Лекции.Орг


Поиск:




Розділ III. Кохати ненавидячи




Кохання - це велике й непояснене.

Кохання... Кохання - це велике й непояснене. Воно приходить зненацька, але залишається в серці назавжди! Кохання допомагає жити. За кохання варто боротися, у кохання треба вірити! Адже якщо не в ньому, то в чому? Воно дарує опору й підтримку. І це велике щастя усвідомлювати, що є на світі людина, яку ти кохаєш!!

 

Легше зробити все для того, щоб людина яку любиш сама відмовилася від тебе. А чи легше???? Думаю що ні, бо спокою це не додасть. А памятатися буде довго, бо в житті людина самотня: друзі, родичі – всі живуть своїм життям, це реальність. Єдине що дає крила – це кохання, адже лише кохана людина ніколи не завдасть болю, бо ти її життя. Як можна вбивати самого себе? Напевно можна, а можливо просто всі кохають по – різному, бо кохати теж потрібно вміти – щиро, просто так....

 

Коли кохана тобою людина завдає тобі болю, ти хочеш поскоріше її забути, забути все, що зв’язане з нею… Ти можеш удалити її номер телефону, смс, фотографії…Але, обличчя коханого буде завжди перед тобою, якщо ти дійсно його кохаєш.

 

Ревність…..

Після того як ми помирились мені здалося, що ми почали більш цінувати і любити один одного. Але це мені напевно показалось. Ця іскорка кохання в його очах до мене, погасла дуже скоро. Мені було дуже боляче дивитися у його очі, які мене не кохали….. Але я продовжувала його кохати і хотіла все зберегти… Але не вдалося… Ми ростались…

Я хотіла забути його, але мені це не вдалося..

Ми часто ходили на дискотеку… Я постійно його там бачила. Звичайно, було боляче на нього дивитися, але я старалась це не показувати. Він був там то самий, то з дівчатами… Я дуже ревнувала… Чому? Адже він мені не хлопець… На це запитання я відповідь не могла дати.

Ревність – це любов, недовіра, чи що? Вона будує стосунки, чи руйнує? Чи потрібно ревнувати? Як позбутися від ревнощів, які заважають жити, якщо ми самі не в силах впоратися з охопленими почуттями, і готові зруйнувати і своє життя, і життя коханого?
З цими питаннями хоч раз у житті стикався кожен з нас, але не завжди знаходив відповідь...
Ревність легко може виникнути на порожньому місці і бути спрямованою на когось або на що завгодно, іноді доходячи до абсурду. А коли кохана людина з’являється, замість радості – скандали: де, з ким, навіщо, не любиш … і т. д.
Замість щастя бути поруч, насолодитись близькістю – зіпсований настрій, образи, роздратування і багато найрізноманітніших почуттів.

Чи існує пекло на Землі? Безумовно. І один із способів його створити - почати ревнувати кохану людину. Сила емоцій, помножена на нестримну фантазію, заронить твоє почуття образи і зробить спільне життя нестерпним.
Чим небезпечні ревнощі?
Це зовсім не нешкідливе почуття. Якщо дати йому владу над собою і регулярно підгодовувати неспокійними думками, вона здатна не тільки утворити тріщину в твоїх стосунках з коханою людиною, а й завдати глибоку моральну травму. Тривожність, озлобленість, падіння самооцінки і навіть утворення комплексу неповноцінності - це неповний список психологічних проблем. Крім того, тебе можуть підстерігати і проблеми з фізичним здоров'ям. Стрес сприяє виникненню головних болів, безсоння, проблем з шлунком і серцем, набору зайвої ваги і так далі.
Нарешті, ревнощі легко може отруїти твоє життя, перетворивши її з джерела радості в джерело нестерпного болю.
Приводи для ревнощів
Перш ніж кидатися стрімголов у чорний вир страждань, зупинись на хвилинку і подумай, чи виправдані твої ревнощі?
Нерозумно ревнувати до:
1. Минулого твоєї коханої людини.
Напевно до тебе він зустрічався з іншими дівчатами або навіть був одружений. Проте зараз він з тобою. І тобі краще зосередитися не на докорах, а на тому, щоб показати йому, що ти - найбільше його скарб.
2. Порносайтів.
Нещодавні дослідження вчених показали, що немає ні одного чоловіка, який був би байдужий до порнографії. Крім того, дівчата на картинках і відео сприймаються чоловіками саме як картинки і відео. Погодься, дивно було б порівнювати себе з папером і мультимедіа.
3. Всім зустрічним дівчатам, на яких затримується погляд твого чоловіка.
Розглядати красивих представниць протилежної статі - один з чоловічих інстинктів. Його не можна заборонити, як не можна заборонити дощ чи спеку. Будь поблажлива до цієї чоловічої слабкості. Не забувай, що й на тебе спрямовані погляди чоловіків.
Однак, на жаль, буває і так, що твій коханий чоловік дає справжні приводи для ревнощів.


Як не можна діяти?
Пам'ятай: скандали, істерики, стеження, обшук кишень, перегляд вмісту мобільного телефону та електронної пошти, флірт з іншими чоловіками не принесуть нічого
Твій коханий не перестане давати тобі приводи для ревнощів, а ти будеш виглядати, м'яко кажучи, не зовсім красиво.
Що ж допоможе впоратися з ревнощами?
1. Любов. Часто ревнощі - лакмусовий папірець для любові. Твоя реакція покаже, чи любиш ти насправді чи для тебе це всього лише гра в почуття. Якщо ти по-справжньому любиш, ти зробиш все для того, щоб ви залишилися разом.
2. Підвищення самооцінки. Ревнощі - це визнання того факту, що хтось краще, красивіше, сексуальніше тебе. Чи не згоджуватися з цим!
3. Почуття гумору. Це безцінний дар в будь-якій життєвій ситуації. Якщо ти здатна пожартувати на тему власних ревнощів, ти завжди будеш переможницею.
4. Холоднокровність. У даній ситуації необхідно діяти, прораховуючи всі свої дії, подібно саперу на розмінуванні. Ретельно продумуй свої слова і вчинки, що не дозволяй емоціям узяти над собою верх.
5. Довіра. Подумай, може бути, твої підозри абсолютно безпідставні. Не дай своєї розігралася фантазії стати третім у вашому союзі.
6. Звернути ревнощі собі на користь
Чи є плюси у такого, здавалося б, деструктивного почуття, як ревнощі? Можливо, це здасться дивним, але вони є.
Найголовніший плюс: стимул до розвитку. Ревнощі може підштовхнути нас до самовдосконалення. Неважливо, що ти почнеш робити - вчитися танцювати танець живота або займаєшся дайвінгом. Головне, що ти знайдеш нове вміння, виростеш в очах коханого і, звичайно ж, підвищиться твоя самооцінка.
7. Робимо бек-ап відносин. Що гріха таїти, коли відносини йдуть нормально, ми розслабляємося: виглядаємо не так добре, як на початку наших зустрічей, дозволяємо собі чіплятися по дрібницях і рідше показуємо, як нам доріг наш улюблений. Згадай, як ти поводилася тоді, коли ви полюбили один одного. Що тобі заважає повернутися до тієї лінії поведінки? Можливо, ваші почуття заграють новими фарбами.
Ще один важливий плюс: навчившись справлятися з ревнощами, ти станеш мудрішим і терплячіший. А це - істинно жіночі та дуже цінні якості.
І на закінчення нагадаємо мудрі слова:

"Ревнощі - це любов до людини,





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 382 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Человек, которым вам суждено стать – это только тот человек, которым вы сами решите стать. © Ральф Уолдо Эмерсон
==> читать все изречения...

824 - | 781 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.