Лекции.Орг


Поиск:




Організаційні аспекти фінансової діяльності




Зміст

ВСТУП……………………………………………………………………………..3

РОЗДІЛ 1. МІСЦЕ ПРОХОДЖЕННЯ ТА ХАРАКТЕРИСТИКА ППБФ «Золотий ключ»………………………………………………..……………..…

РОЗДІЛ 2. БЮДЖЕТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ППБФ «Золотий ключ»…..............

2.1.Організаційні аспекти фінансової діяльності...……………………….……

2.2.Організація виконання доходної частини Державного бюджету України……………………………………………………………….…………..

2.3.Організація виконання витратної частини Державного бюджету України…………………………………………………………………………...

2.4. Фінансова звітність про результати співпраці ППБФ «Золотий ключ» з бюджетом……………………………………………………..………………….

2.5. Види, форми та методи контролю у бюджетній сфері ППБФ «Золотий ключ»…………………………………………………………………….

РОЗДІЛ 3. ПОДАТКОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ППБФ «Золотий ключ»……...…

3.1. Облік платників податків………………………………..………………….

3.2. Контроль за правильністю нарахування, повнотою та своєчасністю сплати податків…………………………………………………………………..

3.3.Організація контрольно-перевірочної роботи……………………………..

3.4.Порядок погашення грошових зобов’язань або податкового боргу різними категоріями платників…………………………………………………………...

3.5. Відповідальність платників податків за порушення податкового законодавства…………………………………………………………………….

РОЗДІЛ 4. ПОДАТКОВИЙ ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ ППБФ «Золотий ключ».

4.1.Податковий облік та його організація на ППБФ «Золотий ключ»…...….

4.2.Податковий облік та звітність з ПДВ та акцизного податку………...……

4.3.Облік розрахунків з бюджетом та звітність з податку на прибуток…...…

4.4.Податковий облік та звітність з податку на доходи фізичних осіб………

4.5.Податковий облік та організація звітності за іншими податками і зборами……………………………………………………………...……………

ВИСНОВКИ………………………………………………………...……………

ВИКРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА………………………………………………….


ВСТУП

Я, Труш Богдан Ігорович, маю проходити переддипломну практику на ППБФ«Золотий ключ». Здебільшого я буду працювати у фінансовому відділі, ознайомлюсь з роботою кадрового відділу, відділу постачання та збуту, та з бухгалтерським відділом.

Метою моєї практики буде закріплення теоретичних знань, які я здобув в університеті, набуття практичних навичок по розв’язанню реальних завдань, а також здобуття інформації необхідної для написання звіту з практики.

Завданням проходження практики є:

■ поглибленні знань з усіх професійно орієнтованих дисциплін навчального плану та їх практичному застосуванні;

■ опануванні системи організації та механізму управління виробництвом;

■ критичній оцінці організаційної структури фінансово-економічної роботи на підприємстві;

■ набутті практичних навичок здійснення фінансової роботи та фінансово-економічного аналізу на підприємстві;

■ опануванні методики (процедур) оформлення первинних документів, систематизації фінансової інформації;

■ оволодінні практичними навичками оперативного аналізу інформації, що міститься в первинних та зведених документах;

■ оволодінні методологією діагностики ефективності господарської діяльності підприємства;

РОЗДІЛ 1.

МІСЦЕ ПРОХОДЖЕННЯ ТА ХАРАКТЕРИСТИКА ППБФ «ЗОЛОТИЙ КЛЮЧ»

ППБФ «Золотий ключ» Приватне підприємство будівельна фірма

Повна назва підприємства " Золотий ключ "

Засновано у 02.12.1996 р.

Ідентифікаційний код 22053066

Ознаки особи (юридична, фізична) юридична

Організаційно-правова форма

господарювання приватне підприємство

Форма власності приватна власність

Директор Кіщук Олександр Володимирович

Місце знаходження Житомирська обл., м.Бердичів, вул. Войкова 89.

Тел. факс 2-00-84, 4-06-34

Види діяльності будівництво, виготовлення дерев'яних

Євро- вікон та дверей.

Засноване на приватній власності Кіщук Олександра Володимировича, об’явлений статутний фонд в розмірі 200 тис. грн.., які внесені грошовими коштами на підприємство в повному обсязі.

За період своєї діяльності ППБФ «Золотий ключ» здійснювало активну діяльність в розвитку та надані будівельних та ремонтних послуг як юридичним особам так і фізичним особам при проведенні ремонтних робіт, та нового будівництва.

В організаційно функціональну структуру ППБФ «Золотий ключ» входять: будівельний підрозділ на чолі з інженером по будівництву, до якого входять дві бригади мулярів, 2 бригади малярів - штукатурів, 2 бригади сантехніків, 2 бригади зварювальників, 1 бригада мулярів - бетонників; 1 бригада різноробочих.

Також до структури ППБФ «Золотий ключ» входять столярний цех, цех розпилювання та сушіння деревини, фарбувальний цех, транспортний відділ, фінансовий відділ.

ППБФ «Золотий ключ» має ліцензію Державного комітету України» з будівництва та архітектури серія АБ № 204829 від 16 серпня 2005 р № 29 -Л строком дії по 16 серпня 2014 року по всій території України на будівельну діяльність згідно з переліком, та ліцензію міністерства транспорту та зв'язку України на транспортні послуги з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, серія АВ №381885.

В зв'язку з тим, що будівництво має сезонний характер, ППБФ «Золотий ключ» паралельно з основним видом діяльності здійснює діяльність в галузі виробництва виробів з деревини.

Має замкнутий цикл виробництва виробів з деревини: виготовляє вікна та двері за європейською технологією (в основі дерево, двох камерний склопакет, фурнітура німецького виробництва, високоякісна фарба на яку виробник дає гарантію 5 років. ППБФ «Золотий ключ» одне в місті професійно займається сушінням деревини, та має дві сушильні камери, які обладнано за новітніми технологіями.

З метою розширення своєї діяльності підприємство в 2006 році придбало нежитлове приміщення, з метою перенесення частини виробничого процесу з вул.. Чуднівська, 3, так як було придбано нове обладнання по зрощуванню євро брусу, встановлено нову сушильну камеру для фарбування вікон та дверей, придбано стрічкову пилораму,та різноманітні станки.

ППБФ «Золотий ключ» застосовує маркетингові методи в просуванні на ринку своєї продукції, та в сфері надання послуг, шляхом розміщення рекламних оголошень в газетах м. Бердичева, м. Житомира, та м. Києва. Діє на підприємстві і система накопичувальних знижок. Приймає участь в тендерних торгах по реконструкції бюджетних об'єктів.

Так, в 2008 році підприємство виграло тендер на добудову пологового відділення в м. Бердичів, кошторисна вартість якого становить 6 млн.грн., на проведення ремонтно будівельних робіт в школі - інтернат смт. Гришківці, на реконструкцію стоматологічної поліклініки з облаштуванням амбулаторії сімейного лікаря, підписано угоду з ТОВ «Блік стандарт» на реконструкцію нежитлового приміщення по вул.. Фрунзе, 8.Приймає участь підприємство і в виставках - ярмарках для рекламування продукції з деревини, та надається каталог по збудованих об'єктах, для зацікавлених замовників. ППБФ «золотий ключ» приймає активну участь в громадському житті міста, надає спонсорську допомогу громадським організаціям, та закладам освіти. Має подяку за спонсорську діяльність в наданні будівельно - ремонтних робіт Школі - інтернат м. Бердичева, диплом “Кращий роботодавець 2010 року, Подяка від головного лікаря Бердичівського ТМО за якість, Почесна грамота від голови державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександри Кужель за внесок у реформування національної економіки, розвиток підприємництва та формування ринкової інфраструктури в Україні, подяки від голови Виконкому Бердичівської міської ради Мазур В.К. за участь в громадському житті міста.


 

РОЗДІЛ 2

БЮДЖЕТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ППБФ «ЗОЛОТИЙ КЛЮЧ»

Організаційні аспекти фінансової діяльності

Фінансовий менеджмент на підприємстві включає такі напрями управління:

- активами і зобов’язаннями;

- власним капіталом;

- прибутковістю;

- ліквідністю та резервами;

- процесом фінансового планування та формування бюджетів.

Фінансовий менеджмент діяльності підприємства спрямовано на оптимізацію управління фінансами підприємства. Решта ж складових системи управління підприємством формується з огляду на необхідність забезпечення адекватної підтримки фінансової діяльності.

Стратегії управління фінансами. Оскільки між прибутковістю та ризиком існує пряма залежність, то ринкова оцінка вартості банку підвищується за двох обставин: підвищення прибутків за постійного рівня ризику або зниження ризику за умови стабілізації прибутковості. Тому і вибір стратегій управління фінансами підприємства незначний — їх лише дві. Першу спрямовано на максимізацію прибутків, не виключаючи при цьому можливості зазнати збитків, а отже, вона є стратегією підвищеного ризику.

Друга — має на меті мінімізацію ризиків та стабілізацію прибутків. У такий спосіб підприємства вимушені постійно балансувати між прибутковістю і ризиком, вибираючи одну з цих альтернативних стратегій. Слід підкреслити, що вибір найраціональнішої стратегії управління є індивідуальним і залежить насамперед від настроїв, сподівань і преференцій власників підприємства.

У формалізованому вигляді стратегії можна описати за допомогою моделей. У першій моделі цільовою функцією є максимізація прибутку (P) за умови обмеження ризику (R) через установлення максимально допустимого його значення (R'). У другій - мінімізація ризику за утримання показників прибутковості на певному рівні, не нижчому за заданий (P').

Стратегія максимізації прибутку передбачає свідоме прийняття ризику, характеризується спекулятивними тенденціями та реалізується через застосування незбалансованих підходів до управління активами і пасивами підприємства (які не передбачають вирівнювання окремих статей балансу за обсягами чи строками).

Основне завдання управління за такого підходу недопущення ситуації переростання допустимого ризику в катастрофічний, який загрожує самому існуванню підприємства може призвести до банкрутства.

Стратегію мінімізації ризику вибирають тоді, коли рівень прибутковості підприємства задовольняє керівництво, а основною метою є стабілізація фінансових результатів.

Зрозуміло, що на практиці досягти повної відповідності активних та пасивних статей балансу неможливо, але ця стратегія потребує насамперед максимально можливого узгодження балансових позицій.

Об’єктом управління фінансовою діяльністю комерційного підприємства є фінансові потоки, відображені в динамічному балансі. Теоретично реальну економічну систему, якою є підприємство, можна описати, користуючись численними моделями, котрі відображають різноманітні аспекти її існування та залежать від рівня деталізації управлінських процедур. Однак з погляду доцільності та повноти інформаційного забезпечення за модель фінансової діяльності підприємства найраціональніше прийняти бухгалтерський баланс.

Отже, в процесі управління фінансами баланс розглядається як структурна модель, котра описує фінансову структуру та стан підприємства в бухгалтерських оцінках на певний фіксований момент часу. При цьому пріоритетним є вивчення властивостей балансу як генератора доходів і витрат підприємства. За такого підходу баланс трактується не як звітна форма, а елемент методу бухгалтерського обліку, характерною ознакою якого є динамізм. Таким чином, динамічний баланс підприємства розглядається як об’єкт управління з параметрами прибутковості та ризику.

Виконання бюджетів — це забезпечення своєчасного і повного надходження запланованих доходів у цілому та за кожним джерелом, а також своєчасного, повного і безперервного фінансування передбачених бюджетом заходів.

Участь у виконанні бюджетів беруть підприємства, організації та установи всіх форм власності, а також фізичні особи, які пов'язані з доходами та видатками бюджетів.

Основними принципами виконання бюджетів є:

1) забезпечення повного і своєчасного надходження доходів у цілому і за кожним джерелом окремо;

2) фінансування заходів у межах затверджених у бюджеті сум протягом бюджетного року;

3) надання бюджетних коштів за умови виконання кожним підприємством, організацією та установою планових завдань з урахуванням раніше виділених бюджетних коштів;

4) фінансування юридичних осіб тільки з одного бюджету;

5) дотримання режиму економії у витрачанні трудових та природних ресурсів і матеріальних коштів;

6) забезпечення ефективного контролю за правильністю використання бюджетних коштів;

7) дотримання на підприємствах і в організаціях бюджетної сфери державної планової та фінансової дисципліни.

Держаний бюджет України виконується за розписом доходів і ви датків з поквартальним розподілом, який складається Міністерством фінансів України відповідно до показників цього бюджету.

Органами, які забезпечують виконання дохідної частини Державного бюджету України, є:

1) Міністерство фінансів України, яке організовує виконання дохідної частини бюджету і здійснює контроль за його виконанням;

2) органи Державного казначейства України, які перевіряють правильність зарахування доходів відповідно до кодів бюджетної класифікації та ведуть бухгалтерський облік доходів;

3) Податкова адміністрація України, яка здійснює контроль за правильністю і своєчасністю розрахунків з бюджетом усіх платників податків, зборів і платежів;

4) установи банківської системи, які здійснюють приймання, зберігання та перерахування доходів.

Виконання дохідної частини місцевих бюджетів забезпечується такими органами:

1) фінансовими управліннями обласних і міських державних адміністрацій та фінансовими відділами відповідних виконавчих органів, які перевіряють правильність зарахування доходів відповідно до кодів бюджетної класифікації та ведуть бухгалтерський облік доходів;

2) податковими адміністраціями й інспекціями України, які здійснюють контроль за правильністю і своєчасністю розрахунків з бюджетом усіх платників податків, зборів і платежів;

3) установами банківської системи, які здійснюють приймання, зберігання та перерахування доходів.

Приймання доходів від підприємств й організацій здійснюється шляхом перерахування коштів із рахунків платників на рахунки бюджету у безготівковому вигляді в установах банківської системи за допомогою платіжних доручень, які виписують самі платники. Приймання коштів від населення у готівковому вигляді оформляють квитанцією-повідомленням. Квитанція залишається у платника, а повідомлення в установі, яка приймає платіж.

Отже, у процесі виконання бюджету держави як самостійну сферу виокремлюють касове його виконання. Під касовим виконанням бюджету слід розуміти організацію і здійснення розрахунково-касових операцій щодо виконання бюджету відповідного рівня.

Є три системи касового виконання бюджету:

1) банківська система касового виконання бюджету передбачає відкриття рахунків для виконання бюджету в установах банківської системи;

2) казначейська система касового виконання бюджету передбачає відкриття та ведення рахунків для виконання бюджету в органах Державного казначейства;

3) змішана система касового виконання бюджету передбачає можливість відкриття та ведення рахунків для виконання бюджету як в установах банківської системи, так і в органах казначейства.

Касове виконання державного бюджету за видатками здійснюється органами Державного казначейства в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті відповідним розпорядникам коштів. Фінансування здійснюється шляхом проведення платежів безпосередньо на користь суб'єктів господарської діяльності, які виконали роботи та надали послуги розпорядникам бюджетних коштів.

Міністерство фінансів України у двотижневий строк після опублікування у пресі Закону України "Про Державний бюджет України" на бюджетний рік передає затверджений розпис доходів і видатків державного бюджету за головними розпорядниками бюджетних коштів Головному управлінню Державного казначейства.

Отже, фінансування та оплата витрат проводиться органами Державного казначейства за наявності даних про мережу установ, підприємств і організацій та на підставі затверджених кошторисів доходів і видатків. Кошторис доходів і видатків бюджетні установи є основним документом, який визначає загальний обсяг, цільовий напрям і поквартальний розподіл коштів.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 453 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Неосмысленная жизнь не стоит того, чтобы жить. © Сократ
==> читать все изречения...

776 - | 683 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.