Рідко коли крадії перебувають у квартирі довше. Хоча трапляються курйозні випадки, наприклад, коли злодію забаглося прийняти гарячу ванну після того, як усі бажані речі були підготовлені до виносу.

ПРодовження)))
Як діяти коли це відбувається.
— якщо самі вдома, то не потрібно відчиняти двері невідомим людям;
— якщо злочинці намагаються відчинити двері в квартиру, а вони міцні та надійно зачинені, спершу потрібно подзвонити у відділення міліції або дати знати про це сусідам. Якщо ж є сумніви, що захист надійний, то спочатку потрібно закріпити двері будь-яким важким предметом;
— якщо двері до помешкання відкриті, коли ви прийшли, то в квартиру заходити не можна. Треба звернутися до сусідів, викликати міліцію і спостерігати за квартирою до їх приїзду. Якщо в квартирі хтось є, потрібно зачинити двері на ключ і залишити його в замку. Якщо в обкраденій квартирі нікого немає, все залишити на місцях, не рухаючи, до прибуття міліції;
— не залишайте ключі від квартири в "надійному місці", не тримайте їх у кишені пальта. Якщо ключі загубились — негайно поміняйте замок.
У житті людей часто трапляються випадки крадіжок особистих речей на робочому місці, у місцях побутового і культурного обслуговування, в гостях, у місцях відпочинку тощо. Радимо всі цінні речі тримати завжди при собі. Перебуваючи на заняттях спортом, у місцях відпочинку, потрібно брати із собою малоцінні, навіть поношені речі, а документи, гроші і ключі здавати на зберігання. Аналогічних порад потрібно дотримуватись тим, хто проживає у гуртожитках, готелях та ін.

Ситуація №10.

Перегрівання організму Симптомами перегрівання є головний біль, запаморочення, втома, нудота. Пізніше викає шум у вухах, задуха, прискорене серцебиття.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 436 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студенческая общага - это место, где меня научили готовить 20 блюд из макарон и 40 из доширака. А майонез - это вообще десерт. © Неизвестно
==> читать все изречения...

942 - | 891 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.